an online Instagram web viewer

#sabahan medias

Photos

Pàték Phíllipè
.
🎉 Gred 1:1
🎉 Battery
🎉 Japan Movement
🎉 Double Túobillíøn Function
🎉 Genuine Leather
🎉 24Hour
🎉 Sun&Moon
🎉 Free Normal Box
🎉 Free Postage
.
HARGA RM 450.00
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
.
#jamtanganbranded
#jamtanganlelaki
#jamtanganmurah
#naelofar
#arianilovers
#jamtangan
#jammurah
#jamtangancouple
#jammurah2
#jamtangangshock
#bundlemalaysia
#bajutshirtmurah
#kasutmurah
#sayanglovebyNH 
#sabahan 
#sarawak
#jamsukan
#sukanpolo
#jamlelaki 
#jamtangankekasih 
#jamtanganlelong
Pàték Phíllipè . 🎉 Gred 1:1 🎉 Battery 🎉 Japan Movement 🎉 Double Túobillíøn Function 🎉 Genuine Leather 🎉 24Hour 🎉 Sun&Moon 🎉 Free Normal Box 🎉 Free Postage . HARGA RM 450.00 . ☎️ wasap sis 019-230 4487 . #jamtanganbranded  #jamtanganlelaki  #jamtanganmurah  #naelofar  #arianilovers  #jamtangan  #jammurah  #jamtangancouple  #jammurah2  #jamtangangshock  #bundlemalaysia  #bajutshirtmurah  #kasutmurah  #sayanglovebyNH  #sabahan  #sarawak  #jamsukan  #sukanpolo  #jamlelaki  #jamtangankekasih  #jamtanganlelong 
Pàték Phíllipè
.
🎉 Gred 1:1
🎉 Battery
🎉 Japan Movement
🎉 Double Túobillíøn Function
🎉 Genuine Leather
🎉 24Hour
🎉 Sun&Moon
🎉 Free Normal Box
🎉 Free Postage
.
HARGA RM 450.00
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
.
#jamtanganbranded
#jamtanganlelaki
#jamtanganmurah
#naelofar
#arianilovers
#jamtangan
#jammurah
#jamtangancouple
#jammurah2
#jamtangangshock
#bundlemalaysia
#bajutshirtmurah
#kasutmurah
#sayanglovebyNH 
#sabahan 
#sarawak
#jamsukan
#sukanpolo
#jamlelaki 
#jamtangankekasih 
#jamtanganlelong
Pàték Phíllipè . 🎉 Gred 1:1 🎉 Battery 🎉 Japan Movement 🎉 Double Túobillíøn Function 🎉 Genuine Leather 🎉 24Hour 🎉 Sun&Moon 🎉 Free Normal Box 🎉 Free Postage . HARGA RM 450.00 . ☎️ wasap sis 019-230 4487 . #jamtanganbranded  #jamtanganlelaki  #jamtanganmurah  #naelofar  #arianilovers  #jamtangan  #jammurah  #jamtangancouple  #jammurah2  #jamtangangshock  #bundlemalaysia  #bajutshirtmurah  #kasutmurah  #sayanglovebyNH  #sabahan  #sarawak  #jamsukan  #sukanpolo  #jamlelaki  #jamtangankekasih  #jamtanganlelong 
PÀTÉK PH1LIPÈ DOUBLE TU0BILLI0N 🎊🎉🎉
.
HARGA RM 450.00
..
✔️Gred 1:1
✔️Automatic
✔️Japan Movement
✔️Double Tuobillión Function
✔️Genuine Leather
✔️24Hour
✔️Sun&Moon
✔️Free Box
✔️Free Postage
..
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#jamtangankbm
#doayangbaikbaik
#jamtanganmurah
#tilljannah
#lelongmurah
#couple
#ame2018
#bawalaidijuma
#jamtangancouple
#naelofarhijab
#bolasepak
#bajujerseymurah
#sabahan 
#sarawak
#selangor 
#kurungmoden 
#cottonmurah
#rxztheboss 
#rxzmalaysia 
#yamahalc135
#koleksijam 
#jamtanganlelong
#sukanpolo
PÀTÉK PH1LIPÈ DOUBLE TU0BILLI0N 🎊🎉🎉 . HARGA RM 450.00 .. ✔️Gred 1:1 ✔️Automatic ✔️Japan Movement ✔️Double Tuobillión Function ✔️Genuine Leather ✔️24Hour ✔️Sun&Moon ✔️Free Box ✔️Free Postage .. ☎️ wasap sis 019-230 4487 .. #jamtangankbm  #doayangbaikbaik  #jamtanganmurah  #tilljannah  #lelongmurah  #couple  #ame2018  #bawalaidijuma  #jamtangancouple  #naelofarhijab  #bolasepak  #bajujerseymurah  #sabahan  #sarawak  #selangor  #kurungmoden  #cottonmurah  #rxztheboss  #rxzmalaysia  #yamahalc135  #koleksijam  #jamtanganlelong  #sukanpolo 
PÀTÉK PH1LIPÈ DOUBLE TU0BILLI0N 🎊🎉🎉
.
HARGA RM 450.00
..
✔️Gred 1:1
✔️Automatic
✔️Japan Movement
✔️Double Tuobillión Function
✔️Genuine Leather
✔️24Hour
✔️Sun&Moon
✔️Free Box
✔️Free Postage
..
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#jamtangankbm
#doayangbaikbaik
#jamtanganmurah
#tilljannah
#lelongmurah
#couple
#ame2018
#bawalaidijuma
#jamtangancouple
#naelofarhijab
#bolasepak
#bajujerseymurah
#sabahan 
#sarawak
#selangor 
#kurungmoden 
#cottonmurah
#rxztheboss 
#rxzmalaysia 
#yamahalc135
#koleksijam 
#jamtanganlelong
#sukanpolo
PÀTÉK PH1LIPÈ DOUBLE TU0BILLI0N 🎊🎉🎉 . HARGA RM 450.00 .. ✔️Gred 1:1 ✔️Automatic ✔️Japan Movement ✔️Double Tuobillión Function ✔️Genuine Leather ✔️24Hour ✔️Sun&Moon ✔️Free Box ✔️Free Postage .. ☎️ wasap sis 019-230 4487 .. #jamtangankbm  #doayangbaikbaik  #jamtanganmurah  #tilljannah  #lelongmurah  #couple  #ame2018  #bawalaidijuma  #jamtangancouple  #naelofarhijab  #bolasepak  #bajujerseymurah  #sabahan  #sarawak  #selangor  #kurungmoden  #cottonmurah  #rxztheboss  #rxzmalaysia  #yamahalc135  #koleksijam  #jamtanganlelong  #sukanpolo 
NEW DYXY MINERAL FACEMIST
.
.
No 1 Teknologi Micro Nano spray utk mist muka yang lebih lebih efektif untuk kesan glowing dan makeup tahan lama
.
.
Pemakaian mist dgn kadar minimum lebih jimat dengan sekali semburan sahaja untuk dapatkan effect maksimum glowing dan makeup tahan lama lebih dari 8jam
.
.
Kelebihan DYXY facemist adalah bole membantu merawat kulit berminyak , mengecilkan pori kulit dan melembapkan kulit seharian .
.
✨ JOM DAPATKAN DYXY FACEMIST YANG BERWAJAH BARU DENGAN TEKNOLOGI HEBAT.
.
WHATSAPP 0134553384 (fast respon)
.
AGENT DIPERLUKAN
DROPSHIP DIPERLUKAN. 
#dyxyterengganu 
#dyxybccreamfoundation 
#dyxygreenteafacemist 
#codkualaterengganu 
#codterengganu 
#kualaterengganu 
#terengganu 
#facemistdyxy 
#dataranaustin 
#kualanerus 
#dyxysabah 
#seberangtakir 
#UNISZA
#bukitpayong 
#batuburuk 
#gongbadak
#dyxykualaterengganu 
#kualaibai
#dyxycosmeticsmalaysia 
#dyxysarawak 
#umt
#gongtoknasek 
#manir 
#sekmung
#ganu 
#pantaitimur 
#bandarkualaterengganu
#tokjembal
#sabahan
#PRU14
NEW DYXY MINERAL FACEMIST . . No 1 Teknologi Micro Nano spray utk mist muka yang lebih lebih efektif untuk kesan glowing dan makeup tahan lama . . Pemakaian mist dgn kadar minimum lebih jimat dengan sekali semburan sahaja untuk dapatkan effect maksimum glowing dan makeup tahan lama lebih dari 8jam . . Kelebihan DYXY facemist adalah bole membantu merawat kulit berminyak , mengecilkan pori kulit dan melembapkan kulit seharian . . ✨ JOM DAPATKAN DYXY FACEMIST YANG BERWAJAH BARU DENGAN TEKNOLOGI HEBAT. . WHATSAPP 0134553384 (fast respon) . AGENT DIPERLUKAN DROPSHIP DIPERLUKAN.  #dyxyterengganu   #dyxybccreamfoundation   #dyxygreenteafacemist   #codkualaterengganu   #codterengganu   #kualaterengganu   #terengganu   #facemistdyxy   #dataranaustin   #kualanerus   #dyxysabah   #seberangtakir   #UNISZA  #bukitpayong   #batuburuk   #gongbadak  #dyxykualaterengganu   #kualaibai  #dyxycosmeticsmalaysia   #dyxysarawak   #umt  #gongtoknasek   #manir   #sekmung  #ganu   #pantaitimur   #bandarkualaterengganu  #tokjembal  #sabahan  #PRU14 
Persediaan Puasa 😊
.
Bagi korang yang ada masalah gastrik setiap kali puasa, ini menu wajib sahur untuk korang!
.
Jangan cakap tiada yang muncul gastrik di bulan puasa tau. Memang ada!

Hanya yang gastrik tegar saja yang tau sengsaranya gastrik dan pada masa yang sama berniat untuk puasa penuh.

Nak stok ESP seawal ni?

Mestilah! Hanya bulan ni PROMO ESP. Stok terus untuk 1bulan puasa buat 1 family 🍀BELI 5, JIMAT RM50
🍀BELI 5, JIMAT RM50
🍀BELI 5, JIMAT RM50

WASAP @0136041402 Yat
WASAP @0136041402 Yat
WASAP @0136041402 Yat

#mamaputrishakleesabah #shaklee #shakleemurah #shakleepromo #shakleemalaysia #shakleesabah #shakleesarawak #sabahan #kotakinabalu #penampang #putatan #kotamarudu #sandakan #tawau #lahaddatu #ramadhan #sahur #gastrik #puasa #instamalaysia #ums #uitmsabah #instashopmalaysia #espshaklee
Persediaan Puasa 😊 . Bagi korang yang ada masalah gastrik setiap kali puasa, ini menu wajib sahur untuk korang! . Jangan cakap tiada yang muncul gastrik di bulan puasa tau. Memang ada! Hanya yang gastrik tegar saja yang tau sengsaranya gastrik dan pada masa yang sama berniat untuk puasa penuh. Nak stok ESP seawal ni? Mestilah! Hanya bulan ni PROMO ESP. Stok terus untuk 1bulan puasa buat 1 family 🍀BELI 5, JIMAT RM50 🍀BELI 5, JIMAT RM50 🍀BELI 5, JIMAT RM50 WASAP @0136041402 Yat WASAP @0136041402 Yat WASAP @0136041402 Yat #mamaputrishakleesabah  #shaklee  #shakleemurah  #shakleepromo  #shakleemalaysia  #shakleesabah  #shakleesarawak  #sabahan  #kotakinabalu  #penampang  #putatan  #kotamarudu  #sandakan  #tawau  #lahaddatu  #ramadhan  #sahur  #gastrik  #puasa  #instamalaysia  #ums  #uitmsabah  #instashopmalaysia  #espshaklee 
Even with the frequent "boy or girl?" question, Im still as gorgeous as ever.
.
.
#instababygirl #instababies #instababy #babyofinstagram #babymyra #babies #babiesofinstagram #modelwannabe #modeltetapmodel #love #sumandak #sabahan #malaysian #myra #myraayesha
Terjumpa macik macik bawang . 😹

#throwbackpenang
#sabahan
#reunionsangat
Soul 
#sabah #sabahan #borneo #sumandak #travel #holiday #happy #smile #wanderer #city #kundasang #ranau #sabahanvibes #bukanbiasabiasa
.
.
.
Thx for the photo @difiroly91borneo .
.
.
Tag us ur clicks 
#sabahanvibes
Sampai rumah terus ngap. Nda karit bah inti nya kan? 😍 .
TPINE (ROYAL PREMIUM)
Ready stocks available ya
.
RM38 per bottle
.
Wassap : 0128813943
.
#sheilasancorner
#sekutemjays 
#sekutemjayssabah
#kkcity
#kotakinabalu
#sabah
#sabahan
#biskutrayasedap 
#biskutraya2018
REWARD UNTUK GEGADIS 
_

PINKLADY BODY PERFECTION adalah 1 produk ALL-IN-1 yang mempunyai sangat banyak kebaikan untuk gegadis
_
_ ➡️ Antaranya : ❤️ Menambah cupsize payudara
❤️ Menegangkan kembali payudara yang kendur
❤️ Mengetat dan merapatkan Miss V (faraj)
❤️ Mengurangkan keputihan yang kronik
❤️ Mengurangkan jerawat dan jeragat
❤️ Menjadikan kulit lebih halus mulus
❤️ Memantapkan punggung
❤️ Menurunkan berat badan
❤️ Membantu menjadikan berat badan anda lebih ideal
❤️ Mengurangkan stress
❤️ Mengurangkan keguguran rambut
❤️ Melebatkan kembali rambut
❤️ Menstabilkan hormon - period lebih sekata
❤️ Mengurangkan "period pain" (senggugut)
❤️ Mengurangkan risiko cancer
❤️ Melambatkan menopause
❤️ Membantu mencegah "osteoperosis"
❤️ Menghilangkan mood swing, hot flash - tanda menopause
❤️ Menambah volume susu ibu
❤️ Membantu melancarkan sistem peredaran darah
❤️ Membantu meningkatkan libido wanita
_

Dengan consume 2 kapsul setiap hari sebelum sarapan gegadis akan dapat manfaat daripadanya. 
_

HARGA RM280 (60 KAPSUL)  FREE POSLAJU SEMALAYSIA
_

WA 📲 011.32444.600 atau tekan saja link dibio di atas ❤️
REWARD UNTUK GEGADIS _ PINKLADY BODY PERFECTION adalah 1 produk ALL-IN-1 yang mempunyai sangat banyak kebaikan untuk gegadis _ _ ➡️ Antaranya : ❤️ Menambah cupsize payudara ❤️ Menegangkan kembali payudara yang kendur ❤️ Mengetat dan merapatkan Miss V (faraj) ❤️ Mengurangkan keputihan yang kronik ❤️ Mengurangkan jerawat dan jeragat ❤️ Menjadikan kulit lebih halus mulus ❤️ Memantapkan punggung ❤️ Menurunkan berat badan ❤️ Membantu menjadikan berat badan anda lebih ideal ❤️ Mengurangkan stress ❤️ Mengurangkan keguguran rambut ❤️ Melebatkan kembali rambut ❤️ Menstabilkan hormon - period lebih sekata ❤️ Mengurangkan "period pain" (senggugut) ❤️ Mengurangkan risiko cancer ❤️ Melambatkan menopause ❤️ Membantu mencegah "osteoperosis" ❤️ Menghilangkan mood swing, hot flash - tanda menopause ❤️ Menambah volume susu ibu ❤️ Membantu melancarkan sistem peredaran darah ❤️ Membantu meningkatkan libido wanita _ Dengan consume 2 kapsul setiap hari sebelum sarapan gegadis akan dapat manfaat daripadanya. _ HARGA RM280 (60 KAPSUL) FREE POSLAJU SEMALAYSIA _ WA 📲 011.32444.600 atau tekan saja link dibio di atas ❤️
Who needs false lashes and mascara when you can get your Lash Lift treatment done by us 💁🏻 There is NO Mascara , NOT Lash Extensions, and NO Curler used ⛔️!!! And NO Lash Curling Perm🙅🏻 For more inquiries, please do not hesitate to contact me for consultation and appointment.
ᵂᴱᶜᴴᴬᵀ 💬0146586201
ᵂᴴᴬᵀˢᴬᴾᴾ📞 012-8841684 SHOP / 014-6586201 WENDY
ᴵᴺˢᵀᴬᴳᴿᴬᴹ 🆔WendyS_Beauty_Magician
ᶠᴮᴾ👥Wendy.S Beauty Magician
ᶠᴮ👥 WENDY SHW

#browspecialist
 #semipermanentmakeup #ADVANCE #eyelashextension #courseavailable 
#Instructor teaching one by one with Small class system #kotakinabalu #sabahan
Who needs false lashes and mascara when you can get your Lash Lift treatment done by us 💁🏻 There is NO Mascara , NOT Lash Extensions, and NO Curler used ⛔️!!! And NO Lash Curling Perm🙅🏻 For more inquiries, please do not hesitate to contact me for consultation and appointment. ᵂᴱᶜᴴᴬᵀ 💬0146586201 ᵂᴴᴬᵀˢᴬᴾᴾ📞 012-8841684 SHOP / 014-6586201 WENDY ᴵᴺˢᵀᴬᴳᴿᴬᴹ 🆔WendyS_Beauty_Magician ᶠᴮᴾ👥Wendy.S Beauty Magician ᶠᴮ👥 WENDY SHW #browspecialist  #semipermanentmakeup  #ADVANCE  #eyelashextension  #courseavailable  #Instructor  teaching one by one with Small class system #kotakinabalu  #sabahan 
Macam mana kamu kena tidur di tilam yang penuh dengan ketidak selesaan? Mcm mn kalau dincarrie membantu kamu utk tidur melebihi dari alarm tidur kamu? 😘

#Dincarrie #home2homeservice #yourtrustedcleaningservice #YangPertamaDiKk #Sabahan #CeriaCeriaSelalau #sabahanentrepeneur
I V Y  P L E A T E D  B L O U S E
-
-
1 PCS RM40
2 PCS RM70
3 PCS RM100
-
Postage :
SEM - Free postage
SS - Add RM5
-
Material :
Crepe
-
Measurement :
In cm
Length 58 - 64,shoulder 36, armhole 46, sleevehole 32, sleeve 52, bust 98, hip 104
-
-
Whatsapp/dm 014-8689646 for order ✨
-
#blouselawa #blousemurah #slnabasic #3helairm100 #freepostage #3pcsrm100 #kkcity #ums #uitm #politeknikkk #uitmkk #tawau #sandakan #sabahan #bajuraya2018 #raya2018 #blousemurahmurah #sayajualblouse -
#blouselawa #blousemurah #slnabasic #3helairm100 #freepostage #3pcsrm100 #kkcity #ums #uitm #politeknikkk #uitmkk #tawau #sandakan #sabahan #bajuraya2018 #raya2018 #blousemurahmurah #sayajualblouse #bajurayamurah #blousemurah #blousecantik #preloved #kelantan #perakians #terengganu #pahang #ioicitymall #imagokk #klcc #selangor #pulangmengundi
I V Y P L E A T E D B L O U S E - - 1 PCS RM40 2 PCS RM70 3 PCS RM100 - Postage : SEM - Free postage SS - Add RM5 - Material : Crepe - Measurement : In cm Length 58 - 64,shoulder 36, armhole 46, sleevehole 32, sleeve 52, bust 98, hip 104 - - Whatsapp/dm 014-8689646 for order ✨ - #blouselawa  #blousemurah  #slnabasic  #3helairm100  #freepostage  #3pcsrm100  #kkcity  #ums  #uitm  #politeknikkk  #uitmkk  #tawau  #sandakan  #sabahan  #bajuraya2018  #raya2018  #blousemurahmurah  #sayajualblouse  - #blouselawa  #blousemurah  #slnabasic  #3helairm100  #freepostage  #3pcsrm100  #kkcity  #ums  #uitm  #politeknikkk  #uitmkk  #tawau  #sandakan  #sabahan  #bajuraya2018  #raya2018  #blousemurahmurah  #sayajualblouse  #bajurayamurah  #blousemurah  #blousecantik  #preloved  #kelantan  #perakians  #terengganu  #pahang  #ioicitymall  #imagokk  #klcc  #selangor  #pulangmengundi 
Ganggu

Dua tahun lalu, Mikayla hilang seluruh ahli keluarga dan rakan-rakannya. Mereka semua mati di tangan seorang pembunuh bersiri bernama Z. Setiap gangguan telefon daripada Z pasti akan berakhir dengan kematian. Kata Z, dia lakukan semua itu untuk Mikayla. Mereka semua penipu. Mereka semua tidak pernah peduli tentang Mikayla, kecuali dia. "Siapa kau yang sebenarnya?" - Mikayla "Aku sebenarnya..." - Z 
Dua tahun kemudian, Mikayla akhirnya meninggalkan pusat rawatan psikiatri dengan satu misi, untuk menyiasat siapa sebenarnya Z. Z masih dan terus mengganggunya dengan pelbagai gangguan sehinggakan rahsia yang selama ini disimpan kukuh oleh kedua-dua orang tuanya mula tersingkap. Ketika dia sedar siapa sebenarnya Z, sanggupkah dia tinggalkan kehidupannya demi lelaki itu? "Ingat, bila kau ikut aku, tak ada jalan balik lagi." - Z

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #Ganggu #AyumiSyafiqah #DearNovelsEnterprise
Ganggu Dua tahun lalu, Mikayla hilang seluruh ahli keluarga dan rakan-rakannya. Mereka semua mati di tangan seorang pembunuh bersiri bernama Z. Setiap gangguan telefon daripada Z pasti akan berakhir dengan kematian. Kata Z, dia lakukan semua itu untuk Mikayla. Mereka semua penipu. Mereka semua tidak pernah peduli tentang Mikayla, kecuali dia. "Siapa kau yang sebenarnya?" - Mikayla "Aku sebenarnya..." - Z Dua tahun kemudian, Mikayla akhirnya meninggalkan pusat rawatan psikiatri dengan satu misi, untuk menyiasat siapa sebenarnya Z. Z masih dan terus mengganggunya dengan pelbagai gangguan sehinggakan rahsia yang selama ini disimpan kukuh oleh kedua-dua orang tuanya mula tersingkap. Ketika dia sedar siapa sebenarnya Z, sanggupkah dia tinggalkan kehidupannya demi lelaki itu? "Ingat, bila kau ikut aku, tak ada jalan balik lagi." - Z #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #Ganggu  #AyumiSyafiqah  #DearNovelsEnterprise 
Laskar Pelangi (Tetralogi Laskar Pelangi #1)

Begitu banyak hal menakjubkan yang terjadi dalam masa kecil para anggota Laskar Pelangi. Sebelas orang anak Melayu Belitong yang luar biasa ini tak menyerah walau keadaan tak bersimpati pada mereka. Tengoklah Lintang, seorang kuli kopra cilik yang genius dan dengan senang hati bersepeda 80 kilometer pulang pergi untuk memuaskan dahaganya akan ilmu—bahkan terkadang hanya untuk menyanyikan Padamu Negeri di akhir jam sekolah. Atau Mahar, seorang pesuruh tukang parut kelapa sekaligus seniman dadakan yang imajinatif, tak logis, kreatif, dan sering diremehkan sahabat-sahabatnya, namun berhasil mengangkat derajat sekolah kampung mereka dalam karnaval 17 Agustus. Dan juga sembilan orang Laskar Pelangi lain yang begitu bersemangat dalam menjalani hidup dan berjuang meraih cita-cita. Selami ironisnya kehidupan mereka, kejujuran pemikiran mereka, indahnya petualangan mereka, dan temukan diri Anda tertawa, menangis, dan tersentuh saat membaca setiap lembarnya. Buku ini dipersembahkan buat mereka yang meyakini the magic of childhood memories, dan khususnya juga buat siapa saja yang masih meyakini adanya pintu keajaiban lain untuk mengubah dunia: pendidikan.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #AndreaHirata #LaskarPelangi #TetralogiLaskarPelangi #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Laskar Pelangi (Tetralogi Laskar Pelangi #1 ) Begitu banyak hal menakjubkan yang terjadi dalam masa kecil para anggota Laskar Pelangi. Sebelas orang anak Melayu Belitong yang luar biasa ini tak menyerah walau keadaan tak bersimpati pada mereka. Tengoklah Lintang, seorang kuli kopra cilik yang genius dan dengan senang hati bersepeda 80 kilometer pulang pergi untuk memuaskan dahaganya akan ilmu—bahkan terkadang hanya untuk menyanyikan Padamu Negeri di akhir jam sekolah. Atau Mahar, seorang pesuruh tukang parut kelapa sekaligus seniman dadakan yang imajinatif, tak logis, kreatif, dan sering diremehkan sahabat-sahabatnya, namun berhasil mengangkat derajat sekolah kampung mereka dalam karnaval 17 Agustus. Dan juga sembilan orang Laskar Pelangi lain yang begitu bersemangat dalam menjalani hidup dan berjuang meraih cita-cita. Selami ironisnya kehidupan mereka, kejujuran pemikiran mereka, indahnya petualangan mereka, dan temukan diri Anda tertawa, menangis, dan tersentuh saat membaca setiap lembarnya. Buku ini dipersembahkan buat mereka yang meyakini the magic of childhood memories, dan khususnya juga buat siapa saja yang masih meyakini adanya pintu keajaiban lain untuk mengubah dunia: pendidikan. #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #AndreaHirata  #LaskarPelangi  #TetralogiLaskarPelangi  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
MASCARA VIRAL 🎤🎤🎤🎤💋💋🎤🎤
🎤🎤🎤🎤💋🎤💋💋
🎤🎤🎤🎤💋💋🎤🎤
🎤🎤🎤🎤💋💋💋💋
🎤🎤🎤🎤💋🎤💋💋
🎤🎤🎤🎤💋🎤🎤🎤
🎤💋💋💋💋🎤🎤🎤
💋💋💋💋💋🎤🎤🎤
💋💋💋💋💋🎤🎤🎤
🎤💋💋💋🎤🎤🎤🎤 jom order sekaranng sementara stock masih ada.. Wasap @0193043252
Wasap @0193043252
.
#1mmfsabah  #kkcity #kotakinabalu #sabahan  #ame2018 #meletop #fattzura #fattahamin #neelofa #noradanish #ctdk #skincaremurah #semulajadi #tipskulitcantik #awetmuda #jerawat #kulitcerah #putihgebu #jeragat #ums #uitmsabah #hijabista #hijab #bazarpaknil #bazaronline #sayajual #glowingoverdose #mascara #mascaraajaib
MASCARA VIRAL 🎤🎤🎤🎤💋💋🎤🎤 🎤🎤🎤🎤💋🎤💋💋 🎤🎤🎤🎤💋💋🎤🎤 🎤🎤🎤🎤💋💋💋💋 🎤🎤🎤🎤💋🎤💋💋 🎤🎤🎤🎤💋🎤🎤🎤 🎤💋💋💋💋🎤🎤🎤 💋💋💋💋💋🎤🎤🎤 💋💋💋💋💋🎤🎤🎤 🎤💋💋💋🎤🎤🎤🎤 jom order sekaranng sementara stock masih ada.. Wasap @0193043252 Wasap @0193043252 . #1mmfsabah  #kkcity  #kotakinabalu  #sabahan   #ame2018  #meletop  #fattzura  #fattahamin  #neelofa  #noradanish  #ctdk  #skincaremurah  #semulajadi  #tipskulitcantik  #awetmuda  #jerawat  #kulitcerah  #putihgebu  #jeragat  #ums  #uitmsabah  #hijabista  #hijab  #bazarpaknil  #bazaronline  #sayajual  #glowingoverdose  #mascara  #mascaraajaib 
Sang Pemimpi (Tetralogi Laskar Pelangi #2)

Sang Pemimpi adalah sebuah lantunan kisah kehidupan yang memesona dan akan membuat Anda percaya akan tenaga cinta, percaya pada kekuatan mimpi dan pengorbanan, lebih dari itu, akan membuat Anda percaya kepada Tuhan. Andrea akan membawa Anda berkelana menerobos sudut-sudut pemikiran di mana Anda akan menemukan pandangan yang berbeda tentang nasib, tantangan intelektualitas, dan kegembiraan yang meluap-luap, sekaligus kesedihan yang mengharu biru. 
Tampak komikal pada awalnya, selayaknya kenakalan remaja biasa, tapi kemudian tanpa Anda sadari, kisah dan karakter-karakter dalam buku ini lambat laun menguasai Anda. Karena potret-potret kecil yang menawan akan menghentakkan Anda pada rasa humor yang halus namun memiliki efek filosofis yang meresonansi. Karena arti perjuangan hidup dalam kemiskinan yang membelit dan cita-cita yang gagah berani dalam kisah dua orang tokoh utama buku ini: Arai dan Ikal akan menuntun Anda dengan semacam keanggunan dan daya tarik agar Anda dapat melihat ke dalam diri sendiri dengan penuh pengharapan, agar Anda menolak semua keputusasaan dan ketakberdayaan Anda sendiri. “Kita tak kan pernah mendahului nasib!” teriak Arai. “Kita akan sekolah ke Prancis, menjelajahi Eropa sampai ke Afrika! Apa pun yang terjadi!” #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #AndreaHirata #SangPemimpi #TetralogiLaskarPelangi #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Sang Pemimpi (Tetralogi Laskar Pelangi #2 ) Sang Pemimpi adalah sebuah lantunan kisah kehidupan yang memesona dan akan membuat Anda percaya akan tenaga cinta, percaya pada kekuatan mimpi dan pengorbanan, lebih dari itu, akan membuat Anda percaya kepada Tuhan. Andrea akan membawa Anda berkelana menerobos sudut-sudut pemikiran di mana Anda akan menemukan pandangan yang berbeda tentang nasib, tantangan intelektualitas, dan kegembiraan yang meluap-luap, sekaligus kesedihan yang mengharu biru. Tampak komikal pada awalnya, selayaknya kenakalan remaja biasa, tapi kemudian tanpa Anda sadari, kisah dan karakter-karakter dalam buku ini lambat laun menguasai Anda. Karena potret-potret kecil yang menawan akan menghentakkan Anda pada rasa humor yang halus namun memiliki efek filosofis yang meresonansi. Karena arti perjuangan hidup dalam kemiskinan yang membelit dan cita-cita yang gagah berani dalam kisah dua orang tokoh utama buku ini: Arai dan Ikal akan menuntun Anda dengan semacam keanggunan dan daya tarik agar Anda dapat melihat ke dalam diri sendiri dengan penuh pengharapan, agar Anda menolak semua keputusasaan dan ketakberdayaan Anda sendiri. “Kita tak kan pernah mendahului nasib!” teriak Arai. “Kita akan sekolah ke Prancis, menjelajahi Eropa sampai ke Afrika! Apa pun yang terjadi!” #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #AndreaHirata  #SangPemimpi  #TetralogiLaskarPelangi  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
Woke up + train + eat and repeat 😂😂🤣🤣 morning sunshine 🌄🌄😘😘 tq adikku @ayieazri17 for the picture #trainingday #runner #running #runningmom #instarunners #instarun #fitmom #fitnessaddicted #workout #morningworkout #roadtofm #marathoner #marathon #motivation #determination #sabahan #klcc #healthylifestyle #adidaswomen #adidas #hokaoneone #hokaarahi #garminforerunner235 #garmin
Keistimewaan Set Kehamilan Shaklee
==========================
.
👉Badan lebih cergas, tidak mudah semput dan letih.
👉Kurang morning sickness.
👉Menghindar gastrik.
👉Bebas sembelit.
👉Elak kaki kejang.
👉Elak sakit pinggang dan belakang.
👉Bacaan Hb terkawal.
👉Gigi kuat. Elak masalah rapuglh gigi semasa hamil.
👉Kulit cantik. Elak kulit gelap dan tidak sekata. Kulit cerah. Halus
👉Elak ibu stress.
👉Scretch mark kurang.
.
Mommy mesti happy bila dapat efek-efek ni semasa hamilkan. Set kehamilan shaklee memang best 😊
.
Wasap @0146579629
Wasap @0146579629
Wasap @0146579629
.
. helenajerryhelena@gmail.com 
#pengedarshakleetuaran 
#pengedarshakleerugading 
#shaklee #shakleemurah
#shakleesabah #shakleemalaysia #shakleepenampang #shakleekotakinabalu #shakleesarawak #setkehamilanshaklee #kehamilan #ibuhamil #sethamil #sembelit #hbrendah  #anmummaterna #pama #sabahan #instashopmalaysia #borneo #kkcity #kotamarudu #kotakinabalu
Keistimewaan Set Kehamilan Shaklee ========================== . 👉Badan lebih cergas, tidak mudah semput dan letih. 👉Kurang morning sickness. 👉Menghindar gastrik. 👉Bebas sembelit. 👉Elak kaki kejang. 👉Elak sakit pinggang dan belakang. 👉Bacaan Hb terkawal. 👉Gigi kuat. Elak masalah rapuglh gigi semasa hamil. 👉Kulit cantik. Elak kulit gelap dan tidak sekata. Kulit cerah. Halus 👉Elak ibu stress. 👉Scretch mark kurang. . Mommy mesti happy bila dapat efek-efek ni semasa hamilkan. Set kehamilan shaklee memang best 😊 . Wasap @0146579629 Wasap @0146579629 Wasap @0146579629 . . helenajerryhelena@gmail.com #pengedarshakleetuaran  #pengedarshakleerugading  #shaklee  #shakleemurah  #shakleesabah  #shakleemalaysia  #shakleepenampang  #shakleekotakinabalu  #shakleesarawak  #setkehamilanshaklee  #kehamilan  #ibuhamil  #sethamil  #sembelit  #hbrendah  #anmummaterna  #pama  #sabahan  #instashopmalaysia  #borneo  #kkcity  #kotamarudu  #kotakinabalu 
THE MODERN TRADITIONAL fashion inspired by Dusun Ranau Costume..
#Borneo#Sabahan#Sabah#DesignerChallenge2018#KanouMoginakanCarnival
Ada apa di Sheilasancorner?
.
Adaaa niii.. Mau cari tetudungs yang cantik2. Boleh try Dara by Fathia Latiff, Twinkle by Elfira, Ameerazaini™, Aleynamiranda dan Sofearose ok 😊
.
Adaaa niiii... mau cantik2 sambil jaga kesihatan, boleh la try TOUJOURS ADVANCED by Hanis Zalikha 💕.
.
Adaaa niii... mau mata cantik, boleh try AURALENS & PUREROSE k 😘
.
Kami beroperasi secara ONLINE.
Pembelian secara ONLINE, sila whatsapp kami +60128813943, untuk layanan yang pantas 😘
.
Sambar hari ini, sebelum termimpi-mimpi 😜
.
Love,
Founder of @sheilasancorner 💐 
#sheilasancorner #twinklebyelfira #twinklebyelfirastockist #ameerazaini #kkcity #kotakinabalu #sabah #sabahan #brunei #sofearose #sofearoseagent #aleynamiranda #aleynamirandastockist #toujoursadvancedsabah #toujoursadvanced #bananemunch #bananemunchlovers #bananemunchsabah #lactomommasabah #lactomomma #sekutemjayssabah
Ada apa di Sheilasancorner? . Adaaa niii.. Mau cari tetudungs yang cantik2. Boleh try Dara by Fathia Latiff, Twinkle by Elfira, Ameerazaini™, Aleynamiranda dan Sofearose ok 😊 . Adaaa niiii... mau cantik2 sambil jaga kesihatan, boleh la try TOUJOURS ADVANCED by Hanis Zalikha 💕. . Adaaa niii... mau mata cantik, boleh try AURALENS & PUREROSE k 😘 . Kami beroperasi secara ONLINE. Pembelian secara ONLINE, sila whatsapp kami +60128813943, untuk layanan yang pantas 😘 . Sambar hari ini, sebelum termimpi-mimpi 😜 . Love, Founder of @sheilasancorner 💐 #sheilasancorner  #twinklebyelfira  #twinklebyelfirastockist  #ameerazaini  #kkcity  #kotakinabalu  #sabah  #sabahan  #brunei  #sofearose  #sofearoseagent  #aleynamiranda  #aleynamirandastockist  #toujoursadvancedsabah  #toujoursadvanced  #bananemunch  #bananemunchlovers  #bananemunchsabah  #lactomommasabah  #lactomomma  #sekutemjayssabah 
Bagaimana ramuan2 hebat vivix yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Blueberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum BERTINDAK?
.
Melalui 4 mekanisme iaitu
- Membaikpulih Sel yang rosak
- Melindungi sel
- Meningkatkan tenaga sel
- Memperbaiki fungsi sel
.
Vivix bagus untuk siapa?
.
🌷Vivix untuk boost immune
🌷Vivix untuk awet muda
🌷Vivix untuk kesuburan
🌷Vivix untuk sendi
🌷Vivix untuk penglihatan
🌷Vivix untuk jantung sihat
🌷Vivix untuk kawal gula
🌷Vivix untuk kolesterol tinggi
🌷Vivix untuk anti-bakteria anti-virus
🌷Vivix untuk Batu hempedu
.
Vivix untuk kesihatan total. Hanya minum 1 sudu kecil sehari sudah mencukupi.
.
Harga sebotol vivix rm503.50
.
TAPI
TAPI
TAPI
.
Ada cara untuk miliki vivix dengan harga lebih jimat daripada di atas 😉
.
Wasap Vivix Jimat ke
@0146579629
@0146579629
@0146579629
.
helenajerryhelena@gmail.com 
#helenashakleesabah Hashtag wajib #shaklee #shakleesabah #shakleemalaysia #shakleesarawak #shakleepenampang #sabahan #kkcity #kotakinbalu #kotamarudu #vivixshaklee #kencingmanis #stroke #darahtinggi #tiroid #kanser #batukarang #gout #antiaging
#pengedarshakleetuaran 
#pengedarshakleerugading
Bagaimana ramuan2 hebat vivix yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Blueberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum BERTINDAK? . Melalui 4 mekanisme iaitu - Membaikpulih Sel yang rosak - Melindungi sel - Meningkatkan tenaga sel - Memperbaiki fungsi sel . Vivix bagus untuk siapa? . 🌷Vivix untuk boost immune 🌷Vivix untuk awet muda 🌷Vivix untuk kesuburan 🌷Vivix untuk sendi 🌷Vivix untuk penglihatan 🌷Vivix untuk jantung sihat 🌷Vivix untuk kawal gula 🌷Vivix untuk kolesterol tinggi 🌷Vivix untuk anti-bakteria anti-virus 🌷Vivix untuk Batu hempedu . Vivix untuk kesihatan total. Hanya minum 1 sudu kecil sehari sudah mencukupi. . Harga sebotol vivix rm503.50 . TAPI TAPI TAPI . Ada cara untuk miliki vivix dengan harga lebih jimat daripada di atas 😉 . Wasap Vivix Jimat ke @0146579629 @0146579629 @0146579629 . helenajerryhelena@gmail.com #helenashakleesabah  Hashtag wajib #shaklee  #shakleesabah  #shakleemalaysia  #shakleesarawak  #shakleepenampang  #sabahan  #kkcity  #kotakinbalu  #kotamarudu  #vivixshaklee  #kencingmanis  #stroke  #darahtinggi  #tiroid  #kanser  #batukarang  #gout  #antiaging  #pengedarshakleetuaran  #pengedarshakleerugading 
Edensor (Tetralogi Laskar Pelangi #3)

Aku ingin mendaki puncak tantangan, menerjang batu granit kesulitan, menggoda mara bahaya, dan memecahkan misteri dengan sains. Aku ingin menghirup berupa-rupa pengalaman lalu terjun bebas menyelami labirin lika-liku hidup yang ujungnya tak dapat disangka. Aku mendamba kehidupan dengan kemungkinan-kemungkinan yang bereaksi satu sama lain seperti benturan molekul uranium: meletup tak terduga-duga, menyerap, mengikat, mengganda, berkembang, terurai, dan berpencar ke arah yang mengejutkan. Aku ingin ke tempat-tempat yang jauh, menjumpai beragam bahasa dan orang-orang asing. Aku ingin berkelana, menemukan arahku dengan membaca bintang gemintang. Aku ingin mengarungi padang dan gurun-gurun, ingin melepuh terbakar matahari, limbung dihantam angin, dan menciut dicengkeram dingin. Aku ingin kehidupan yang menggetarkan, penuh dengan penaklukan. Aku ingin hidup! Ingin merasakan sari pati hidup!

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #AndreaHirata #Edensor #TetralogiLaskarPelangi #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Edensor (Tetralogi Laskar Pelangi #3 ) Aku ingin mendaki puncak tantangan, menerjang batu granit kesulitan, menggoda mara bahaya, dan memecahkan misteri dengan sains. Aku ingin menghirup berupa-rupa pengalaman lalu terjun bebas menyelami labirin lika-liku hidup yang ujungnya tak dapat disangka. Aku mendamba kehidupan dengan kemungkinan-kemungkinan yang bereaksi satu sama lain seperti benturan molekul uranium: meletup tak terduga-duga, menyerap, mengikat, mengganda, berkembang, terurai, dan berpencar ke arah yang mengejutkan. Aku ingin ke tempat-tempat yang jauh, menjumpai beragam bahasa dan orang-orang asing. Aku ingin berkelana, menemukan arahku dengan membaca bintang gemintang. Aku ingin mengarungi padang dan gurun-gurun, ingin melepuh terbakar matahari, limbung dihantam angin, dan menciut dicengkeram dingin. Aku ingin kehidupan yang menggetarkan, penuh dengan penaklukan. Aku ingin hidup! Ingin merasakan sari pati hidup! #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #AndreaHirata  #Edensor  #TetralogiLaskarPelangi  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
Embroidery Rivet Shoulder Bag🌸

Price : RM60 (Free Postage) 
Technology Materials : Soft Surface 
Textrue : PU
Conditions : New 
Variations : White / Black 
Size : High 20cm x Width 12cm x Thickness 17cm ✈️✈️shiping from overseas. 📩📩DM utk buat tempahan. 
#kkcityonlineshop #sabahan #bagsforsale #bagsholic
Embroidery Rivet Shoulder Bag🌸 Price : RM60 (Free Postage) Technology Materials : Soft Surface Textrue : PU Conditions : New Variations : White / Black Size : High 20cm x Width 12cm x Thickness 17cm ✈️✈️shiping from overseas. 📩📩DM utk buat tempahan. #kkcityonlineshop  #sabahan  #bagsforsale  #bagsholic 
.
Converse 
made in China
💯 Original bundle
Size 7uk
Condition 8/10
RM89 siap pos

0145058915

@hh_birkenbundle 
@hh_birkenbundle 
@hh_birkenbundle 
Whatsapp 0145058915
#igersmalaysia #converse #converseallstar #kedaionline #vansoldskool #conversesecond #conversechucktaylor #adidas #puma #vans #converse #bundle #bundlemalaysia #kasutbundle #bundleonline #bundlebag #sayajual #instashop #onlineshopmalaysia #klkix #igshop #vintagestyle #instaniaga #kualalumpur #sabah #bundleborneo #bundlemurah #lokalah #bazaarpaknil #sabahan
. Converse made in China 💯 Original bundle Size 7uk Condition 8/10 RM89 siap pos 0145058915 @hh_birkenbundle @hh_birkenbundle @hh_birkenbundle Whatsapp 0145058915 #igersmalaysia  #converse  #converseallstar  #kedaionline  #vansoldskool  #conversesecond  #conversechucktaylor  #adidas  #puma  #vans  #converse  #bundle  #bundlemalaysia  #kasutbundle  #bundleonline  #bundlebag  #sayajual  #instashop  #onlineshopmalaysia  #klkix  #igshop  #vintagestyle  #instaniaga  #kualalumpur  #sabah  #bundleborneo  #bundlemurah  #lokalah  #bazaarpaknil  #sabahan 
Padang Bulan (Novel Pertama Dwilogi Padang Bulan)

Melalui pergolakan nasib seorang perempuan dan huru-hara kecemburuan, Andrea Hirata kembali memilih sudut yang tidak terduga untuk menampilkan kisah yang inspiratif tentang kegigihan karakter-karakter di dalam novelnya. Novel Padang Bulan bermula dari kisah seorang gadis kecil berusia 14 tahun, Enong namanya, yang sangat gemar pada pelajaran bahasa Inggris, namun secara mendadak terpaksa harus berhenti sekolah dan mengambil alih seluruh tanggung jawab keluarga. Tersambung pada sekuel novel ini, Cinta di Dalam Gelas, perjalanan nasib anak perempuan kecil itu, melalui gaya khasnya: menertawakan kepedihan, memarodikan tragedi, mengkritik tanpa menjadi sarkastik, kisah Enong menjadi seperti panggung di dalam lembaran-lembaran kertas. Membaca novel ini seperti melihat sebuah gambar. 
Dengan menceritakan kisah Enong seperti sebuah epos, Andrea berhasil memperlihatkan kepada pembaca kekuatan-kekuatan besar yang tersembunyi di dalam diri manusia, kekuatan yang sering tidak disadari seseorang berada di dalam dirinya. Enong jatuh, bangun, jatuh lagi, dan bangun lagi. Kisah Enong tidak sekadar kisah sebuah keluarga yang sederhana, namun tentang impian seorang anak kecil, tentang keberanian menjalani hidup, dan tentang seorang lelaki yang menjadi berantakan karena tragedi cinta pertama. "Cemburu adalah perahu Nabi Nuh yang tergenang di dalam hati yang karam. Lalu, naiklah ke geladak perahu itu, binatang yang berpasang-pasangan: perasaan tak berdaya-ingin mengalahkan, rencana jahat-penyesalan, kesedihan-gengsi....," kata lelaki itu.

Salman Faridi

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #AndreaHirata #PadangBulan #DwilogiPadangBulan #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Padang Bulan (Novel Pertama Dwilogi Padang Bulan) Melalui pergolakan nasib seorang perempuan dan huru-hara kecemburuan, Andrea Hirata kembali memilih sudut yang tidak terduga untuk menampilkan kisah yang inspiratif tentang kegigihan karakter-karakter di dalam novelnya. Novel Padang Bulan bermula dari kisah seorang gadis kecil berusia 14 tahun, Enong namanya, yang sangat gemar pada pelajaran bahasa Inggris, namun secara mendadak terpaksa harus berhenti sekolah dan mengambil alih seluruh tanggung jawab keluarga. Tersambung pada sekuel novel ini, Cinta di Dalam Gelas, perjalanan nasib anak perempuan kecil itu, melalui gaya khasnya: menertawakan kepedihan, memarodikan tragedi, mengkritik tanpa menjadi sarkastik, kisah Enong menjadi seperti panggung di dalam lembaran-lembaran kertas. Membaca novel ini seperti melihat sebuah gambar. Dengan menceritakan kisah Enong seperti sebuah epos, Andrea berhasil memperlihatkan kepada pembaca kekuatan-kekuatan besar yang tersembunyi di dalam diri manusia, kekuatan yang sering tidak disadari seseorang berada di dalam dirinya. Enong jatuh, bangun, jatuh lagi, dan bangun lagi. Kisah Enong tidak sekadar kisah sebuah keluarga yang sederhana, namun tentang impian seorang anak kecil, tentang keberanian menjalani hidup, dan tentang seorang lelaki yang menjadi berantakan karena tragedi cinta pertama. "Cemburu adalah perahu Nabi Nuh yang tergenang di dalam hati yang karam. Lalu, naiklah ke geladak perahu itu, binatang yang berpasang-pasangan: perasaan tak berdaya-ingin mengalahkan, rencana jahat-penyesalan, kesedihan-gengsi....," kata lelaki itu. Salman Faridi #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #AndreaHirata  #PadangBulan  #DwilogiPadangBulan  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
Cinta Di Dalam Gelas (Novel Kedua Dwilogi Padang Bulan)

CINTA DI DALAM GELAS bertutur tentang tugas berat di pundak Ikal. Dia harus membantu Maryamah memenangkan pertandingan catur saat 17 Agustus nanti. Maryamah, yang menyentuh bidak catur saja belum pernah, harus mengalahkan juara catur selama dua tahun berturut-turut yang sekaligus juga mantan suaminya. Namun, lebih dari itu, jenis kelamin Maryamah menjadi tantangan berat untuk bisa mencebur ke dalam pertandingan penuh harkat bagi kaum lelaki ini.

Bagi penonton yang pro maupun kontra, usaha Maryamah jelas sebuah suguhan yang sangat menarik. Begitu pulakah dengan Maryamah?

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #AndreaHirata #CintaDiDalamGelas #DwilogiPadangBulan #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Cinta Di Dalam Gelas (Novel Kedua Dwilogi Padang Bulan) CINTA DI DALAM GELAS bertutur tentang tugas berat di pundak Ikal. Dia harus membantu Maryamah memenangkan pertandingan catur saat 17 Agustus nanti. Maryamah, yang menyentuh bidak catur saja belum pernah, harus mengalahkan juara catur selama dua tahun berturut-turut yang sekaligus juga mantan suaminya. Namun, lebih dari itu, jenis kelamin Maryamah menjadi tantangan berat untuk bisa mencebur ke dalam pertandingan penuh harkat bagi kaum lelaki ini. Bagi penonton yang pro maupun kontra, usaha Maryamah jelas sebuah suguhan yang sangat menarik. Begitu pulakah dengan Maryamah? #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #AndreaHirata  #CintaDiDalamGelas  #DwilogiPadangBulan  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
Your mudah.my ad is targeted by scammers too..😬😰😨😱
2nd time I've received such message with the same line (scripted?) 😅😅
I've flagged this number on truecaller 😉😉😈
Beware.. Be Aware..
#mudahmy #scam #scammer
#sabahborn #sabahan #borneo
Your mudah.my ad is targeted by scammers too..😬😰😨😱 2nd time I've received such message with the same line (scripted?) 😅😅 I've flagged this number on truecaller 😉😉😈 Beware.. Be Aware.. #mudahmy  #scam  #scammer  #sabahborn  #sabahan  #borneo 
★★PROMOSI BARANGAN BERPANTANG★★
.
Sis nak offer harga best utk barangan pantang dan baby...
.
Set Asas Bersalin Lengkap 44 hari
Rm100.00 termasuk postage..
.
Set Bertangas 
Rm40.00..
Rempah Tangas + Kain Tangas
.
Bengkung Zig Zag Gedung Ibu
Rm30.00 sehelai
★PROMOSI★
Rm55.00..2 helai
.
Bedung Bayi Bercorak Flannel
Rm10.00 sehelai..
.
Minyak Urut Bersalin Pak Din
Rm10.00 sebotol..
.
Tungku Herba/ Tungku Stim
(Sangat sesuai utk ibu2 yang bersalin ceaser)
Rm15.00...1 bunjut sederhana bsr..
.
Tungku Batu Sungai Siap.Sarung
Rm35.00..
.
Barut Bayi Bertali..Kain Cotton 100%
※ 6 helai Rm25.00 #freepostage
※ 12 helai Rm 35.00
※ 6 helai + 1 tungku baby..rm30.00
※ 12 helai + 1 tungku baby..rm40.00
.
Utk order boleh klik link wassup sis kat bio ye..x perlu save no..
.
#pantang
#settangas 
#tungkubatusungai 
#barutbabycotton 
#barutbayi 
#bedungcottonflannel 
#tungkustim 
#freepostage 
#barangbersalin 
#putrajayaresident 
#sabahan 
#ibuhamil
★★PROMOSI BARANGAN BERPANTANG★★ . Sis nak offer harga best utk barangan pantang dan baby... . Set Asas Bersalin Lengkap 44 hari Rm100.00 termasuk postage.. . Set Bertangas Rm40.00.. Rempah Tangas + Kain Tangas . Bengkung Zig Zag Gedung Ibu Rm30.00 sehelai ★PROMOSI★ Rm55.00..2 helai . Bedung Bayi Bercorak Flannel Rm10.00 sehelai.. . Minyak Urut Bersalin Pak Din Rm10.00 sebotol.. . Tungku Herba/ Tungku Stim (Sangat sesuai utk ibu2 yang bersalin ceaser) Rm15.00...1 bunjut sederhana bsr.. . Tungku Batu Sungai Siap.Sarung Rm35.00.. . Barut Bayi Bertali..Kain Cotton 100% ※ 6 helai Rm25.00 #freepostage  ※ 12 helai Rm 35.00 ※ 6 helai + 1 tungku baby..rm30.00 ※ 12 helai + 1 tungku baby..rm40.00 . Utk order boleh klik link wassup sis kat bio ye..x perlu save no.. . #pantang  #settangas  #tungkubatusungai  #barutbabycotton  #barutbayi  #bedungcottonflannel  #tungkustim  #freepostage  #barangbersalin  #putrajayaresident  #sabahan  #ibuhamil 
Maryamah Karpov: Mimpi-mimpi Lintang (Tetralogi Laskar Pelangi #4)

Keberanian dan keteguhan hati telah membawa Ikal pada banyak tempat dan peristiwa. Sudut-sudut dunia telah dia kunjungi demi menemukan A Ling. Apa pun Ikal lakukan demi perempuan itu. Keberaniannya ditantang ketika tanda-tanda keberadaan A Ling tampak. Dia tetap mencari, meski tanda-tanda itu masih samar.

Dapatkah keduanya bertemu kembali?

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #SirkusPohon #AndreaHirata #MaryamahKarpov #MimpimimpiLintang #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Maryamah Karpov: Mimpi-mimpi Lintang (Tetralogi Laskar Pelangi #4 ) Keberanian dan keteguhan hati telah membawa Ikal pada banyak tempat dan peristiwa. Sudut-sudut dunia telah dia kunjungi demi menemukan A Ling. Apa pun Ikal lakukan demi perempuan itu. Keberaniannya ditantang ketika tanda-tanda keberadaan A Ling tampak. Dia tetap mencari, meski tanda-tanda itu masih samar. Dapatkah keduanya bertemu kembali? #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #SirkusPohon  #AndreaHirata  #MaryamahKarpov  #MimpimimpiLintang  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
Sirkus Pohon

Baiklah, Kawan, kuceritakan padamu soal pertempuranku melawan pohon delima di pekarangan rumahku dan bagaimana akhirnya pohon itu membuatku kena selalu wajib lapor setiap Hari Senin, di Polsek Belantik.

Benci nian aku pada delima itu, lihatlah pohon kampungan itu, ia macam kena kutuk. Pokoknya berbongkol-bongkol, dahan-dahannya murung, ranting-rantingnya canggung, kulit kayunya keriput, daun-daunnya kusut. Malam Jumat burung kekelong berkaok-kaok di puncaknya, memanggil-manggil malaikat maut. Tak berani aku dekat-dekat delima itu, karena aku tahu pohon itu didiami hantu.

Dalam novel ini Andrea akan membuat kita terbahak-bahak mengikuti kisah orang-orang Melayu di pedalaman Belitong yang lugu, tersedu-sedu oleh kisah cinta yang masygul, atau geleng-geleng kepala oleh intrik-intrik mereka yang luar biasa. Kita akan menemukan manusia-manusia yang tak sempurna, tapi sekaligus menemukan kebijaksanaan dalam diri mereka.

#sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakians #SirkusPohon #AndreaHirata #Milea #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Sirkus Pohon Baiklah, Kawan, kuceritakan padamu soal pertempuranku melawan pohon delima di pekarangan rumahku dan bagaimana akhirnya pohon itu membuatku kena selalu wajib lapor setiap Hari Senin, di Polsek Belantik. Benci nian aku pada delima itu, lihatlah pohon kampungan itu, ia macam kena kutuk. Pokoknya berbongkol-bongkol, dahan-dahannya murung, ranting-rantingnya canggung, kulit kayunya keriput, daun-daunnya kusut. Malam Jumat burung kekelong berkaok-kaok di puncaknya, memanggil-manggil malaikat maut. Tak berani aku dekat-dekat delima itu, karena aku tahu pohon itu didiami hantu. Dalam novel ini Andrea akan membuat kita terbahak-bahak mengikuti kisah orang-orang Melayu di pedalaman Belitong yang lugu, tersedu-sedu oleh kisah cinta yang masygul, atau geleng-geleng kepala oleh intrik-intrik mereka yang luar biasa. Kita akan menemukan manusia-manusia yang tak sempurna, tapi sekaligus menemukan kebijaksanaan dalam diri mereka. #sayajualbuku  #kedaibuku  #kedaibukuonline  #bacabuku  #bukumurah  #sayajual  #buku  #sayasukabacabuku  #sayasukabaca  #bukumurahmalaysia  #ulatbuku  #ulatbukumalaysia  #kedaibukumurah  #kedaibukumalaysia  #MalaysiaBookStore  #BookshopMalaysia  #LubukBukuMalaysia  #lubukbukumy  #Sabahan  #Sarawakians  #SirkusPohon  #AndreaHirata  #Milea  #NovelIndonesia  #NovelIndonesiaDiMalaysia 
Birthday shoutout for @aidylhr !
He is a creative person ! 😊 If you haven't watch his video , do watch on his youtube channel . 
#supportsabahanyoutuber #aidlyhr #birthdayshoutout #april #fun #happy #smile #supreme #black #blue #kotakinabalu #sabahan #malaysia
Our delicious Onde Onde Cupcakes is available everyday gais. Cupcakes is ready & its available today. Thank you delicatezzamonsters for your favorite flavor selection #delicatezzabyamy #delicatezzamonsters #CryCrySedap #TheBestInTown #KampungLicious #Tawau #TawauBest #KKCity #SayajualCupcake #KotaKinabalu #KampungCupcakes #Sabahan #TawauCity #OndeOnde #OndehOndeh #OndehOndehCake #OndeOndeCupcake  #Koci #KociCupcake #BadakBerendam #BadakBerendamCake #Damansara
Our delicious Onde Onde Cupcakes is available everyday gais. Cupcakes is ready & its available today. Thank you delicatezzamonsters for your favorite flavor selection #delicatezzabyamy  #delicatezzamonsters  #CryCrySedap  #TheBestInTown  #KampungLicious  #Tawau  #TawauBest  #KKCity  #SayajualCupcake  #KotaKinabalu  #KampungCupcakes  #Sabahan  #TawauCity  #OndeOnde  #OndehOndeh  #OndehOndehCake  #OndeOndeCupcake  #Koci  #KociCupcake  #BadakBerendam  #BadakBerendamCake  #Damansara 
Mencari Pengedar Shaklee Sabah Area Inanam sehingga ke Telipok?
.
Atau mencari vitamin semulajadi di area berdekatan?
.
Boleh dapatkan stok vitamin shaklee dari saya, Kak Wenny. Pengedar Shaklee KK Telipok.
.
Saya juga sediakan servis,
.
✔ Pendaftaran Ahli Baru.
✔ Penghantaran COD di sekitar Telipok hingga ke Inanam.
✔ Penghantaran POS serendah rm10.60 sahaja ke seluruh Malaysia.
✔ Service after sale termasuk jadual pemakanan vitamin yang betul
✔ Menyediakan Bimbingan Bisnes sekiranya berminat untuk Bisnes Shaklee.
.
Boleh hubungi saya terus di 👇👇👇
Wasap @0128246966
Wasap @0128246966
Wasap @0168246966
.
.
#wennyShakleesabah #pengedarshakleekotakinabalu #shakleekotakinabalu #shakleetelipok #shakleesabah #sabahan #kotakinabalu #telipok #inanam #shakleemalaysia #shakleesarawak #shaklee #vitaminshaklee #vitaminsemulajadi #vivixshaklee #shakleemurah #shakleeati #shakleeinanam #shakleelikas #menggatal #tebobon #putrajayatelipok #telipokria #telipoktown
Mencari Pengedar Shaklee Sabah Area Inanam sehingga ke Telipok? . Atau mencari vitamin semulajadi di area berdekatan? . Boleh dapatkan stok vitamin shaklee dari saya, Kak Wenny. Pengedar Shaklee KK Telipok. . Saya juga sediakan servis, . ✔ Pendaftaran Ahli Baru. ✔ Penghantaran COD di sekitar Telipok hingga ke Inanam. ✔ Penghantaran POS serendah rm10.60 sahaja ke seluruh Malaysia. ✔ Service after sale termasuk jadual pemakanan vitamin yang betul ✔ Menyediakan Bimbingan Bisnes sekiranya berminat untuk Bisnes Shaklee. . Boleh hubungi saya terus di 👇👇👇 Wasap @0128246966 Wasap @0128246966 Wasap @0168246966 . . #wennyShakleesabah  #pengedarshakleekotakinabalu  #shakleekotakinabalu  #shakleetelipok  #shakleesabah  #sabahan  #kotakinabalu  #telipok  #inanam  #shakleemalaysia  #shakleesarawak  #shaklee  #vitaminshaklee  #vitaminsemulajadi  #vivixshaklee  #shakleemurah  #shakleeati  #shakleeinanam  #shakleelikas  #menggatal  #tebobon  #putrajayatelipok  #telipokria  #telipoktown 
Morning wish from the three stooges...
#koleksi #jejaka #sabahan #borneo #man #fashion #mate #partnerincrime
RESTOCK GSHÓK SET COUPLE
.
HARGA RM 150.00
.
GRED AA
AUTOLIGHT FUNCTION
FREE BOX
FREE POSTAGE
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#couplegoals❤
#jamcouplemalaysia
#cuticutimalaysia
#syurgayangkedua
#kekasihhalal
#jammurah2 
#jamcouple
#jamtangan
#hantarannikah 
#hantaranbajet
#johor
#sabahan
#sarawak
#selangor
#hadiahkahwin 
#hadiahkekasih 
#kekasih
#suamiisteri
#hadiahmurah
#doayangbaikbaik
#jamcouplekbm 
#fattzura 
#tshirtcouple
RESTOCK GSHÓK SET COUPLE
.
HARGA RM 150.00
.
GRED AA
AUTOLIGHT FUNCTION
FREE BOX
FREE POSTAGE
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#couplegoals❤
#jamcouplemalaysia
#cuticutimalaysia
#syurgayangkedua
#kekasihhalal
#jammurah2 
#jamcouple
#jamtangan
#hantarannikah 
#hantaranbajet
#johor
#sabahan
#sarawak
#selangor
#hadiahkahwin 
#hadiahkekasih 
#kekasih
#suamiisteri
#hadiahmurah
#doayangbaikbaik
#jamcouplekbm 
#fattzura 
#tshirtcouple
RESTOCK GSHÓK SET COUPLE
.
HARGA RM 150.00
.
GRED AA
AUTOLIGHT FUNCTION
FREE BOX
FREE POSTAGE
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#couplegoals❤
#jamcouplemalaysia
#cuticutimalaysia
#syurgayangkedua
#kekasihhalal
#jammurah2 
#jamcouple
#jamtangan
#hantarannikah 
#hantaranbajet
#johor
#sabahan
#sarawak
#selangor
#hadiahkahwin 
#hadiahkekasih 
#kekasih
#suamiisteri
#hadiahmurah
#doayangbaikbaik
#jamcouplekbm 
#fattzura 
#tshirtcouple
RESTOCK GSHÓK SET COUPLE
.
HARGA RM 150.00
.
GRED AA
AUTOLIGHT FUNCTION
FREE BOX
FREE POSTAGE
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#couplegoals❤
#jamcouplemalaysia
#cuticutimalaysia
#syurgayangkedua
#kekasihhalal
#jammurah2 
#jamcouple
#jamtangan
#hantarannikah 
#hantaranbajet
#johor
#sabahan
#sarawak
#selangor
#hadiahkahwin 
#hadiahkekasih 
#kekasih
#suamiisteri
#hadiahmurah
#doayangbaikbaik
#jamcouplekbm 
#fattzura 
#tshirtcouple
RESTOCK GSHÓK SET COUPLE
.
HARGA RM 150.00
.
GRED AA
AUTOLIGHT FUNCTION
FREE BOX
FREE POSTAGE
.
☎️ wasap sis 019-230 4487
..
#couplegoals❤
#jamcouplemalaysia
#cuticutimalaysia
#syurgayangkedua
#kekasihhalal
#jammurah2 
#jamcouple
#jamtangan
#hantarannikah 
#hantaranbajet
#johor
#sabahan
#sarawak
#selangor
#hadiahkahwin 
#hadiahkekasih 
#kekasih
#suamiisteri
#hadiahmurah
#doayangbaikbaik
#jamcouplekbm 
#fattzura 
#tshirtcouple
Eating healthy is something most people don’t bother. So if you want something healthy, come over to #radhasquare and try tha #salad #lunch #dinner #kotakinabalu #kotakinabalusabah #kotakinabalueats #kotakinabalucity #kotakinabalufood #kotakinabalueat #kotakinabalutrip #kotakinabalutown #sabah #sabahan #sabaheats #sabaheat #sabahtourism #sabahtrip #local #malaysian
Full Body PhotoshootMakeup 💄💄arniemakeover
sweetmodelSaya simpan disini.
Hello 😍 Arnie Makeover 014 860 6787
#arniemakeover #makeupartist #makeup #makeuptutorial #sabah #kkcity #makeupsabah #muasabah #sabahan #fvootd #zalora #erasabah #hitzsabah #cosmetics #undukngadau #sarawak #brunei #beauty #sabahanbeauty #makeupkahwin #lokalah #bah #nikah #kahwin #kotakinabalu #bestine #bestine2017 #2017bestnine #undukngadau #2018goals #20
Full Body PhotoshootMakeup 💄💄arniemakeover sweetmodelSaya simpan disini. Hello 😍 Arnie Makeover 014 860 6787 #arniemakeover  #makeupartist  #makeup  #makeuptutorial  #sabah  #kkcity  #makeupsabah  #muasabah  #sabahan  #fvootd  #zalora  #erasabah  #hitzsabah  #cosmetics  #undukngadau  #sarawak  #brunei  #beauty  #sabahanbeauty  #makeupkahwin  #lokalah  #bah  #nikah  #kahwin  #kotakinabalu  #bestine  #bestine2017  #2017bestnine  #undukngadau  #2018goals  #20 
A new year, a new start & way to go! 
Wish for a succesful & glorious year..2018.. Arnie Makeover 014 860 6787💜

#arniemakeover #makeupartist #makeup #makeuptutorial #sabah #kkcity #makeupsabah #muasabah #sabahan #fvootd #zalora #erasabah #hitzsabah #cosmetics # #sarawak #brunei #beauty #sabahanbeauty #makeupkahwin #lokalah #bah #nikah #kahwin #kotakinabalu #bestine #bestine2017 #2017bestnine #undukngadau #2018goals #20
Tqsm yg ada tolong saya like & support kami ya 🏆🏆🏆🏆🏆
Winner 😍🇲🇾
#asianbeauty.... Arnie Makeover 014 860 6787💜

#arniemakeover #makeupartist #makeup #makeuptutorial #sabah #kkcity #makeupsabah #muasabah #sabahan #fvootd #zalora #erasabah #hitzsabah #cosmetics # #sarawak #brunei #beauty #sabahanbeauty #makeupkahwin #lokalah #bah #nikah #kahwin #kotakinabalu #bestine #bestine2017 #2017bestnine #undukngadau #2018goals
Tqsm yg ada tolong saya like & support kami ya 🏆🏆🏆🏆🏆 Winner 😍🇲🇾 #asianbeauty .... Arnie Makeover 014 860 6787💜 #arniemakeover  #makeupartist  #makeup  #makeuptutorial  #sabah  #kkcity  #makeupsabah  #muasabah  #sabahan  #fvootd  #zalora  #erasabah  #hitzsabah  #cosmetics  # #sarawak  #brunei  #beauty  #sabahanbeauty  #makeupkahwin  #lokalah  #bah  #nikah  #kahwin  #kotakinabalu  #bestine  #bestine2017  #2017bestnine  #undukngadau  #2018goals 
Makeup for miss Borneo2015
Beautiful😘
Winner miss Borneo2015 😍🇲🇾
#asianbeauty.... Arnie Makeover 014 860 6787💜

#arniemakeover #makeupartist #makeup #makeuptutorial #sabah #kkcity #makeupsabah #muasabah #sabahan #fvootd #zalora #erasabah #hitzsabah #cosmetics # #sarawak #brunei #beauty #sabahanbeauty #makeupkahwin #lokalah #bah #nikah #kahwin #kotakinabalu #bestine #bestine2017 #2017bestnine #undukngadau #2018goals
PhotoshotMakeover for UndukNgadauTambunan2016
arniemakeover 
arnie_muakk_mua_kadmr😍🇲🇾
#asianbeauty.... Arnie Makeover 014 860 6787💜

#arniemakeover #makeupartist #makeup #makeuptutorial #sabah #kkcity #makeupsabah #muasabah #sabahan #fvootd #zalora #erasabah #hitzsabah #cosmetics # #sarawak #brunei #beauty #sabahanbeauty #makeupkahwin #lokalah #bah #nikah #kahwin #kotakinabalu #bestine #bestine2017 #2017bestnine #undukngadau #2018goals
PhotoshotMakeover for UndukNgadauTambunan2016 arniemakeover arnie_muakk_mua_kadmr😍🇲🇾 #asianbeauty .... Arnie Makeover 014 860 6787💜 #arniemakeover  #makeupartist  #makeup  #makeuptutorial  #sabah  #kkcity  #makeupsabah  #muasabah  #sabahan  #fvootd  #zalora  #erasabah  #hitzsabah  #cosmetics  # #sarawak  #brunei  #beauty  #sabahanbeauty  #makeupkahwin  #lokalah  #bah  #nikah  #kahwin  #kotakinabalu  #bestine  #bestine2017  #2017bestnine  #undukngadau  #2018goals