an online Instagram web viewer
  • nhmartt
    Sabun Cute
    @nhmartt

Images by nhmartt

7 jenis sabun cute , bahan2 dan juga kegunaan.
.
.
Setiap bahan ada fungsi masing2.
.
.
Boleh campur2 nak selesaikan masalah kulit muka kita.
.
.
Apa yg ada perlukan adalah sedikit kesabaran. 😉😉😉
#nhmartt #sabuncute #ciknurrul #sabunbebaskimia
7 jenis sabun cute , bahan2 dan juga kegunaan. . . Setiap bahan ada fungsi masing2. . . Boleh campur2 nak selesaikan masalah kulit muka kita. . . Apa yg ada perlukan adalah sedikit kesabaran. 😉😉😉 #nhmartt  #sabuncute  #ciknurrul  #sabunbebaskimia 
Siapa dah cuba sabun cute ni????
.
.
.
Kini ada keluaran terbaru 😍😍😍
.
Sabun cute kunyit.
.
.
.
Yeayy.
Jom cuba.
#sabuncute #nhmartt #ciknurrul #bebaskimia
Sabun Cute 😍😍😍
.
Tak rugi bersabun cute.  Jerawat pasir cepat kecut.  Bintik-bintik hitam pun dah hilang gaiss. .
. .
Berbaloi hanya 2 ringgit je sebiji.  Tahan seminggu pulak tu.  Sebulan kos rm8 jee. .
.
.
#teamsaupor #nhmartt #sabuncute #ciknurrul #testimonisaupor
Sabun Cute 😍😍😍 . Tak rugi bersabun cute. Jerawat pasir cepat kecut. Bintik-bintik hitam pun dah hilang gaiss. . . . Berbaloi hanya 2 ringgit je sebiji. Tahan seminggu pulak tu. Sebulan kos rm8 jee. . . . #teamsaupor  #nhmartt  #sabuncute  #ciknurrul  #testimonisaupor 
LIPS BALM BY SAUPOR.
.
Lip balm bau COKLAT dengan cocoa butter.
.
Jom rawat bibir kusam, gelap dan kering. Maniskan senyuman dengan bahan natural seperti beeswax, olive oil dan cocoa butter.
.
Sesuai untuk kanak-kanak sebab tanpa pewangi dan pewarna tiruan.
.
.
#lipsbalm #teamsaupor #nhmartt #ciknurul #saupor
LIPS BALM BY SAUPOR. . Lip balm bau COKLAT dengan cocoa butter. . Jom rawat bibir kusam, gelap dan kering. Maniskan senyuman dengan bahan natural seperti beeswax, olive oil dan cocoa butter. . Sesuai untuk kanak-kanak sebab tanpa pewangi dan pewarna tiruan. . . #lipsbalm  #teamsaupor  #nhmartt  #ciknurul  #saupor 
Blackhead dan whitehead biasa tumbuh di kawasan berminyak. .
.
Di wajah kita ada kawasan dipanggil t zone. Iaitu sekitar dahi dan hidung.
.
.
.
Untuk tanggalkan whitehead,blackhead paling mudah guna skrub. .
.
Sabun oat boleh guna untuk skrub dan hilangkan whitehead atau blackhead.
.
#sabuncute #teamsaupor #nhmartt #ciknurrul #oat #skrubmuka #ciknurrul
Blackhead dan whitehead biasa tumbuh di kawasan berminyak. . . Di wajah kita ada kawasan dipanggil t zone. Iaitu sekitar dahi dan hidung. . . . Untuk tanggalkan whitehead,blackhead paling mudah guna skrub. . . Sabun oat boleh guna untuk skrub dan hilangkan whitehead atau blackhead. . #sabuncute  #teamsaupor  #nhmartt  #ciknurrul  #oat  #skrubmuka  #ciknurrul 
SABUN CUTE BARU "SABUN KUNYIT"
. .
.
Bahan - glyserin, kunyit, .
.
Kebaikan :
🔸merawat jerawat
🌹mencerahkan kulit
🔸memudarkan parut
🌹melembut dan melicinkan kulit
🔸melembap dan mengurangkan kekeringan kulit
🌹 melambatkan penuaan
🔸menghilangkan jeragat
🌹menghilangkan bintik hitam di wajah
.
Harga
Rm10 untuk saiz 50g
Rm8 untuk saiz 40g
.
Postage
Rm8 sm
Rm11 ss
.
#homemadesoap #sabunkunyit #sabunjerawat #sabunjeragat #sabunnatural #sabunhomemade #sabunrm10 #nhmartt #ciknurrul
SABUN CUTE BARU "SABUN KUNYIT" . . . Bahan - glyserin, kunyit, . . Kebaikan : 🔸merawat jerawat 🌹mencerahkan kulit 🔸memudarkan parut 🌹melembut dan melicinkan kulit 🔸melembap dan mengurangkan kekeringan kulit 🌹 melambatkan penuaan 🔸menghilangkan jeragat 🌹menghilangkan bintik hitam di wajah . Harga Rm10 untuk saiz 50g Rm8 untuk saiz 40g . Postage Rm8 sm Rm11 ss . #homemadesoap  #sabunkunyit  #sabunjerawat  #sabunjeragat  #sabunnatural  #sabunhomemade  #sabunrm10  #nhmartt  #ciknurrul 
Selamat pagi dan happy weekend semua. .
.
.
Pagi ni cuci muka dgn apa tu?
Dah cuba guna sabun cute kayu manis dari saupor?
.
.
Letakkan air sedikit dan gosok sabun dipermukaan tangan, buih memang tak banyak. Sapu dimuka dan urut2 muka menggunakan teknik memutar. Bilas dengan air.
.
.
Yeay, lembutnyaaaa kulit muka dan best! Dah tersenyum2 depan cermin seorang diri. 😍😎😍
. 
#bebasjerawat #saupor #sabuncute #kayumanis #nhmartt #ciknurrul
Selamat pagi dan happy weekend semua. . . . Pagi ni cuci muka dgn apa tu? Dah cuba guna sabun cute kayu manis dari saupor? . . Letakkan air sedikit dan gosok sabun dipermukaan tangan, buih memang tak banyak. Sapu dimuka dan urut2 muka menggunakan teknik memutar. Bilas dengan air. . . Yeay, lembutnyaaaa kulit muka dan best! Dah tersenyum2 depan cermin seorang diri. 😍😎😍 . #bebasjerawat  #saupor  #sabuncute  #kayumanis  #nhmartt  #ciknurrul 
PUNCA BIBIR GELAP
.
1.kesan pancaran matahari belebihan.
.
2.reaksi terhadap alahan tertentu.
.
3.penggunaan kosmetik yang kurang berkualiti.
.
4.kesan merokok.
.
5.pengambilan kafein keterlaluan.
.
6.ketidakseimbangan hormon.
.
.
Jom rawat bibir dengan #lipsbalm dari #saupor. Selamat menggunakan bahan alami. ❤❤❤
.
.
#teamsaupor #nhmartt #ciknurrul #sabuncute
PUNCA BIBIR GELAP . 1.kesan pancaran matahari belebihan. . 2.reaksi terhadap alahan tertentu. . 3.penggunaan kosmetik yang kurang berkualiti. . 4.kesan merokok. . 5.pengambilan kafein keterlaluan. . 6.ketidakseimbangan hormon. . . Jom rawat bibir dengan #lipsbalm  dari #saupor . Selamat menggunakan bahan alami. ❤❤❤ . . #teamsaupor  #nhmartt  #ciknurrul  #sabuncute 
Selain buat masker madu, masker kuning telur pun bagus untuk kulit kering.
.
Ambil 1 biji kuning telur. Yang putih tak perlu. Campur dengan 1 sudu kecil minyak zaitun.
.
Kacau rata. Lepas tu kita sapu la dekat muka dalam 10 minit. Bilas bersih dan keringkan.
.
Kalau tak rajin dan rasa alah dengan bau hanyir telur tu boleh try sabun cute madu.
.
Sabun madu dapat LEMBAPKAN KULIT dan rawat JERAWAT jugak. Jom cuba sabun madu dari Saupor.
#sabuncute #sabunmadu #nhmartt #ciknurrul #teamsaupor
Selain buat masker madu, masker kuning telur pun bagus untuk kulit kering. . Ambil 1 biji kuning telur. Yang putih tak perlu. Campur dengan 1 sudu kecil minyak zaitun. . Kacau rata. Lepas tu kita sapu la dekat muka dalam 10 minit. Bilas bersih dan keringkan. . Kalau tak rajin dan rasa alah dengan bau hanyir telur tu boleh try sabun cute madu. . Sabun madu dapat LEMBAPKAN KULIT dan rawat JERAWAT jugak. Jom cuba sabun madu dari Saupor. #sabuncute  #sabunmadu  #nhmartt  #ciknurrul  #teamsaupor 
SABUN CUTE SESUAI DIJADIKAN HADIAH.
.
tak lama lagi birthday orang tersayang. Tak tahu nak bagi hadiah apa. Jam, baju semua dah selalu sangat bagi.
.
Apa kata bagi hadiah #sabuCute. Letak dalam kotak, bungkus cantik cantik.
.
Mesti dia rasa happy. Sebab bukan je comel sabun ni, tapi merawat kulit. Bestkan? 😍
.
.
.
#nhmartt #sabuncute #ciknurrul
SABUN CUTE SESUAI DIJADIKAN HADIAH. . tak lama lagi birthday orang tersayang. Tak tahu nak bagi hadiah apa. Jam, baju semua dah selalu sangat bagi. . Apa kata bagi hadiah #sabuCute . Letak dalam kotak, bungkus cantik cantik. . Mesti dia rasa happy. Sebab bukan je comel sabun ni, tapi merawat kulit. Bestkan? 😍 . . . #nhmartt  #sabuncute  #ciknurrul 
Ala comel sangat sabun ni. Sayang pulak nak pakai. Bukan apa dahla harga MAMPU milik. Lepas tu bila pakai parut jerawat makin pudar.
.
Tak payah la nak berhabis duit beli concealer bagai. Best jugak kalau jerawat dah hilang, pakej sekali kulit makin cerah.
.
Siapa TAK happy kalau gitu kan. Harga pun rm2 je sebiji. Beli 5 biji boleh pakai untuk 1 BULAN. Seronoknya 😍
.
Jom la pm kita untuk pakej kulit gebu cantik menawan dengan harga terlajak murah ni.
.
#teamsaupor #nhmartt #sabuncute #kayumanis
Ala comel sangat sabun ni. Sayang pulak nak pakai. Bukan apa dahla harga MAMPU milik. Lepas tu bila pakai parut jerawat makin pudar. . Tak payah la nak berhabis duit beli concealer bagai. Best jugak kalau jerawat dah hilang, pakej sekali kulit makin cerah. . Siapa TAK happy kalau gitu kan. Harga pun rm2 je sebiji. Beli 5 biji boleh pakai untuk 1 BULAN. Seronoknya 😍 . Jom la pm kita untuk pakej kulit gebu cantik menawan dengan harga terlajak murah ni. . #teamsaupor  #nhmartt  #sabuncute  #kayumanis 
KEMBALI ❤
.
.
Alhamdulillah, semakin baik. 
Macam2 try bahan alami untuk setelkan #breakout yg teruk masa 2015 dulu.Nak tengok teruk yer camne?? Nnti kalau ada kekentalan NH sharekan ya..👀
.
.
.
Ada lah dalam 2 3 4 produk guna. Sejak akhir #2016 jumpa #sabuncute sampai sekarang pakai. .😎😊
.

Tak nak curang. 
Serasi sudah dgn 6 ketul cute tu.💖
.
.
.
 #nofilters #sabuncute #nhmartt #ciknurrul #sabunkayumanis #sabunmuka #saupor
Assalamualaikum dan selamat pagi.
.
Senyum itu satu sedekah dan dengan senyuman juga mampu menyembunyikan kesedihan dihati.
.
Jangan give up dalam memberikan senyuman kerana senyuman itu adalah penawar walaupin kita tak melihatnya.
😍😍😍
.
.
.
Happy weekends gaisss!!!
#nhmartt #saupor #sabuncute
Assalamualaikum dan selamat pagi. . Senyum itu satu sedekah dan dengan senyuman juga mampu menyembunyikan kesedihan dihati. . Jangan give up dalam memberikan senyuman kerana senyuman itu adalah penawar walaupin kita tak melihatnya. 😍😍😍 . . . Happy weekends gaisss!!! #nhmartt  #saupor  #sabuncute 
"SABUN MADU DAN KAYU MANIS"
.
.
Kebaikan sabun ni dapat ♥️ memudarkan parut jerawat
♥️ merawat jerawat dan resdung
♥️menaikan seri wajah
♥️melambatkan penuaan
.
Hanya rm10 untuk saiz 50g macam dalam gambar ni.
.
Tahan untuk sebulan.
#nhmartt #sabuncute #kayumanis #madu #sabunmuka ##ciknurrul
"SABUN MADU DAN KAYU MANIS" . . Kebaikan sabun ni dapat ♥️ memudarkan parut jerawat ♥️ merawat jerawat dan resdung ♥️menaikan seri wajah ♥️melambatkan penuaan . Hanya rm10 untuk saiz 50g macam dalam gambar ni. . Tahan untuk sebulan. #nhmartt  #sabuncute  #kayumanis  #madu  #sabunmuka  ##ciknurrul 
Susahlah nak ikut petua lama ni.. rungut hati kecik si Leha. Leha ni ada masalah parut jerawat. Tapi dia malas nak ikut petua lama.⠀
.
Ala, petua guna serbuk kayu manis dengan madu tu la. Tapi kan, hari tu hati Leha melompat lompat happy..⠀
.
Sebab dia jumpa satu sabun ni.⠀
.
Sabun kayu manis campur madu. Hepi betul dia. Sebab tak payah susah2 nak blend kayu manis, tempek tempek madu lagi.⠀
.
Hidup kena lah ambil yang simple betul tak? Hihihi.⠀
.
Kalau korang pun macam Leha, nak cantik tapiii sikit malas ( kurang masa lah, bukan malas) haha⠀
.
Jom cuba sabun kayu manis ni.⠀
#sabunkayumanis #sabunmuka #gift #nhmartt #teamsaupor
Susahlah nak ikut petua lama ni.. rungut hati kecik si Leha. Leha ni ada masalah parut jerawat. Tapi dia malas nak ikut petua lama.⠀ . Ala, petua guna serbuk kayu manis dengan madu tu la. Tapi kan, hari tu hati Leha melompat lompat happy..⠀ . Sebab dia jumpa satu sabun ni.⠀ . Sabun kayu manis campur madu. Hepi betul dia. Sebab tak payah susah2 nak blend kayu manis, tempek tempek madu lagi.⠀ . Hidup kena lah ambil yang simple betul tak? Hihihi.⠀ . Kalau korang pun macam Leha, nak cantik tapiii sikit malas ( kurang masa lah, bukan malas) haha⠀ . Jom cuba sabun kayu manis ni.⠀ #sabunkayumanis  #sabunmuka  #gift  #nhmartt  #teamsaupor 
Sabun kayu manis diperbuat dari madu dan kayu manis.
.
Khasiat madu dan kayu manis dalam sabun ni dapat :
❤ merawat masalah jerawat
❤memudarkan parut jerawat
❤merawat masalah resdung
❤memudarkan jeragat di wajah.
.
Hanya buihkan sabun dan cuci muka selama 2 minit. Setiap hari 2 kali sahaja.
.
Sangat mudah tanpa kesan sampingan yang merosakkan kulit. 
#sabuncute #sabunmuka #kayumanis #nhmartt  #ciknurrul
Sabun kayu manis diperbuat dari madu dan kayu manis. . Khasiat madu dan kayu manis dalam sabun ni dapat : ❤ merawat masalah jerawat ❤memudarkan parut jerawat ❤merawat masalah resdung ❤memudarkan jeragat di wajah. . Hanya buihkan sabun dan cuci muka selama 2 minit. Setiap hari 2 kali sahaja. . Sangat mudah tanpa kesan sampingan yang merosakkan kulit. #sabuncute  #sabunmuka  #kayumanis  #nhmartt  #ciknurrul 
Tips atasi masalah kulit berminyak.
.
Sediakan 2 bahan ni:
1/4 cawan buah strawberry 
1/4 cawan yogurt
.
Campurkan bahan tersebut menjadi paste. Dengan melenyek buah strawberry terlebih dahulu.
.
.
Kemudian sapu ke wajah dengan sekata. .
Biarkan selama 15 minit.
Kemudian bilas.
.
Kalau tak sempat buat tips ni, boleh guna #sabun_cute_tomato untuk atasi masalah kulit berminyak.
#sauporteam #nhmartt #ciknurrul #kulitmukasihat #tipscantik
Tips atasi masalah kulit berminyak. . Sediakan 2 bahan ni: 1/4 cawan buah strawberry 1/4 cawan yogurt . Campurkan bahan tersebut menjadi paste. Dengan melenyek buah strawberry terlebih dahulu. . . Kemudian sapu ke wajah dengan sekata. . Biarkan selama 15 minit. Kemudian bilas. . Kalau tak sempat buat tips ni, boleh guna #sabun_cute_tomato  untuk atasi masalah kulit berminyak. #sauporteam  #nhmartt  #ciknurrul  #kulitmukasihat  #tipscantik 
CLEARANCE STOCK!😱😱😱
.
.
Dexandra perfume sedang mengadakan clearance stock dgn harga yg terlajak murah.
.
Bukan harga biasa-biasa,
Bukan RM65/Rm70
.
.
.
Mai pakai2 pulun grab seberapa banyak botol dexandra untuk stok anda sementara stok maaih ada..
.
.
PANAS!!! 🔥🔥🔥
#dexandraperfume #nhmartt #ciknurrul #formen
CLEARANCE STOCK!😱😱😱 . . Dexandra perfume sedang mengadakan clearance stock dgn harga yg terlajak murah. . Bukan harga biasa-biasa, Bukan RM65/Rm70 . . . Mai pakai2 pulun grab seberapa banyak botol dexandra untuk stok anda sementara stok maaih ada.. . . PANAS!!! 🔥🔥🔥 #dexandraperfume  #nhmartt  #ciknurrul  #formen