an online Instagram web viewer

#ramadhancountdown medias

Photos

#RamadhanCountdown 
Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft 
Islam sangat memuliakan wanita dan mengangkat derajatnya. 
H-29 Ramadhan

#ramadhan #Ramadhancountdown
InshaAllah Ramadhan 1439H ni merupakan tahun keempat berpuasa dengan #herbalifenutrition ..
.

The best solution untuk 1 family dan untuk sesiapa sahaja : ๐Ÿ”บyang perlukan nutrisi untuk kekal bertenaga sepanjang berpuasa, ๐Ÿ”บyang selalu kesuntukan masa di waktu sahur,๐Ÿ”บyang tak de selera makan sewaktu bersahur ๐Ÿ˜ฌ
.
.
Dapatkan Pek Ramadhan anda hari ini juga โญ๏ธ๐ŸŒ™
.

Coach Lini +60122854442 .
#ramadhancountdown 
#nutrisiterbaik
InshaAllah Ramadhan 1439H ni merupakan tahun keempat berpuasa dengan #herbalifenutrition  .. . The best solution untuk 1 family dan untuk sesiapa sahaja : ๐Ÿ”บyang perlukan nutrisi untuk kekal bertenaga sepanjang berpuasa, ๐Ÿ”บyang selalu kesuntukan masa di waktu sahur,๐Ÿ”บyang tak de selera makan sewaktu bersahur ๐Ÿ˜ฌ . . Dapatkan Pek Ramadhan anda hari ini juga โญ๏ธ๐ŸŒ™ . Coach Lini +60122854442 . #ramadhancountdown  #nutrisiterbaik 
Karna sejatinya kecantikan seorang wanita terletak pada kecintaannya terhadap agamanya

H-30 Ramadhan

#ramadhan #Ramadhancountdown
Karna sejatinya kecantikan seorang wanita terletak pada kecintaannya terhadap agamanya H-30 Ramadhan #ramadhan  #Ramadhancountdown 
Seorang muslim hendaknya memiliki sifat kasih sayang dan menjahui perangai yang buruk yaitu sifat saling membenci diantara kaum muslimin,dan hendaknya ia senantiasa menumbuhkan sifat kasih sayang di segala aspek kehidupannya,Allah subhanahu wa taโ€™ala mensifati Nabi kita salallahu โ€˜alaihi wasallam dan para sahabatnya radhiallhu โ€˜anhum jamiโ€™an adalah orang memiliki sifat rahmah (kasih sayang). Mari Ayah dan Bunda ajari buah hati kita untuk saling sayang menyayangi mulai dari keluarga kecil kita dahulu.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
#kaosanaksholeh 
#bajuanakbranded
Seorang muslim hendaknya memiliki sifat kasih sayang dan menjahui perangai yang buruk yaitu sifat saling membenci diantara kaum muslimin,dan hendaknya ia senantiasa menumbuhkan sifat kasih sayang di segala aspek kehidupannya,Allah subhanahu wa taโ€™ala mensifati Nabi kita salallahu โ€˜alaihi wasallam dan para sahabatnya radhiallhu โ€˜anhum jamiโ€™an adalah orang memiliki sifat rahmah (kasih sayang). Mari Ayah dan Bunda ajari buah hati kita untuk saling sayang menyayangi mulai dari keluarga kecil kita dahulu. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown  #kaosanaksholeh  #bajuanakbranded 
#RamadhanCountdown Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
#BroSyariefShares
#RamadhanCountdown
#RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ #BroSyariefShares  #RamadhanCountdown 
Seorang muslim hendaknya memiliki sifat kasih sayang dan menjahui perangai yang buruk yaitu sifat saling membenci diantara kaum muslimin,dan hendaknya ia senantiasa menumbuhkan sifat kasih sayang di segala aspek kehidupannya,Allah subhanahu wa taโ€™ala mensifati Nabi kita salallahu โ€˜alaihi wasallam dan para sahabatnya radhiallhu โ€˜anhum jamiโ€™an adalah orang memiliki sifat rahmah (kasih sayang). Mari Ayah dan Bunda ajari buah hati kita untuk saling sayang menyayangi mulai dari keluarga kecil kita dahulu.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Seorang muslim hendaknya memiliki sifat kasih sayang dan menjahui perangai yang buruk yaitu sifat saling membenci diantara kaum muslimin,dan hendaknya ia senantiasa menumbuhkan sifat kasih sayang di segala aspek kehidupannya,Allah subhanahu wa taโ€™ala mensifati Nabi kita salallahu โ€˜alaihi wasallam dan para sahabatnya radhiallhu โ€˜anhum jamiโ€™an adalah orang memiliki sifat rahmah (kasih sayang). Mari Ayah dan Bunda ajari buah hati kita untuk saling sayang menyayangi mulai dari keluarga kecil kita dahulu. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
#RamadhanCountdown 
Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
Kredit : @brosyarief
.
.
#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… #RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ Kredit : @brosyarief . . #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
#RamadhanCountdown 
Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
Kredit : @brosyarief
.
.
#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… #RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ Kredit : @brosyarief . . #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
#RamadhanCountdown 
Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
Kredit : @brosyarief
.
.
#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… #RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ Kredit : @brosyarief . . #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
www.RamadanSession.com | donate online: www.TheMosqueCares.com
#Ramadan #Muslim #Islam #IWDM #TMCYIA #RamadanSession #RamadanCountdown #RamadhanCountDown #Ramadan2018
Ramadhan 27 hari lagi, jangan berhenti untuk ajarkan anak-anak kita untuk menebar kebaikan.

Maka, jadilah sahabatnya... ๐Ÿ˜‰

#Ramadhan #Ramadhancountdown
Ramadhan 27 hari lagi, jangan berhenti untuk ajarkan anak-anak kita untuk menebar kebaikan. Maka, jadilah sahabatnya... ๐Ÿ˜‰ #Ramadhan  #Ramadhancountdown 
Ramadhan 27 hari lagi, jangan berhenti untuk ajarkan anak-anak kita untuk menebar kebaikan.

Maka, jadilah sahabatnya... ๐Ÿ˜‰

#Ramadhan #Ramadhancountdown
Ramadhan 27 hari lagi, jangan berhenti untuk ajarkan anak-anak kita untuk menebar kebaikan. Maka, jadilah sahabatnya... ๐Ÿ˜‰ #Ramadhan  #Ramadhancountdown 
Ramadhan 27 hari lagi, jangan berhenti untuk ajarkan anak-anak kita untuk menebar kebaikan.

Maka, jadilah sahabatnya... ๐Ÿ˜‰

#Ramadhan #Ramadhancountdown
Ramadhan 27 hari lagi, jangan berhenti untuk ajarkan anak-anak kita untuk menebar kebaikan. Maka, jadilah sahabatnya... ๐Ÿ˜‰ #Ramadhan  #Ramadhancountdown 
#RamadhanCountdown ๐Ÿ”ท 26 Days Left ๐Ÿ”ท

Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?

#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#RamadhanCountdown  ๐Ÿ”ท 26 Days Left ๐Ÿ”ท Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft 
#RamadhanCountdown 
Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
#RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
#RamadhanCountdown Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft 
28 hari menuju Ramadhan
.
Bulan Sya'ban adalah bulan dimulainya penuansaan Ramadhan. Ibarat mesin, inilah saat2 kita mulai pemanasan agar nanti saat bulan suci tiba hati dan diri sudah optimal dan siap menjalani amalan2 dengan  sempurna.
.
Kalau teori psikologi bilang, pekerjaan yang dikerjakan rutin setidaknya 21 hari, maka akan menjadi habit (kebiasaan). Nah, mari mulai mengkondisikan diri kita dengan persiapan2 : Ruhiyah, Jasadiyah, dan Maaliyah agar nanti saat Ramadhan tiba, semuanya terasa lebih enteng dan maksimal karena sudah menjadi bagian keseharian kita.
.
Ramadhan menjadi momen meningkatkan amalan2, bukan lagi saat2 memulainya. ;)
Allahumma baarik lanaa fii rajaba wa sya'ban, wa ballighnaa Ramadhaan.
.

#syaban #ramadhancountdown 
#ramadhankareem
28 hari menuju Ramadhan . Bulan Sya'ban adalah bulan dimulainya penuansaan Ramadhan. Ibarat mesin, inilah saat2 kita mulai pemanasan agar nanti saat bulan suci tiba hati dan diri sudah optimal dan siap menjalani amalan2 dengan sempurna. . Kalau teori psikologi bilang, pekerjaan yang dikerjakan rutin setidaknya 21 hari, maka akan menjadi habit (kebiasaan). Nah, mari mulai mengkondisikan diri kita dengan persiapan2 : Ruhiyah, Jasadiyah, dan Maaliyah agar nanti saat Ramadhan tiba, semuanya terasa lebih enteng dan maksimal karena sudah menjadi bagian keseharian kita. . Ramadhan menjadi momen meningkatkan amalan2, bukan lagi saat2 memulainya. ;) Allahumma baarik lanaa fii rajaba wa sya'ban, wa ballighnaa Ramadhaan. . #syaban  #ramadhancountdown  #ramadhankareem 
#RamadhanCountdown Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini?
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan26DaysLeft
#RamadhanCountdown  Menghadapi hari demi hari, berhadapan kerenah insan, kita semua diuji terluka kerana lisan & perbuatan mereka. Namun, pada keluasan rahmat-Nya, digalakkan kita agar melepaskan & memaafkan, dengan janji agung balasan keampunan-Nya. [24:22] Tergamakkah kita melepaskan peluang ini? __ #BroSyariefShares  #Ramadhan26DaysLeft 
26 Hari Lagi... โ€œAllahumma Bariklana Fi Rajabi Wa Syaโ€™ban, Wa Balighna Ramadhanโ€.
.

Ya Allah, berkatilah kami di bulan Rejab & Syaโ€™ban, dan sampaikan lah kami ke Bulan Ramadhan. Ameen. โค๏ธ๐ŸŒ™
.

#ramadhan #ramadhancountdown #hijrahannur #umrah #haji #umrahhaji #jubah #jubahmuslimah #jubahonline #jubahumrah #jubahumrahhaji #jubahexclusive #jubahseluar #jubahseluarsakinah #madinah #makkah #butik #butikonline #butikmuslimah #pakaianumrah #pakaianmuslimah
26 Hari Lagi... โ€œAllahumma Bariklana Fi Rajabi Wa Syaโ€™ban, Wa Balighna Ramadhanโ€. . Ya Allah, berkatilah kami di bulan Rejab & Syaโ€™ban, dan sampaikan lah kami ke Bulan Ramadhan. Ameen. โค๏ธ๐ŸŒ™ . #ramadhan  #ramadhancountdown  #hijrahannur  #umrah  #haji  #umrahhaji  #jubah  #jubahmuslimah  #jubahonline  #jubahumrah  #jubahumrahhaji  #jubahexclusive  #jubahseluar  #jubahseluarsakinah  #madinah  #makkah  #butik  #butikonline  #butikmuslimah  #pakaianumrah  #pakaianmuslimah 
.
Semoga Allah SWT memberikan kita peluang untuk bertemu Ramadhan tahun ini

#ramadhancountdown
. Semoga Allah SWT memberikan kita peluang untuk bertemu Ramadhan tahun ini #ramadhancountdown 
27 Hari menuju Ramadhan.
Sudah menpersiapkan apa kamu menyambut bulan penuh berkah, Kawaii-Chan?

#kimiwakawaii #ramadhancountdown
3rd Sha'ban reminder. "And Allah created the heavens and the earth in truth and so that every soul may be recompensed for what it has earned, and they will not be wronged" - Surah Al-Jathiyah : 22.

It's less than a month to go till Ramadan.

#ramadhancountdown #ramadan2018 #morethanabookstore #IslamicBooks #islamicbookstore
Nak kurus TAK PERLU berlapar hingga menjejaskan kesihatan..
Nak kurus TAK PERLU tinggalkan nasi berbulan-bulan, bertahun-tahun..
Nak kurus TAK PERLU makan ubat kurus yang mengandungi bahan terlarang..
Nak kurus TAK PERLU bersenam  bagai nak rak..
Nak kurus TAK PERLU pergi #hiking tiap-tiap minggu (macam coach ๐Ÿ˜œ) .. .
Kalau semua ni TAK PERLU, apa yang PERLUnya? ๐Ÿค” .

Anda hanya PERLU โ€œstay tuneโ€ dengan posting-posting yang coach akan share sebab one of these days coach nak bagi TIPS KURUS SIHAT BERTENAGA di bulan Ramadhan/Syawal sempena PROGRAM KHAS #kurussebelumraya . .
Jangan lupa tag juga kawan-kawan korang yang memerlukan tips ini . .
Coach Lini +60122854442
#onlinecoaching #herbachampionteam
#senawang
#seremban
Nak kurus TAK PERLU berlapar hingga menjejaskan kesihatan.. Nak kurus TAK PERLU tinggalkan nasi berbulan-bulan, bertahun-tahun.. Nak kurus TAK PERLU makan ubat kurus yang mengandungi bahan terlarang.. Nak kurus TAK PERLU bersenam bagai nak rak.. Nak kurus TAK PERLU pergi #hiking  tiap-tiap minggu (macam coach ๐Ÿ˜œ) .. . Kalau semua ni TAK PERLU, apa yang PERLUnya? ๐Ÿค” . Anda hanya PERLU โ€œstay tuneโ€ dengan posting-posting yang coach akan share sebab one of these days coach nak bagi TIPS KURUS SIHAT BERTENAGA di bulan Ramadhan/Syawal sempena PROGRAM KHAS #kurussebelumraya  . . Jangan lupa tag juga kawan-kawan korang yang memerlukan tips ini . . Coach Lini +60122854442 #onlinecoaching  #herbachampionteam  #senawang  #seremban 
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. 
Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. 
Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. 
Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
#RamadhanCountdown Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™ __
#BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
#RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™ __ #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft 
28 hari lagi ramadhan.
#RinduRamadhan
#ramadhancountdown 
#ramadhan
#BantuAjaDulu

@pedulipedalaman
Quote pagi ini. H-28 menuju Ramadhan๐Ÿ˜

#afrakids2018 #RamadhanCountdown
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
#RamadhanCountdown
Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ
__
Kredit : @brosyarief
.
.
#BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… #RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ __ Kredit : @brosyarief . . #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
#RamadhanCountdown
Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ
__
Kredit : @brosyarief
.
.
#BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… #RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ __ Kredit : @brosyarief . . #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู
ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
#RamadhanCountdown
Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ
__
Kredit : @brosyarief
.
.
#BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
#copy #repost
#muslimmcommunity
#mariperbanyakkanselawat
.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… #RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ __ Kredit : @brosyarief . . #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft  #copy  #repost  #muslimmcommunity  #mariperbanyakkanselawat  . ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุงู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ
We are now in the holy month of Shaban take advantage of these blessed days to prepare the body for Ramadan

#ramadhancountdown #26
We are now in the holy month of Shaban take advantage of these blessed days to prepare the body for Ramadan #ramadhancountdown  #26 
#RamadhanCountdown 
Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
#RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™ __ #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft 
Salah satu bentuk kasih sayang orang tua terhadap anak adalah pengorbanan orang tua akan waktu,  uang,  tenaga bahkan nyawa. 
Yuk, berikan selalu kasih sayang kepada anak-anak kita. Agar ia mampu mengapresiasikan segala pengorbanan orangtuanya kelak ia dewasa.

#Ramadhan #Ramadhancountdown
Salah satu bentuk kasih sayang orang tua terhadap anak adalah pengorbanan orang tua akan waktu, uang, tenaga bahkan nyawa. Yuk, berikan selalu kasih sayang kepada anak-anak kita. Agar ia mampu mengapresiasikan segala pengorbanan orangtuanya kelak ia dewasa. #Ramadhan  #Ramadhancountdown 
Salah satu bentuk kasih sayang orang tua terhadap anak adalah pengorbanan orang tua akan waktu,  uang,  tenaga bahkan nyawa. 
Yuk, berikan selalu kasih sayang kepada anak-anak kita. Agar ia mampu mengapresiasikan segala pengorbanan orangtuanya kelak ia dewasa.

#Ramadhan #Ramadhancountdown
Salah satu bentuk kasih sayang orang tua terhadap anak adalah pengorbanan orang tua akan waktu, uang, tenaga bahkan nyawa. Yuk, berikan selalu kasih sayang kepada anak-anak kita. Agar ia mampu mengapresiasikan segala pengorbanan orangtuanya kelak ia dewasa. #Ramadhan  #Ramadhancountdown 
Salah satu bentuk kasih sayang orang tua terhadap anak adalah pengorbanan orang tua akan waktu,  uang,  tenaga bahkan nyawa. 
Yuk, berikan selalu kasih sayang kepada anak-anak kita. Agar ia mampu mengapresiasikan segala pengorbanan orangtuanya kelak ia dewasa.

#Ramadhan #Ramadhancountdown
Salah satu bentuk kasih sayang orang tua terhadap anak adalah pengorbanan orang tua akan waktu, uang, tenaga bahkan nyawa. Yuk, berikan selalu kasih sayang kepada anak-anak kita. Agar ia mampu mengapresiasikan segala pengorbanan orangtuanya kelak ia dewasa. #Ramadhan  #Ramadhancountdown 
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. 
Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
#kaosanakmuslim
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown  #kaosanakmuslim 
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. 
Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. 
Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
#ramadhantiba
Sedekah termudah adalah senyum, maka dari itu marilah kita ajarkan sedekah sejak dini kepada buah hati kita. Dan dalam sehari, kita bisa mudah tersenyum berulang-ulang untuk mendapat nilai sedekah yang banyak. Tentunya dalam momen yang tepat sesuai situasi dan kondisi. Segala permusuhan terkadang bisa terhenti ketikaย dalam pertemuandiawali dengan senyuman. Maka tidak ada alasan untuk meremehkan senyum bernilai sedekah yang paling mudah ini, terutama saat di bulan Ramadhan. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown  #ramadhantiba 
www.RamadanSession.com | donate online: www.TheMosqueCares.com
#Ramadan #Muslim #Islam #IWDM #TMCYIA #RamadanSession #RamadanCountdown #RamadhanCountDown #Ramadan2018
#RamadhanCountdown
๐Ÿ”ท 27 Days Left ๐Ÿ”ท  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™ #BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
#RamadhanCountdown  ๐Ÿ”ท 27 Days Left ๐Ÿ”ท Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™ #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft 
โ€ช#RamadhanCountdown Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan27DaysLeft
โ€ช#RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™โ€ฌ __ #BroSyariefShares  #Ramadhan27DaysLeft 
#RamadhanCountdown 
Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™
#RamadhanCountdown  Walau saban hari menaip bertutur, tapi tetap lidah kelu di pelbagai ruang peluang meminta kepada-Nya. Beratnya musibah di kala kita sangat memerlukan-Nya, tetapi buntu, diam membisu, tunduk keliru, โ€˜Apa yang harus aku minta? Nak baca doa apa?โ€™
Ramadhan is coming very soon...
.
"We need to plan well for ramadhan"

Mari bersama merancang untuk mendalami, menghayati dan meningkatkan amalan dan ketaqwaan pada 30 hari
di bulan ramadhan yang mulia dengan Ramadhan Planner.

PM us by click link on bio for future details ๐Ÿ˜Š

#plannerramadhan #roadtoramadhan #ramadhancountdown #ramadhan2018 #ramadhanplanner2018 #planner2018
#RamadhanCountdown Kosongnya jiwa, kusutnya fikiran, resahnya hati; tidak terlintaskah untuk memeriksa kualiti hubungan dengan Tuhan & kalam-Nya? Atau lebih rela hanyut ditipu nikmat dunia yang sementara? Ketenangan itu dicari, diminta. Sumbernya hanyalah Dia. Jangan dicari dari yang lain.
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan28DaysLeft
#RamadhanCountdown  Kosongnya jiwa, kusutnya fikiran, resahnya hati; tidak terlintaskah untuk memeriksa kualiti hubungan dengan Tuhan & kalam-Nya? Atau lebih rela hanyut ditipu nikmat dunia yang sementara? Ketenangan itu dicari, diminta. Sumbernya hanyalah Dia. Jangan dicari dari yang lain. __ #BroSyariefShares  #Ramadhan28DaysLeft 
#RamadhanCountdown 
Kosongnya jiwa, kusutnya fikiran, resahnya hati; tidak terlintaskah untuk memeriksa kualiti hubungan dengan Tuhan & kalam-Nya? Atau lebih rela hanyut ditipu nikmat dunia yang sementara? Ketenangan itu dicari, diminta. Sumbernya hanyalah Dia. Jangan dicari dari yang lain. โ€ฌ
__
#BroSyariefShares
#Ramadhan28DaysLeft
#RamadhanCountdown  Kosongnya jiwa, kusutnya fikiran, resahnya hati; tidak terlintaskah untuk memeriksa kualiti hubungan dengan Tuhan & kalam-Nya? Atau lebih rela hanyut ditipu nikmat dunia yang sementara? Ketenangan itu dicari, diminta. Sumbernya hanyalah Dia. Jangan dicari dari yang lain. โ€ฌ __ #BroSyariefShares  #Ramadhan28DaysLeft 
AMARAN SANGAT PENTING UNTUK TURUN BERAT ๐Ÿšจโ€ผ๏ธPASTIKAN SETIAP MEAL KORANG MENGANDUNGI MACROS YANG LENGKAP โ˜๐Ÿปโ˜๐Ÿป
โ€ข
Amaran yang sangat penting kalau korang memang serius nak turun berat โ€ผ๏ธ Pastikan setiap meal korang mengandungi macronutrients (Protein, Karbohidrat, Lemak baik). Badan kita memerlukan macros ini untuk produce tenaga dan jadikan badan berfungsi dengan lebih baik.
โ€ข
Setiap makronutrien ini memberikan tenaga dalam bentuk kalori. Sebagai contoh:
โ€ข
Karbohidrat โœ… 4 kalori = 1 gram.
Protein โœ… 4 kalori = 1 gram.
Lemak baik โœ… 9 kalori = 1 gram.
โ€ข
Ini bermakna jika korang tengok label makanan dan tertulis 10 gram karbohidrat, 0 gram protein, dan 0 gram lemak, makanan tersebut mengandungi 40 kalori.
โ€ข
Dah tahu nilai kalori jom kita tengok fungsi macros dalam badan kita:
โ€ข
Karbohidrat โœ… = akan ditukar menjadi glucose & akan menghasilkan tenaga.
Protein โœ… = menghasilkan tissue (otot) atau sel baru & mengekalkan fungsi badan.
Lemak baik โœ… = simpan tenaga & membantu menyerap vitamin.
โ€ข
Dah tahu kepentingan ambil macros ni kan ? Jadi... jangan sia sia kan meal yang korang akan makan, pastikan ianya lengkap dgn macros baru kita masukkan dalam mulut ye โ˜๐Ÿปโ˜๐Ÿป.
โ€ข
Boleh praktis kan untuk lunch meal kejap lgi ye ๐Ÿ˜‰. Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SAVE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang โ™ฅ๏ธ
โ€ข
#getfitnowonline #getfitnowteam #tipsgetfitnowonline
โ€ข
Coach Safiyahhh ๐Ÿ“ฑ +6019 635 9391
โ€ข
#befitwithfiyaaaa #teamfiyaaaa
AMARAN SANGAT PENTING UNTUK TURUN BERAT ๐Ÿšจโ€ผ๏ธPASTIKAN SETIAP MEAL KORANG MENGANDUNGI MACROS YANG LENGKAP โ˜๐Ÿปโ˜๐Ÿป โ€ข Amaran yang sangat penting kalau korang memang serius nak turun berat โ€ผ๏ธ Pastikan setiap meal korang mengandungi macronutrients (Protein, Karbohidrat, Lemak baik). Badan kita memerlukan macros ini untuk produce tenaga dan jadikan badan berfungsi dengan lebih baik. โ€ข Setiap makronutrien ini memberikan tenaga dalam bentuk kalori. Sebagai contoh: โ€ข Karbohidrat โœ… 4 kalori = 1 gram. Protein โœ… 4 kalori = 1 gram. Lemak baik โœ… 9 kalori = 1 gram. โ€ข Ini bermakna jika korang tengok label makanan dan tertulis 10 gram karbohidrat, 0 gram protein, dan 0 gram lemak, makanan tersebut mengandungi 40 kalori. โ€ข Dah tahu nilai kalori jom kita tengok fungsi macros dalam badan kita: โ€ข Karbohidrat โœ… = akan ditukar menjadi glucose & akan menghasilkan tenaga. Protein โœ… = menghasilkan tissue (otot) atau sel baru & mengekalkan fungsi badan. Lemak baik โœ… = simpan tenaga & membantu menyerap vitamin. โ€ข Dah tahu kepentingan ambil macros ni kan ? Jadi... jangan sia sia kan meal yang korang akan makan, pastikan ianya lengkap dgn macros baru kita masukkan dalam mulut ye โ˜๐Ÿปโ˜๐Ÿป. โ€ข Boleh praktis kan untuk lunch meal kejap lgi ye ๐Ÿ˜‰. Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SAVE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang โ™ฅ๏ธ โ€ข #getfitnowonline  #getfitnowteam  #tipsgetfitnowonline  โ€ข Coach Safiyahhh ๐Ÿ“ฑ +6019 635 9391 โ€ข #befitwithfiyaaaa  #teamfiyaaaa 
Insya Allah kita akan memasuki bulan Ramadhan.ย Bagus ini, banyak orang yang senantiasa gembira menyambutnya. Lantaran memang spesialnya bulan Ramadhan ini,ย Allah SWT sediakanย beragam kenikmatan; mulai dari ampunan, rahmat, keberkahan, dilipatgandakannya pahala, dan lain-lainnya.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Insya Allah kita akan memasuki bulan Ramadhan.ย Bagus ini, banyak orang yang senantiasa gembira menyambutnya. Lantaran memang spesialnya bulan Ramadhan ini,ย Allah SWT sediakanย beragam kenikmatan; mulai dari ampunan, rahmat, keberkahan, dilipatgandakannya pahala, dan lain-lainnya. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
Insya Allah kita akan memasuki bulan Ramadhan.ย Bagus ini, banyak orang yang senantiasa gembira menyambutnya. Lantaran memang spesialnya bulan Ramadhan ini,ย Allah SWT sediakanย beragam kenikmatan; mulai dari ampunan, rahmat, keberkahan, dilipatgandakannya pahala, dan lain-lainnya.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Insya Allah kita akan memasuki bulan Ramadhan.ย Bagus ini, banyak orang yang senantiasa gembira menyambutnya. Lantaran memang spesialnya bulan Ramadhan ini,ย Allah SWT sediakanย beragam kenikmatan; mulai dari ampunan, rahmat, keberkahan, dilipatgandakannya pahala, dan lain-lainnya. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
Insya Allah kita akan memasuki bulan Ramadhan.ย Bagus ini, banyak orang yang senantiasa gembira menyambutnya. Lantaran memang spesialnya bulan Ramadhan ini,ย Allah SWT sediakanย beragam kenikmatan; mulai dari ampunan, rahmat, keberkahan, dilipatgandakannya pahala, dan lain-lainnya.

#ramadhan1439H
#ramadhan2018
#kaffmoslemkids2018
#ramadhancountdown
Insya Allah kita akan memasuki bulan Ramadhan.ย Bagus ini, banyak orang yang senantiasa gembira menyambutnya. Lantaran memang spesialnya bulan Ramadhan ini,ย Allah SWT sediakanย beragam kenikmatan; mulai dari ampunan, rahmat, keberkahan, dilipatgandakannya pahala, dan lain-lainnya. #ramadhan1439H  #ramadhan2018  #kaffmoslemkids2018  #ramadhancountdown 
The fact that Allah loooves us so much; He keeps the other 99 rahmat for us in Jannah ๐Ÿ˜
.
.
Have you ever feel blessed with what you have in this world? That is just 1/99 of His rahmah, subhanAllah! 
#ramadhancountdown #27
The fact that Allah loooves us so much; He keeps the other 99 rahmat for us in Jannah ๐Ÿ˜ . . Have you ever feel blessed with what you have in this world? That is just 1/99 of His rahmah, subhanAllah! #ramadhancountdown  #27 
ALAAAA... TADI DAH TEROVER MAKAN ๐Ÿ˜ฉ, HABIS LAH DIET ๐Ÿคฆ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
โ€ข
Kadang kala mesti ada sampai satu tahap yang kita secara tak sengaja terover makan, betul tak ?? Siapa yg penah rasa mcm ni ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ. Tape jangan risau tak bermakna yang dengan terlajak makan boleh buat korang terus naik berat badan berkilo kilo, tapi jangan amalkan โ˜๐Ÿปโ˜๐Ÿป. INI AMARAN KERAS โ€ผ๏ธ
โ€ข
Apa nak buat kalau dah terover makan. Tu dia jawapan dia kat atas tu ๐Ÿ‘†๐Ÿป๐Ÿ‘†๐Ÿป. Sila hadam kan ye. Sebab itu diingatkan, plan meal yg korang nak makan pada keesokkan hariannya supaya nak elak benda yg ter ter ter ni ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
โ€ข
Jangan terlalu paksa diri sampai stress, sbb stress pun salah satu punca berat susah nak turun ๐Ÿ™Š. Just enjoy your journey ๐Ÿ˜, but make itโ€™s happen ๐Ÿ’ช๐Ÿป. Dan jangan sesekali tukar the whole day korang tu jdi cheatday pulak ye ๐Ÿคฆ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ.
โ€ข
Ingat segala progress yang korang dah capai ๐Ÿ˜‰. Fikir dulu sebelum korang masukkan sesuatu makanan tu ke dalam mulut. Adakah ianya akan memberi kebaikkan pada badan kita ataupun tidak ๐Ÿ˜
โ€ข
Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SAVE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang โ™ฅ๏ธ
โ€ข
#getfitnowonline #getfitnowteam #tipsgetfitnowonline
โ€ข
Coach Safiyahhh ๐Ÿ“ฑ +6019 635 9391
โ€ข
#befitwithfiyaaaa #teamfiyaaaa
ALAAAA... TADI DAH TEROVER MAKAN ๐Ÿ˜ฉ, HABIS LAH DIET ๐Ÿคฆ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ โ€ข Kadang kala mesti ada sampai satu tahap yang kita secara tak sengaja terover makan, betul tak ?? Siapa yg penah rasa mcm ni ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ. Tape jangan risau tak bermakna yang dengan terlajak makan boleh buat korang terus naik berat badan berkilo kilo, tapi jangan amalkan โ˜๐Ÿปโ˜๐Ÿป. INI AMARAN KERAS โ€ผ๏ธ โ€ข Apa nak buat kalau dah terover makan. Tu dia jawapan dia kat atas tu ๐Ÿ‘†๐Ÿป๐Ÿ‘†๐Ÿป. Sila hadam kan ye. Sebab itu diingatkan, plan meal yg korang nak makan pada keesokkan hariannya supaya nak elak benda yg ter ter ter ni ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ โ€ข Jangan terlalu paksa diri sampai stress, sbb stress pun salah satu punca berat susah nak turun ๐Ÿ™Š. Just enjoy your journey ๐Ÿ˜, but make itโ€™s happen ๐Ÿ’ช๐Ÿป. Dan jangan sesekali tukar the whole day korang tu jdi cheatday pulak ye ๐Ÿคฆ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ. โ€ข Ingat segala progress yang korang dah capai ๐Ÿ˜‰. Fikir dulu sebelum korang masukkan sesuatu makanan tu ke dalam mulut. Adakah ianya akan memberi kebaikkan pada badan kita ataupun tidak ๐Ÿ˜ โ€ข Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SAVE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang โ™ฅ๏ธ โ€ข #getfitnowonline  #getfitnowteam  #tipsgetfitnowonline  โ€ข Coach Safiyahhh ๐Ÿ“ฑ +6019 635 9391 โ€ข #befitwithfiyaaaa  #teamfiyaaaa 
Assalamualaikum. Selamat pagi.
Lebih kurang 28 hari lagi kita akan bertemu bulan Ramadhan yang mulia. 
Awal Ramadhan dijangka jatuh pada hari Khamis, 17 Mei 2018. Tertakluk kepada perubahan.

#ramadhancountdown #ramadhan2018 #ramadhankareem
#selfreminder #muslimkids #muslimwear
#remindingeachother #dailyquotes #sharingiscaring #kidshijab #alhamdulillah #cuteislamiccartoon
29 hari lagi ramadhan.
#RinduRamadhan
#ramadhancountdown 
#ramadhan
#BantuAjaDulu
.
.
#BantuDuluYuk #muslimpedalaman #pedalaman #muslim #sosial #relawan #relawansosial
.
.
Langkah Kecil Kita, Bahagiakan Mereka
.
.
#BantuDuluYuk #muslimpedalaman #pedalaman #muslim #sosial #relawan #relawansosial #aksisosial #fundraising #donasi
.
.
Gerakan Peduli Masyarakat Pedalaman
"Langkah Kecil Kita, Bahagiakan Mereka"
Www.pedulipedalaman.com
.
Bismillah,
H-29 Ramadhan
MasyaAllah walhamdulillah
.
"Allahumma baariklanaa fii Rajab wa Sya'ban wa ballighnaa Romadhon"
.
"Ya Allah berkahilah kami di bulan Rajab dan Sya'ban dan perjumpakanlah kami dengan bulan Ramadhan"
๐Ÿƒ
.
.
.
#islam #beautifulislam #quotesislami #ramadhan #quotesramadhan #ppmdt #santridt #pesantrendaaruttauhiid #daaruttauhiid #daaruttauhiidbandung #ppmdaaruttauhiid #stqdaaruttauhiid #reminder #aagym #mqdigital #dakwahuntukperadaban #pesantren #santri #mahasiswa #santrimahasiswa #pesantrenmahasiswa #santriindonesia #dakwahuntukperadaban #ramadhancountdown
. Bismillah, H-29 Ramadhan MasyaAllah walhamdulillah . "Allahumma baariklanaa fii Rajab wa Sya'ban wa ballighnaa Romadhon" . "Ya Allah berkahilah kami di bulan Rajab dan Sya'ban dan perjumpakanlah kami dengan bulan Ramadhan" ๐Ÿƒ . . . #islam  #beautifulislam  #quotesislami  #ramadhan  #quotesramadhan  #ppmdt  #santridt  #pesantrendaaruttauhiid  #daaruttauhiid  #daaruttauhiidbandung  #ppmdaaruttauhiid  #stqdaaruttauhiid  #reminder  #aagym  #mqdigital  #dakwahuntukperadaban  #pesantren  #santri  #mahasiswa  #santrimahasiswa  #pesantrenmahasiswa  #santriindonesia  #dakwahuntukperadaban  #ramadhancountdown