an online Instagram web viewer

#merawatluka medias

Photos

Repost @rikidwi_syafawi Akhir Mei kali ini
Sengaja ku arungkan bait-bait puisi pada  hujan yang kerap mengguyur kotamu.
Jangan kau pungut, apalagi kau simpan.
 Karena hanya itu caraku untuk mengabulkan kesedihan.
Akhir Mei kali ini
Hujan kerap menyapa,namun kau tetap lupa pulang.
Barangkali telah kau temukan hujan lain di seberang.
Dan kau masih terlalu hafal dengan pengabaian.
Akhir Mei kali ini
Aku ingin kesedihan mati
Musnah bersama hati yg masih tak tahu bagaimana caranya pergi.(Sajak rindu hal: 77)
@uswatunkhasanahuzwah
@taraulya
@hidung.merah 
@varobbys 
#sajakrindu
#uswahsahal
#merawatluka
#sajak
#umsurabaya
#sastraindonesia
Repost @rikidwi_syafawi Akhir Mei kali ini Sengaja ku arungkan bait-bait puisi pada hujan yang kerap mengguyur kotamu. Jangan kau pungut, apalagi kau simpan. Karena hanya itu caraku untuk mengabulkan kesedihan. Akhir Mei kali ini Hujan kerap menyapa,namun kau tetap lupa pulang. Barangkali telah kau temukan hujan lain di seberang. Dan kau masih terlalu hafal dengan pengabaian. Akhir Mei kali ini Aku ingin kesedihan mati Musnah bersama hati yg masih tak tahu bagaimana caranya pergi.(Sajak rindu hal: 77) @uswatunkhasanahuzwah @taraulya @hidung.merah @varobbys #sajakrindu  #uswahsahal  #merawatluka  #sajak  #umsurabaya  #sastraindonesia 
Repost @imoo_11 Bijaksanalah dalam menyikapi rasa, karena ia bisa jadi bencana. Kadang seseorang yg datang hanya sekadar singgah, tak memilihmu sebagai rumah. Kau harus bijaksana (Sajak Rindu)
📄@uswatunkhasanahuzwah 
#SajakRindu 
#UswahSahaL 
#merawatluka
#umsurabaya
#sastrsindonesia
#puisibaper
#sajak
#baluran
#kawahijen
#banyuwangi
MMG sesuai untuk peringkat umur 💜
MMG sesuai untuk peringkat umur 💜
Alhamdulilah. Terima kasih kerana percayakan MMG 😍
Alhamdulilah. Terima kasih kerana percayakan MMG 😍
Minyak urut moden MMG boleh membantu melegakan masalah sembelit.

Wah, ibu preggy dah boleh stanby sebotol MMG. bukan ibu je boleh guna, baby pon boleh tau. Sapu nipis-nipis je 😍
Minyak urut moden MMG boleh membantu melegakan masalah sembelit. Wah, ibu preggy dah boleh stanby sebotol MMG. bukan ibu je boleh guna, baby pon boleh tau. Sapu nipis-nipis je 😍
MMG. minyak urut moden 💜Wangi
💜Tidak Melekit
💜 Pantas menyerap

Sekali cuba, mesti jatuh cinta 😍
MMG. minyak urut moden 💜Wangi 💜Tidak Melekit 💜 Pantas menyerap Sekali cuba, mesti jatuh cinta 😍
Wah, Minyak urut moden MMG ni boleh melegakan batuk  jugak la. 
Best ke best? 😍
Wah, Minyak urut moden MMG ni boleh melegakan batuk jugak la. Best ke best? 😍
MMG. minyak urut moden 💜Wangi
💜Tidak Melekit
💜 Pantas menyerap

Sekali cuba, mesti jatuh cinta 😍
MMG. minyak urut moden 💜Wangi 💜Tidak Melekit 💜 Pantas menyerap Sekali cuba, mesti jatuh cinta 😍
Post By : @uswatunkhasanahuzwah
Aku tidak suka dirindukan, sebab aku tahu merindukan sangatlah cemas.
Aku tidak suka meninggalkan, sebab aku tahu ditinggalkan sangatlah cemas.
Baca yuk puisi selengkapnya di buku sajak rindu. Makasih kesayangan @hikmatulh_ dibuatin puisi😚
#UswahSahaL 
#sajakrindu
#merawatluka
#umsurabaya
#sastraindonesia
#puisibaper
Post By : @uswatunkhasanahuzwah Aku tidak suka dirindukan, sebab aku tahu merindukan sangatlah cemas. Aku tidak suka meninggalkan, sebab aku tahu ditinggalkan sangatlah cemas. Baca yuk puisi selengkapnya di buku sajak rindu. Makasih kesayangan @hikmatulh_ dibuatin puisi😚 #UswahSahaL  #sajakrindu  #merawatluka  #umsurabaya  #sastraindonesia  #puisibaper 
Minyak urut moden MMG juga boleh membantu mengurangkan penyakit resdung anda.
Minyak urut moden MMG juga boleh membantu mengurangkan penyakit resdung anda.
Setiap orang mesti nak sesuatu benda tu yang CEPAT, MUDAH dan senang di gunakan. Jadii, ini la diaa REVOLUSI MINYAK URUT MODEN MMG.

Minyak urut moden MMG boleh digunakan untuk membantu melegakan rasa ✅senggugut
✅pening kepala
✅selesema/batuk ✅kembung perut
✅lelengoh badan
✅terkena benda panas atau air panas/melecur ✅urutan ibu bersalin ✅menghilangkan selulit
✅bengkak gusi ✅sembelit ✅luka kecil ✅mengecutkan jerawat
Setiap orang mesti nak sesuatu benda tu yang CEPAT, MUDAH dan senang di gunakan. Jadii, ini la diaa REVOLUSI MINYAK URUT MODEN MMG. Minyak urut moden MMG boleh digunakan untuk membantu melegakan rasa ✅senggugut ✅pening kepala ✅selesema/batuk ✅kembung perut ✅lelengoh badan ✅terkena benda panas atau air panas/melecur ✅urutan ibu bersalin ✅menghilangkan selulit ✅bengkak gusi ✅sembelit ✅luka kecil ✅mengecutkan jerawat
Setiap orang mesti nak sesuatu benda tu yang CEPAT, MUDAH dan senang di gunakan. Jadii, ini la diaa REVOLUSI MINYAK URUT MODEN MMG.

Minyak urut moden MMG boleh digunakan untuk membantu melegakan rasa ✅senggugut
✅pening kepala
✅selesema/batuk ✅kembung perut
✅lelengoh badan
✅terkena benda panas atau air panas/melecur ✅urutan ibu bersalin ✅menghilangkan selulit
✅bengkak gusi ✅sembelit ✅luka kecil ✅mengecutkan jerawat
Dan baaaanyak lagi. Kena cuba dulu baru tau 😊

Wangi•Tak Melekit•Pantas Menyerap

Nak order, klik link whatsapp kat bio k 😉
Setiap orang mesti nak sesuatu benda tu yang CEPAT, MUDAH dan senang di gunakan. Jadii, ini la diaa REVOLUSI MINYAK URUT MODEN MMG. Minyak urut moden MMG boleh digunakan untuk membantu melegakan rasa ✅senggugut ✅pening kepala ✅selesema/batuk ✅kembung perut ✅lelengoh badan ✅terkena benda panas atau air panas/melecur ✅urutan ibu bersalin ✅menghilangkan selulit ✅bengkak gusi ✅sembelit ✅luka kecil ✅mengecutkan jerawat Dan baaaanyak lagi. Kena cuba dulu baru tau 😊 Wangi•Tak Melekit•Pantas Menyerap Nak order, klik link whatsapp kat bio k 😉
Aku tidak suka dirindukan, sebab aku tahu merindukan sangatlah cemas.
 Aku tidak suka meninggalkan, sebab aku tahu ditinggalkan sangatlah cemas.
Baca yuk puisi selengkapnya di buku sajak rindu. Makasih kesayangan @hikmatulh_ dibuatin puisi😚
#UswahSahaL 
#sajakrindu
#merawatluka
#umsurabaya
#sastraindonesia
#puisibaper
MADU BY SHUIB 🌻🐝
AGENT & DROPSHIP WANTED !! 🔥🔥
.

Assalammualaikum ❤️
Kami mencari AGENT & DROPSHIP MADU BY SHUIB..
.
Pada yang BERMINAT dan SERIUS 
untuk tambah income terutamanya untuk 
BULAN PUASA dan MENJELANG HARI RAYA 
yang tak lama lagi niii... 🌻🐝
.
Terus contact HOTLINE : 010 - 220 9445 📞
.
Boleh SHARE kan post ni,
Mana tahu ramai kawan-kawan kita yang memang nak buat side income kan ? 😊
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
MADU BY SHUIB 🌻🐝 AGENT & DROPSHIP WANTED !! 🔥🔥 . Assalammualaikum ❤️ Kami mencari AGENT & DROPSHIP MADU BY SHUIB.. . Pada yang BERMINAT dan SERIUS untuk tambah income terutamanya untuk BULAN PUASA dan MENJELANG HARI RAYA yang tak lama lagi niii... 🌻🐝 . Terus contact HOTLINE : 010 - 220 9445 📞 . Boleh SHARE kan post ni, Mana tahu ramai kawan-kawan kita yang memang nak buat side income kan ? 😊 . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
MADU BY SHUIB 🌻🐝
AGENT & DROPSHIP WANTED !! 🔥🔥
.

Assalammualaikum ❤️
Kami mencari AGENT & DROPSHIP MADU BY SHUIB..
.
Pada yang BERMINAT dan SERIUS 
untuk tambah income terutamanya untuk 
BULAN PUASA dan MENJELANG HARI RAYA 
yang tak lama lagi niii... 🌻🐝
.
Terus contact HOTLINE : 010 - 220 9445 📞
.
Boleh SHARE kan post ni,
Mana tahu ramai kawan-kawan kita yang memang nak buat side income kan ? 😊
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
MADU BY SHUIB 🌻🐝 AGENT & DROPSHIP WANTED !! 🔥🔥 . Assalammualaikum ❤️ Kami mencari AGENT & DROPSHIP MADU BY SHUIB.. . Pada yang BERMINAT dan SERIUS untuk tambah income terutamanya untuk BULAN PUASA dan MENJELANG HARI RAYA yang tak lama lagi niii... 🌻🐝 . Terus contact HOTLINE : 010 - 220 9445 📞 . Boleh SHARE kan post ni, Mana tahu ramai kawan-kawan kita yang memang nak buat side income kan ? 😊 . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
Semoga luka-luka akan segera sembuh, mari membesarkan bahagia tanpa meletakkan luka  pada hati manusia.
#Merawatluka
#merawatsurabaya
#merawatkebhinekaan
#UswahSahaL 
#sajakrindu
#bromo
📷@failahandayanisufa
[LUKA LEPAS BERSALIN PERLU DI JAGA TELITI !]
.
.
Luka selepas pembedahan memang perlu dijaga dengan teliti. Paling risau sekiranya luka tadi terkena jangkitan.  Bila ada jangkitan, komplikasi lain yang lebih merbahaya pula boleh berlaku.
.
.
Selain penjagaan secara fizikal terhadap luka, pengambilan supplemen yang dapat membekalkan nutrisi lengkap kepada pesakit juga penting untuk penyembuhan yang lebih cepat. Pada kali ini Ain nak kongsikan kelebihan Vivix dalam membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas.
.
.
-Vivix Supplemen Terbaik Selepas Pembedahan-
.
.
🌿Vivix bertindak di peringkat DNA dengan melindungi dan memperbaiki sel yang rosak. .
.
🌿Ia juga memperbaiki tenaga sel dan menguatkan sel di dalam tubuh. .
.
🌿Pengambilannya juga dapat membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas.
.
.
Jadi kalau ada di antara korang yang akan menjalani pembedahan, bolehlah standby Vivix ni lebih awal. Bukan sahaja luka pembedahan cepat sembuh, badan juga akan rasa lebih sihat dan bertenaga.💪🏻👍🏻
.
.
SPECIAL CONSULTATION,
Ain
0139221338
#ovarycyst #shaklee #shakleesingapore #shakleemalaysia #shakleekemaman #shakleeeffect #shakleebrunei #sembuhluka #supplementshaklee #luka #merawatluka #ikanharuan #vivix #vivixshaklee #setberpantang
[LUKA LEPAS BERSALIN PERLU DI JAGA TELITI !] . . Luka selepas pembedahan memang perlu dijaga dengan teliti. Paling risau sekiranya luka tadi terkena jangkitan. Bila ada jangkitan, komplikasi lain yang lebih merbahaya pula boleh berlaku. . . Selain penjagaan secara fizikal terhadap luka, pengambilan supplemen yang dapat membekalkan nutrisi lengkap kepada pesakit juga penting untuk penyembuhan yang lebih cepat. Pada kali ini Ain nak kongsikan kelebihan Vivix dalam membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas. . . -Vivix Supplemen Terbaik Selepas Pembedahan- . . 🌿Vivix bertindak di peringkat DNA dengan melindungi dan memperbaiki sel yang rosak. . . 🌿Ia juga memperbaiki tenaga sel dan menguatkan sel di dalam tubuh. . . 🌿Pengambilannya juga dapat membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas. . . Jadi kalau ada di antara korang yang akan menjalani pembedahan, bolehlah standby Vivix ni lebih awal. Bukan sahaja luka pembedahan cepat sembuh, badan juga akan rasa lebih sihat dan bertenaga.💪🏻👍🏻 . . SPECIAL CONSULTATION, Ain 0139221338 #ovarycyst  #shaklee  #shakleesingapore  #shakleemalaysia  #shakleekemaman  #shakleeeffect  #shakleebrunei  #sembuhluka  #supplementshaklee  #luka  #merawatluka  #ikanharuan  #vivix  #vivixshaklee  #setberpantang 
[LUKA LEPAS BERSALIN PERLU DI JAGA TELITI !]
.
.
Luka selepas pembedahan memang perlu dijaga dengan teliti. Paling risau sekiranya luka tadi terkena jangkitan.  Bila ada jangkitan, komplikasi lain yang lebih merbahaya pula boleh berlaku.
.
.
Selain penjagaan secara fizikal terhadap luka, pengambilan supplemen yang dapat membekalkan nutrisi lengkap kepada pesakit juga penting untuk penyembuhan yang lebih cepat. Pada kali ini Ain nak kongsikan kelebihan Vivix dalam membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas.
.
.
-Vivix Supplemen Terbaik Selepas Pembedahan-
.
.
🌿Vivix bertindak di peringkat DNA dengan melindungi dan memperbaiki sel yang rosak. .
.
🌿Ia juga memperbaiki tenaga sel dan menguatkan sel di dalam tubuh. .
.
🌿Pengambilannya juga dapat membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas.
.
.
Jadi kalau ada di antara korang yang akan menjalani pembedahan, bolehlah standby Vivix ni lebih awal. Bukan sahaja luka pembedahan cepat sembuh, badan juga akan rasa lebih sihat dan bertenaga.💪🏻👍🏻
.
.
SPECIAL CONSULTATION,
Ain
0139221338
#ovarycyst #shaklee #shakleesingapore #shakleemalaysia #shakleekemaman #shakleeeffect #shakleebrunei #sembuhluka #supplementshaklee #luka #merawatluka #ikanharuan #vivix #vivixshaklee #setberpantang
[LUKA LEPAS BERSALIN PERLU DI JAGA TELITI !] . . Luka selepas pembedahan memang perlu dijaga dengan teliti. Paling risau sekiranya luka tadi terkena jangkitan. Bila ada jangkitan, komplikasi lain yang lebih merbahaya pula boleh berlaku. . . Selain penjagaan secara fizikal terhadap luka, pengambilan supplemen yang dapat membekalkan nutrisi lengkap kepada pesakit juga penting untuk penyembuhan yang lebih cepat. Pada kali ini Ain nak kongsikan kelebihan Vivix dalam membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas. . . -Vivix Supplemen Terbaik Selepas Pembedahan- . . 🌿Vivix bertindak di peringkat DNA dengan melindungi dan memperbaiki sel yang rosak. . . 🌿Ia juga memperbaiki tenaga sel dan menguatkan sel di dalam tubuh. . . 🌿Pengambilannya juga dapat membantu proses penyembuhan luka yang lebih pantas. . . Jadi kalau ada di antara korang yang akan menjalani pembedahan, bolehlah standby Vivix ni lebih awal. Bukan sahaja luka pembedahan cepat sembuh, badan juga akan rasa lebih sihat dan bertenaga.💪🏻👍🏻 . . SPECIAL CONSULTATION, Ain 0139221338 #ovarycyst  #shaklee  #shakleesingapore  #shakleemalaysia  #shakleekemaman  #shakleeeffect  #shakleebrunei  #sembuhluka  #supplementshaklee  #luka  #merawatluka  #ikanharuan  #vivix  #vivixshaklee  #setberpantang 
Apa kesan yang anda akan rasa dari amalan  #Jamu Cokelat*  ni secara konsisten . ♥ Mengurangkan masalah #keputihan dan kegatalan #missV
♥ Mencegahkan pembiakan sel #prakanser
♥ Melewatkan proses penuaan
♥ Mengecutkan #rahim
♥ Melancarkan peredaran darah (terutama yang bermasalah haid)
♥ Melancarkan proses #kelahiran bayi
♥ #Menguatkanrahim
♥ #Anti-flatulence iaitu membantu membuang angina berlebihan dalam badan
♥ Mengurangkan symptom #buasir
♥ Mengurangkan rasa #sakitsendi dan sengal
♥ Menstabilkan #hormon
♥ Menambahkan tenaga badan terutama selepas #bersalin
♥ Mengurangkan masalah kerosakan #rambut ♥ Memantapkan tisu yang memerlukan hormone estrogen
♥ Menegang tisu #faraj yang #longgar
♥ Menegangkan #payudara
♥ Mengurangkan bengkak selepas bersalin
♥ #Anti-oksidan, #awetmuda
♥ Mencegah #jerawat
♥ Pencegahan #diabetes melalui khasiat Gallic Acid
♥ Mengurangkan lebihan mucus dan lelehan di #vagina
♥ #Merawatluka dalaman dan luaran (terutama selepas bersalin)
♥ Mengurangkan masalah #farajberbau
♥ Menguatkan tulang dan gigi
♥ Mencegah #kanser servik dan payudara
Apa kesan yang anda akan rasa dari amalan #Jamu  Cokelat* ni secara konsisten . ♥ Mengurangkan masalah #keputihan  dan kegatalan #missV  ♥ Mencegahkan pembiakan sel #prakanser  ♥ Melewatkan proses penuaan ♥ Mengecutkan #rahim  ♥ Melancarkan peredaran darah (terutama yang bermasalah haid) ♥ Melancarkan proses #kelahiran  bayi ♥ #Menguatkanrahim  ♥ #Anti -flatulence iaitu membantu membuang angina berlebihan dalam badan ♥ Mengurangkan symptom #buasir  ♥ Mengurangkan rasa #sakitsendi  dan sengal ♥ Menstabilkan #hormon  ♥ Menambahkan tenaga badan terutama selepas #bersalin  ♥ Mengurangkan masalah kerosakan #rambut  ♥ Memantapkan tisu yang memerlukan hormone estrogen ♥ Menegang tisu #faraj  yang #longgar  ♥ Menegangkan #payudara  ♥ Mengurangkan bengkak selepas bersalin ♥ #Anti -oksidan, #awetmuda  ♥ Mencegah #jerawat  ♥ Pencegahan #diabetes  melalui khasiat Gallic Acid ♥ Mengurangkan lebihan mucus dan lelehan di #vagina  ♥ #Merawatluka  dalaman dan luaran (terutama selepas bersalin) ♥ Mengurangkan masalah #farajberbau  ♥ Menguatkan tulang dan gigi ♥ Mencegah #kanser  servik dan payudara
Untuk luka dengan sedikit cairan

#hdrokoloid
#Cutisorb
#cuticell 
#merawatluka adalah kompetensi jadi pilih #balutanluka nya harus tepat #balutanlukamodern mempercepat proses penyembuhan luka

Untuk seluruh #perawatlukaindonesia yang kesulitan mendapatkan balutan luka modern. Silahkan DM dan untuk past respon ke WA 081285843606

#perawatluka
#lukabakar
#lukadiabetesbasah 
#lukaku #lukadiabetes #pamulang #tangerangselatan
Sesuai sangat untuk ibu mengandung. 
Alahan ibu mengandung berkurangan. 
Jom ibu - ibu dapatkan MMG 😉
Sesuai sangat untuk ibu mengandung. Alahan ibu mengandung berkurangan. Jom ibu - ibu dapatkan MMG 😉
Botol extra 160g sedia berkhidmat untuk anda. Jum dapatkan segera sementara masih ada 💜

Picit link whatsapp kat bio ye 😉
Botol extra 160g sedia berkhidmat untuk anda. Jum dapatkan segera sementara masih ada 💜 Picit link whatsapp kat bio ye 😉
Jom kita terokai khasiat minyak kayu putih.

1. Meredakan masalah pernafasan.
2. Meredakan lenguh lenguh badan dan kekejangan otot.
3. Melindungi anda daripada serangga dan kutu.
4. Meredakan kesakitan gigi.
5. Berfungsi menyembuhkan luka.
6. Meredakan pening atau sakit kepala.
7. Sebagai aroma terapi.

Berminat?  Picit link whatsapp kat  bio ye 😉
Jom kita terokai khasiat minyak kayu putih. 1. Meredakan masalah pernafasan. 2. Meredakan lenguh lenguh badan dan kekejangan otot. 3. Melindungi anda daripada serangga dan kutu. 4. Meredakan kesakitan gigi. 5. Berfungsi menyembuhkan luka. 6. Meredakan pening atau sakit kepala. 7. Sebagai aroma terapi. Berminat? Picit link whatsapp kat bio ye 😉
Sarapan Big Boss Shuib ini hari, mana pernah tinggal madu 🐝🌼🐝🌼
.
1) Telur setengah masak
2) Madu
3) Kopi Kaw
.
😜😜😜😜😜😜😜
.
Hotline madu by shuib
010 - 220 9445 📞☎️
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
Sarapan Big Boss Shuib ini hari, mana pernah tinggal madu 🐝🌼🐝🌼 . 1) Telur setengah masak 2) Madu 3) Kopi Kaw . 😜😜😜😜😜😜😜 . Hotline madu by shuib 010 - 220 9445 📞☎️ . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
Aduhhhhhh 😓😓😓😓😓
Terliurnyaaaa tengokkk ikannn tuuuu .
🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧
.
Nak tahu macam mana rasanyaaa?
.
Yang pasti, SEDAP!!!!
. 
Ikan stim letak madu halia 🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Terbakoooooooooo 💥💥
.
Cepat order #gingercrystal
010 - 220 9445
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
Aduhhhhhh 😓😓😓😓😓 Terliurnyaaaa tengokkk ikannn tuuuu . 🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤 💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧 . Nak tahu macam mana rasanyaaa? . Yang pasti, SEDAP!!!! . Ikan stim letak madu halia 🔥🔥🔥🔥🔥🔥 Terbakoooooooooo 💥💥 . Cepat order #gingercrystal  010 - 220 9445 . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
😱😱😱😱😱
Big Boss turun padanggggggg!!
.
Nak tunjuk secara live bee farm pada koranggg semuaaa 🐝🐝🐝
.
Terbukti madu by shuib fresh dari bee farm sendiri 👍🏻👍🏻👍🏻
. 
Takde ragu2 lagi tauuu🌼🌼🌼
.
Nak jadi agent WS cepat2 number dekat bawah nii🔥🔥🔥
.
Hotline madu by shuib 
010 - 220 9445 📞☎️
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
😱😱😱😱😱 Big Boss turun padanggggggg!! . Nak tunjuk secara live bee farm pada koranggg semuaaa 🐝🐝🐝 . Terbukti madu by shuib fresh dari bee farm sendiri 👍🏻👍🏻👍🏻 . Takde ragu2 lagi tauuu🌼🌼🌼 . Nak jadi agent WS cepat2 number dekat bawah nii🔥🔥🔥 . Hotline madu by shuib 010 - 220 9445 📞☎️ . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
Big Boss madu by shuib ! .
hai boss @shuibsepahtu 😘
.
boss pun makan madu dengan kengkawan. so sweet like a honey 😍🐝🐝🐝
.
Hotline madu by shuib
010 - 220 9445
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
“Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang, maka Allah timpakan ke atas kamu pedihnya sebuah pengharapan, supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepada-Nya.”
(Imam Syafi’i)
Sajak Rindu sudah sampai di Ranu Kumbolo, kamu gimana?
#uswahsahal
#sajakrindu
#ranukumbolo
#merawatluka
📷@ifan_hand
“Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang, maka Allah timpakan ke atas kamu pedihnya sebuah pengharapan, supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepada-Nya.” (Imam Syafi’i) Sajak Rindu sudah sampai di Ranu Kumbolo, kamu gimana? #uswahsahal  #sajakrindu  #ranukumbolo  #merawatluka  📷@ifan_hand
Assalammualaikum haii semuaaa😍🌻🌾
.
admin doakan semuanya ceria pagi ni yee 🌈🌈
.
dan sihat selaluu 😘😘😘
jangan lupa ambil madu setiap pagi tauu...
.
Hotline madu by shuib
010 - 220 9445
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
Assalammualaikum haii semuaaa😍🌻🌾 . admin doakan semuanya ceria pagi ni yee 🌈🌈 . dan sihat selaluu 😘😘😘 jangan lupa ambil madu setiap pagi tauu... . Hotline madu by shuib 010 - 220 9445 . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
#stixpack ni ada 10pcs dalam tuu.. pack dia cute and unik sangattt..anak2 mesti suka tauuu😍😍😍
.
order?
010 - 220 9445🌻🐝
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
#stix ni paling mudahhhh. memang wajib ada 👍🏻👍🏻👍🏻... cukup ikut sunnah.. 3 sudu #madu sehari bersamaan dengan 3 batang #stix... #ringkas kan 😋😋
.
Macam mana nak dapat ?
Hotline : 010-220 9445 📞😘
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
#stix  ni paling mudahhhh. memang wajib ada 👍🏻👍🏻👍🏻... cukup ikut sunnah.. 3 sudu #madu  sehari bersamaan dengan 3 batang #stix ... #ringkas  kan 😋😋 . Macam mana nak dapat ? Hotline : 010-220 9445 📞😘 . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
Maka tafsirkanlah rinduku sebagai kemarau yg ranggas di padang gurun. Sebab rinduku selalu datang seperti embun, dengan gigil pagi tanpa ampun.
Harus berapa kali ku katakan kepadamu, tentang rinduku yg gaduh dan sama. Menggenang di pelupuk mata. Terantuk,tak mau lari kemana-mana.
Terimakasih wes ngajak dan memilih sajak rindu sebagai teman bacaan di akhir pekan sebagai teman saat melepir naik gunung kak @ifan_hand. Ajak lagi ya bukunya kalau mau melepir, aku gak usah dijak ora popo, seng penting bukune wes melu. Yeee
#sajakrindu
#uswahsahal
#ranukumbolo
#semeru
#bromo
#merawatluka
Maka tafsirkanlah rinduku sebagai kemarau yg ranggas di padang gurun. Sebab rinduku selalu datang seperti embun, dengan gigil pagi tanpa ampun. Harus berapa kali ku katakan kepadamu, tentang rinduku yg gaduh dan sama. Menggenang di pelupuk mata. Terantuk,tak mau lari kemana-mana. Terimakasih wes ngajak dan memilih sajak rindu sebagai teman bacaan di akhir pekan sebagai teman saat melepir naik gunung kak @ifan_hand. Ajak lagi ya bukunya kalau mau melepir, aku gak usah dijak ora popo, seng penting bukune wes melu. Yeee #sajakrindu  #uswahsahal  #ranukumbolo  #semeru  #bromo  #merawatluka 
🐝🍯GINGER CRYSTAL sesuai untuk ibu berpantang...sebab ada campuran halia untuk buang angin dalam badan...
rasanya pun sedapppp tauuu 😋😋😋 Manis
Mint sikit
Yummyyyy 🤗

Order?
.
Hotline : 010 - 220 9445 📞🐝 .
#gingercrystal #madu #beefactory #byshuib #sepahtu #shahalam #selangor #astro #cod #postage #maduasli #sarang #lebahternak #berkualiti #madu #ahuibsepahtu #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
🐝🍯GINGER CRYSTAL sesuai untuk ibu berpantang...sebab ada campuran halia untuk buang angin dalam badan... rasanya pun sedapppp tauuu 😋😋😋 Manis Mint sikit Yummyyyy 🤗 Order? . Hotline : 010 - 220 9445 📞🐝 . #gingercrystal  #madu  #beefactory  #byshuib  #sepahtu  #shahalam  #selangor  #astro  #cod  #postage  #maduasli  #sarang  #lebahternak  #berkualiti  #madu  #ahuibsepahtu  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
ni #barextra sesuai untuk orang yang memang sukakan madu lebih...dalam #glassjar ni ada sepotong #sarangmadulebah... sambil ambil #madu 🐝🐝🐝 boleh kunyah #sarang nya sekali....uishhhhhh power betul 💥💥
.
.
Order ?
Hotline : 010-220 9445 📞
.
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
ni #barextra  sesuai untuk orang yang memang sukakan madu lebih...dalam #glassjar  ni ada sepotong #sarangmadulebah ... sambil ambil #madu  🐝🐝🐝 boleh kunyah #sarang  nya sekali....uishhhhhh power betul 💥💥 . . Order ? Hotline : 010-220 9445 📞 . . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
MADU BY SHUIB 🌻🐝
AGENT & DROPSHIP WANTED !! 🔥🔥
.

Assalammualaikum ❤️
Kami mencari AGENT & DROPSHIP MADU BY SHUIB..
.
Pada yang BERMINAT dan SERIUS 
untuk tambah income terutamanya untuk 
BULAN PUASA dan MENJELANG HARI RAYA 
yang tak lama lagi niii... 🌻🐝
.
Terus contact HOTLINE : 010 - 220 9445 📞
.
Boleh SHARE kan post ni,
Mana tahu ramai kawan-kawan kita yang memang nak buat side income kan ? 😊
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib #tips #madu #kebaikkanmadu #khasiatmadu #shuib
MADU BY SHUIB 🌻🐝 AGENT & DROPSHIP WANTED !! 🔥🔥 . Assalammualaikum ❤️ Kami mencari AGENT & DROPSHIP MADU BY SHUIB.. . Pada yang BERMINAT dan SERIUS untuk tambah income terutamanya untuk BULAN PUASA dan MENJELANG HARI RAYA yang tak lama lagi niii... 🌻🐝 . Terus contact HOTLINE : 010 - 220 9445 📞 . Boleh SHARE kan post ni, Mana tahu ramai kawan-kawan kita yang memang nak buat side income kan ? 😊 . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib  #tips  #madu  #kebaikkanmadu  #khasiatmadu  #shuib 
#honeystix 🌻🌻🌻 madu paling senang nak bawak kemana2 💼.. sekarang dalam pack macam tuuu.. 10pcs #stix per pack.. senang nak bekalkan anak2 bawak pegi sekolah kannn 😍😍 jatuh cinta terus.

Madu by Shuib
Hotline : 010 - 220 9445 ☎️☎️ #madu #byshuib #sepahtu #maduasli #shuibsepahtu #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib
#honeystix  🌻🌻🌻 madu paling senang nak bawak kemana2 💼.. sekarang dalam pack macam tuuu.. 10pcs #stix  per pack.. senang nak bekalkan anak2 bawak pegi sekolah kannn 😍😍 jatuh cinta terus. Madu by Shuib Hotline : 010 - 220 9445 ☎️☎️ #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #shuibsepahtu  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib 
Kepala ting tong, batuk, lenguh pinggang, lenguh kaki, selsema,  gigi meragam, jerawat, nak gi hiking, gatal kena gigit nyamuk, lecuran kecil boleh la sapu MINYAK URUT MODEN MMG.
•
Calit MMG👇🏼
Rasa SEJUK
Rasa BERANGIN
Rasa COOL
Bau WANGI
NYAMAN dan MENYEGARKAN.
.
MMG membantu melegakan💖
MMG hanya ALTERNATIF👍🏼 #KelebihanMMG 🦋MUDAH MERESAP
❌Tidak berminyak,
😉TIDAK MELEKIT
💥TAK TUMPAH
🤩 Tekstur seperti LOSYEN
.
Special edition : Xtra xtra gram

Cepat grab hari ini sebelum kehabisan.

Klik link whatsapp kat bio k 😘
Kepala ting tong, batuk, lenguh pinggang, lenguh kaki, selsema, gigi meragam, jerawat, nak gi hiking, gatal kena gigit nyamuk, lecuran kecil boleh la sapu MINYAK URUT MODEN MMG. • Calit MMG👇🏼 Rasa SEJUK Rasa BERANGIN Rasa COOL Bau WANGI NYAMAN dan MENYEGARKAN. . MMG membantu melegakan💖 MMG hanya ALTERNATIF👍🏼 #KelebihanMMG  🦋MUDAH MERESAP ❌Tidak berminyak, 😉TIDAK MELEKIT 💥TAK TUMPAH 🤩 Tekstur seperti LOSYEN . Special edition : Xtra xtra gram Cepat grab hari ini sebelum kehabisan. Klik link whatsapp kat bio k 😘
Kepala ting tong, batuk, lenguh pinggang, lenguh kaki, selsema,  gigi meragam, jerawat, nak gi hiking, gatal kena gigit nyamuk, lecuran kecil boleh la sapu MINYAK URUT MODEN MMG.
•
Calit MMG👇🏼
Rasa SEJUK
Rasa BERANGIN
Rasa COOL
Bau WANGI
NYAMAN dan MENYEGARKAN.
.
MMG membantu melegakan💖
MMG hanya ALTERNATIF👍🏼 #KelebihanMMG 🦋MUDAH MERESAP
❌Tidak berminyak,
😉TIDAK MELEKIT
💥TAK TUMPAH
🤩 Tekstur seperti LOSYEN
.
Special edition : Xtra xtra gram

Cepat grab hari ini sebelum kehabisan.

Klik link whatsapp kat bio k 😘
Kepala ting tong, batuk, lenguh pinggang, lenguh kaki, selsema, gigi meragam, jerawat, nak gi hiking, gatal kena gigit nyamuk, lecuran kecil boleh la sapu MINYAK URUT MODEN MMG. • Calit MMG👇🏼 Rasa SEJUK Rasa BERANGIN Rasa COOL Bau WANGI NYAMAN dan MENYEGARKAN. . MMG membantu melegakan💖 MMG hanya ALTERNATIF👍🏼 #KelebihanMMG  🦋MUDAH MERESAP ❌Tidak berminyak, 😉TIDAK MELEKIT 💥TAK TUMPAH 🤩 Tekstur seperti LOSYEN . Special edition : Xtra xtra gram Cepat grab hari ini sebelum kehabisan. Klik link whatsapp kat bio k 😘
MINYAK URUT VIRAL - PENAWAR DARI BAYI HINGGA WARGA TUA. BUKAN SEKADAR MINYAK URUT!
.
.
"Ingat tak aritu pasal naik kurap@bada tu?
Hahaha, baru perasan benda tu kecik dah. Sebelom ni besar tapak tangan jugak la. Kulit yang keras keruping tu tak dak dahh.
Asbab sapu MMG, comei dah kulit betis aii "- Puan Nurul yaacob, kelantan.
.
.
"K.na try boh MMG pagi tadi masa dia nak pi sekolah. tengok malam ni kering dah, bekas kena ekzos moto. kalau tak dok berair.
Haifa banyak hari dah kena ekzos moto, pegi sekolah kena dukong masuk kelas sebab dok berair. lekat kat seluar. hari ni k.na try boh MMG tu, balik sekolah tadi tengok kering elok"- k.na, 32 tahun.
.
.
”saya dah try..best. Malam malam sapu kat perut anak sebelom dia tido. Sebelom ni selalu jaga malam, nangis nangis sebab kembung perut. Try sapu MMG alhamdulillah tak meragam kembung perut dahh” - zyra, 28 tahun
.
.
”syasya baru je test MMG tu, start semalam syasya try pakai. Sebab kaki nak cramp, alhamdulillh legaa. Pastu sapu kat dada anak anak sebab diorang flu, alhamdulillah ok” - syasya, 30 tahun.
.
.
“Azi balik keje jalan kaki, memang lengoh laa selalunya. Kaki mesti sakit, nak sapu minyak tangan nanti mesti panass. Lepas ni tak risau la. Tangan pon dah tak panas, bau pon sedap, beranginn je, sedap tido” - azi, 33 tahun
.
.
“anak selsema dan batuk teruk, merungut tak selesa. Sapu sekali je MMG ni 2 hari berturut turut time tido malam, alhamdulillah dengan izin alhamdulillah dah ok” -salmah binti jailani
.
.
Setiap orang mesti nak sesuatu benda tu yang CEPAT, MUDAH dan senang di gunakan. Jadii, ini la diaa REVOLUSI MINYAK URUT MODEN MMG.

Minyak urut moden MMG boleh digunakan untuk membantu melegakan rasa ✅senggugut
✅pening kepala
✅selesema/batuk ✅kembung perut
✅lelengoh badan
✅terkena benda panas atau air panas/melecur ✅urutan ibu bersalin ✅menghilangkan selulit
✅bengkak gusi ✅sembelit ✅luka kecil ✅mengecutkan jerawat 
Sesuai juga guna masa rasa lenguh lenguh kaki, area pinggang or badan. Eh tengkuk pun boleh jugak sapu ye.
Rasa dia sikit berangin kool, if nak rasa panas sikit bole oles air lepas sapuu tuu. 
MUDAH meresap ke kulit dalam tempoh 20 saat, kering tanpa perlu lap atau cuci tangan sebab MMG
MINYAK URUT VIRAL - PENAWAR DARI BAYI HINGGA WARGA TUA. BUKAN SEKADAR MINYAK URUT! . . "Ingat tak aritu pasal naik kurap@bada tu? Hahaha, baru perasan benda tu kecik dah. Sebelom ni besar tapak tangan jugak la. Kulit yang keras keruping tu tak dak dahh. Asbab sapu MMG, comei dah kulit betis aii "- Puan Nurul yaacob, kelantan. . . "K.na try boh MMG pagi tadi masa dia nak pi sekolah. tengok malam ni kering dah, bekas kena ekzos moto. kalau tak dok berair. Haifa banyak hari dah kena ekzos moto, pegi sekolah kena dukong masuk kelas sebab dok berair. lekat kat seluar. hari ni k.na try boh MMG tu, balik sekolah tadi tengok kering elok"- k.na, 32 tahun. . . ”saya dah try..best. Malam malam sapu kat perut anak sebelom dia tido. Sebelom ni selalu jaga malam, nangis nangis sebab kembung perut. Try sapu MMG alhamdulillah tak meragam kembung perut dahh” - zyra, 28 tahun . . ”syasya baru je test MMG tu, start semalam syasya try pakai. Sebab kaki nak cramp, alhamdulillh legaa. Pastu sapu kat dada anak anak sebab diorang flu, alhamdulillah ok” - syasya, 30 tahun. . . “Azi balik keje jalan kaki, memang lengoh laa selalunya. Kaki mesti sakit, nak sapu minyak tangan nanti mesti panass. Lepas ni tak risau la. Tangan pon dah tak panas, bau pon sedap, beranginn je, sedap tido” - azi, 33 tahun . . “anak selsema dan batuk teruk, merungut tak selesa. Sapu sekali je MMG ni 2 hari berturut turut time tido malam, alhamdulillah dengan izin alhamdulillah dah ok” -salmah binti jailani . . Setiap orang mesti nak sesuatu benda tu yang CEPAT, MUDAH dan senang di gunakan. Jadii, ini la diaa REVOLUSI MINYAK URUT MODEN MMG. Minyak urut moden MMG boleh digunakan untuk membantu melegakan rasa ✅senggugut ✅pening kepala ✅selesema/batuk ✅kembung perut ✅lelengoh badan ✅terkena benda panas atau air panas/melecur ✅urutan ibu bersalin ✅menghilangkan selulit ✅bengkak gusi ✅sembelit ✅luka kecil ✅mengecutkan jerawat Sesuai juga guna masa rasa lenguh lenguh kaki, area pinggang or badan. Eh tengkuk pun boleh jugak sapu ye. Rasa dia sikit berangin kool, if nak rasa panas sikit bole oles air lepas sapuu tuu. MUDAH meresap ke kulit dalam tempoh 20 saat, kering tanpa perlu lap atau cuci tangan sebab MMG
Sakit pinggang berpunca dari duduk terlalu lama.
.
Jom ikhtiar tak perlu makan ubat tahan sakit. Elakkan rosakkan buah pinggang!! .
Sapu je lotion urut Mmg dah ka wangi melegkan pulak tu
.
Klik link whatsapp kat bio k 😘
Sakit pinggang berpunca dari duduk terlalu lama. . Jom ikhtiar tak perlu makan ubat tahan sakit. Elakkan rosakkan buah pinggang!! . Sapu je lotion urut Mmg dah ka wangi melegkan pulak tu . Klik link whatsapp kat bio k 😘
BAHAN UTAMA DALAM MMG ada EKSTRAK LAVENDER.
.
.
Antara khasiat  lavender ni adalah:-
.
✔aromaterapi
✔mengubati kulit
✔kurangkan stress dan insomnia
✔meningkatkan mood
✔meringankan migrain
✔Pengusir nyamuk dan serangga
✔Lenakan tido
.
Bestkan jom grab sekarang

Tak mahal uolss, harga mampu milik je, RM 45 exclude pos.

Klik link whatsapp kat bio k 😊
BAHAN UTAMA DALAM MMG ada EKSTRAK LAVENDER. . . Antara khasiat lavender ni adalah:- . ✔aromaterapi ✔mengubati kulit ✔kurangkan stress dan insomnia ✔meningkatkan mood ✔meringankan migrain ✔Pengusir nyamuk dan serangga ✔Lenakan tido . Bestkan jom grab sekarang Tak mahal uolss, harga mampu milik je, RM 45 exclude pos. Klik link whatsapp kat bio k 😊
👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️ nak cantik dengan #madu tak?? ambil #madu dan ratakan disekeliling muka.. biarkan selama 10-15minit kemudian bilas dengan air suam.. 🌹jadikan ia mask muka setiap malam sebelum tidur.. 🌹bagi muka yang berjerawat pula boleh campurkan #madu dengan #oat.. .
.
.InshaAllah #madu dapat melicinkan kulit muka.. tapi kena rajin 🤗🤗🤗 .

Paling utama... carilah madu yang berkualiti 🤗🌻
Madu by Shuib
📲Hotline:  010-2209445

#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib
👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️ nak cantik dengan #madu  tak?? ambil #madu  dan ratakan disekeliling muka.. biarkan selama 10-15minit kemudian bilas dengan air suam.. 🌹jadikan ia mask muka setiap malam sebelum tidur.. 🌹bagi muka yang berjerawat pula boleh campurkan #madu  dengan #oat .. . . .InshaAllah #madu  dapat melicinkan kulit muka.. tapi kena rajin 🤗🤗🤗 . Paling utama... carilah madu yang berkualiti 🤗🌻 Madu by Shuib 📲Hotline: 010-2209445 #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib 
😱😱😱Mungkin ramai yang tak tahu #madu boleh memberhentikan darah luka. Kalau kat dapur kita terkena pisau, sapu jer dengan madu.. . Kalau anak jatuh luka... cepat2 tepek madu tau
.
.
. InshaAllah darah boleh berhenti secara perlahan-lahan.. So #madu ni wajib ada dalam setiap rumah kita 💝💖...
.
Tapi carilah madu yang berkualiti 🤗🌻
Madu by Shuib
Hotline : 010-220 9445 ☎️☎️
.
#madu #byshuib #sepahtu #maduasli #originalmadu #sarangasli #saranglebah #maduternak #madubyshuib #queenbee #tipsmadu #merawatluka #kebaikanmadu #madulebah #berkualiti #shahalam #selangor #astro #beefactorymadubyshuib
😱😱😱Mungkin ramai yang tak tahu #madu  boleh memberhentikan darah luka. Kalau kat dapur kita terkena pisau, sapu jer dengan madu.. . Kalau anak jatuh luka... cepat2 tepek madu tau . . . InshaAllah darah boleh berhenti secara perlahan-lahan.. So #madu  ni wajib ada dalam setiap rumah kita 💝💖... . Tapi carilah madu yang berkualiti 🤗🌻 Madu by Shuib Hotline : 010-220 9445 ☎️☎️ . #madu  #byshuib  #sepahtu  #maduasli  #originalmadu  #sarangasli  #saranglebah  #maduternak  #madubyshuib  #queenbee  #tipsmadu  #merawatluka  #kebaikanmadu  #madulebah  #berkualiti  #shahalam  #selangor  #astro  #beefactorymadubyshuib 
Luka? Kudis? Nanah? Sapu MMG, in shaa Allah kering dan sembuh.

MMG bukan sekadar untuk lenguh-lenguh dan sakit perut je tau. Macam-macam lagi manfaatnya.

Kalau nak tau, kena la cuba sendiri. Klik je link whatsapp kat profile tu ye 💜
Luka? Kudis? Nanah? Sapu MMG, in shaa Allah kering dan sembuh. MMG bukan sekadar untuk lenguh-lenguh dan sakit perut je tau. Macam-macam lagi manfaatnya. Kalau nak tau, kena la cuba sendiri. Klik je link whatsapp kat profile tu ye 💜
Salah 1 bahan dlm LOSYEN URUT MMG adalah ALOE VERA tauu. Best sangat,sejukkkk

Jom tengok 7 kebaikan ALOE VERA dalam MMG
💖 Memudarkan Parut
💖 Melembutkan & Melembabkan Kulit
💖 Mengurangkan 'Stretch Mark'
💖 Membantu Melawan Penuaan
💖 Meredakan "Sun Burn" 💖 Membantu Mengecutkan Jerawat
💖 Mempercepat Proses Penyembuhan Luka

Tak payah susah-susah nak petik mmg kat pokok tu, sapu je MMG ni haaa. Bau pon wangi 😍
Salah 1 bahan dlm LOSYEN URUT MMG adalah ALOE VERA tauu. Best sangat,sejukkkk Jom tengok 7 kebaikan ALOE VERA dalam MMG 💖 Memudarkan Parut 💖 Melembutkan & Melembabkan Kulit 💖 Mengurangkan 'Stretch Mark' 💖 Membantu Melawan Penuaan 💖 Meredakan "Sun Burn" 💖 Membantu Mengecutkan Jerawat 💖 Mempercepat Proses Penyembuhan Luka Tak payah susah-susah nak petik mmg kat pokok tu, sapu je MMG ni haaa. Bau pon wangi 😍
MMG ni minyak urut yang berbau wangi lavender.

Bila pakai SEJUK KOOL je dan tak berminyak. Yelah sapu sapu terus meresap sepantas 10 saat ke kulit.

Kebanyakan yang nak pegi TRAVEL, siap siap standby MMG sebotol dua. Manalah tau tiba tiba lenguh lenguh kaki kan.

Korang dah berkenal kenalan dengan MMG ke? Kalau belum, jom kita beramah mesra 💜

Picit link whatsapp kat profile k 😘
MMG ni minyak urut yang berbau wangi lavender. Bila pakai SEJUK KOOL je dan tak berminyak. Yelah sapu sapu terus meresap sepantas 10 saat ke kulit. Kebanyakan yang nak pegi TRAVEL, siap siap standby MMG sebotol dua. Manalah tau tiba tiba lenguh lenguh kaki kan. Korang dah berkenal kenalan dengan MMG ke? Kalau belum, jom kita beramah mesra 💜 Picit link whatsapp kat profile k 😘
Tentang kamu
Firasat yang tak pernah menenangkan
Sibuk menyibak sepi, lalu membiarkan luka tak terobati
Rindu yang tak pernah temu, lalu menghujam mata pisau pada dadaku
Aku mencintaimu
Selalu
Puisi : @taraulya
Desain: @badiqr 
Kamu gimana udah katam apa belum baca buku sajak rindu 50K karya @uswatunkhasanahuzwah @taraulya @bihabibii @varobbys . Bagi yg minat bisa DM ya
#uswahsahal
#merawatluka
#sajakrindu
#sastraindonesia
#umsurabaya.
Tentang kamu Firasat yang tak pernah menenangkan Sibuk menyibak sepi, lalu membiarkan luka tak terobati Rindu yang tak pernah temu, lalu menghujam mata pisau pada dadaku Aku mencintaimu Selalu Puisi : @taraulya Desain: @badiqr Kamu gimana udah katam apa belum baca buku sajak rindu 50K karya @uswatunkhasanahuzwah @taraulya @bihabibii @varobbys . Bagi yg minat bisa DM ya #uswahsahal  #merawatluka  #sajakrindu  #sastraindonesia  #umsurabaya .
Buku ini berisi tentang cerita-cerita orang yang pernah menyakiti, kemudian menyadari bahwa hal itu adalah sebuah kesalahan, dan berjanji untuk tidak akan melakukannya lagi

Juga berisikan cerita-cerita tentang orang yang pernah disakiti. Namun lebih memilih untuk memaafkan, daripada memendam benci

Seperti saya, dari luka dan sakit hati di masa lalu, saya memilih untuk menjadikannya sebuah cerita yang kemudian mampu diterbitkan dalam sebuah buku. Awal karir saya, bermula dari luka dan sakit hati

Untuk itu, saya berterima kasih untuk seseorang yang memberi luka itu. Karenanya saya mampu untuk berkarya. Saya juga berterimakasih kepada siapapun kamu yang mengapresiasi karya saya dengan membeli buku ini 
Selagi masa PO. Kamu bisa mendapatkan buku ini lebih murah. Silahkan hubungi nomor 0821.2603.3610 Nisa (wa) 
#bukubaru #antologi #antologinisa #bukukeduanisa #merawatluka #penulis #penulisbuku #buku #book #bacayuk #literasi
Buku ini berisi tentang cerita-cerita orang yang pernah menyakiti, kemudian menyadari bahwa hal itu adalah sebuah kesalahan, dan berjanji untuk tidak akan melakukannya lagi Juga berisikan cerita-cerita tentang orang yang pernah disakiti. Namun lebih memilih untuk memaafkan, daripada memendam benci Seperti saya, dari luka dan sakit hati di masa lalu, saya memilih untuk menjadikannya sebuah cerita yang kemudian mampu diterbitkan dalam sebuah buku. Awal karir saya, bermula dari luka dan sakit hati Untuk itu, saya berterima kasih untuk seseorang yang memberi luka itu. Karenanya saya mampu untuk berkarya. Saya juga berterimakasih kepada siapapun kamu yang mengapresiasi karya saya dengan membeli buku ini Selagi masa PO. Kamu bisa mendapatkan buku ini lebih murah. Silahkan hubungi nomor 0821.2603.3610 Nisa (wa) #bukubaru  #antologi  #antologinisa  #bukukeduanisa  #merawatluka  #penulis  #penulisbuku  #buku  #book  #bacayuk  #literasi 
Bismillaah .

Sejauh mana pun langkah kita menuju meninggalkan yang sudah tertinggal di belakang, masa itu tidak akan terhapus oleh jarak . 
Ia akan tetap terkenang dalam kisah yang telah menggenang .

Goresan luka atau sakit yang meremukkan dada, semakin besar usaha menghapusnya, kian erat ia melekat .

Karena itu, cara sembuh yang tepat ialah merawat hati lewat penerimaan yang ikhlas. Bukan lari apalagi memaksanya untuk pergi .

Baik aku atau pun kamu, ku yakin tak ingin sakit selamanya. Maka terima, dekap, dan bangkitlah. Kita hanya perlu menjadikannya guru yang paling baik dalam melangkah ke depan. Bukan untuk hidup dalam genangannya

@iffahhuriyyahmuwaffaqah .

#iffahhuriyyahmuwaffaqah #jejakwaktuku #iffahHM #luka #sembuh #hijrah #moveon #bahagia #kenangan #genangan #terkenang #merawatluka #tausiyahcinta #tulis #menulis #tulisan #penulis #instagood #instagram
Bismillaah . Sejauh mana pun langkah kita menuju meninggalkan yang sudah tertinggal di belakang, masa itu tidak akan terhapus oleh jarak . Ia akan tetap terkenang dalam kisah yang telah menggenang . Goresan luka atau sakit yang meremukkan dada, semakin besar usaha menghapusnya, kian erat ia melekat . Karena itu, cara sembuh yang tepat ialah merawat hati lewat penerimaan yang ikhlas. Bukan lari apalagi memaksanya untuk pergi . Baik aku atau pun kamu, ku yakin tak ingin sakit selamanya. Maka terima, dekap, dan bangkitlah. Kita hanya perlu menjadikannya guru yang paling baik dalam melangkah ke depan. Bukan untuk hidup dalam genangannya @iffahhuriyyahmuwaffaqah . #iffahhuriyyahmuwaffaqah  #jejakwaktuku  #iffahHM  #luka  #sembuh  #hijrah  #moveon  #bahagia  #kenangan  #genangan  #terkenang  #merawatluka  #tausiyahcinta  #tulis  #menulis  #tulisan  #penulis  #instagood  #instagram 
. 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
-Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan
.
-memelihara kesihatan tulang dan .
-gigi. Ia juga meningkatkan
.
-keupayaan badan dalam merawat .
-luka dan badan kita juga . -terpelihara dari bakteria, virus
.
-dan jangkitan.
-🍃🌸🍃🌸🍃🌸
.

Vita-C Shaklee (180bj). Ambil 1-2 tablet sehari. Tahan 4- 6 bulan. Jimat dan berbaloi. 😱😱
.

Jom wssp wssp saya..😉😉😉
.

http://www.wasap.my/601125771781
http://www.wasap.my/601125771781

#shklee
#sayajualshaklee
#fizahbyshaklee
#vitaminCuntukcantiksihat
#merawatluka #kulitberminyak
#jerawat #jeragat #jerawatbatu
#jerawatpasir #kulitkusam
#codkelantan #codkotabharu #codkoklanas #codpasirputih
#codmelor
. 🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃 -Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan . -memelihara kesihatan tulang dan . -gigi. Ia juga meningkatkan . -keupayaan badan dalam merawat . -luka dan badan kita juga . -terpelihara dari bakteria, virus . -dan jangkitan. -🍃🌸🍃🌸🍃🌸 . Vita-C Shaklee (180bj). Ambil 1-2 tablet sehari. Tahan 4- 6 bulan. Jimat dan berbaloi. 😱😱 . Jom wssp wssp saya..😉😉😉 . http://www.wasap.my/601125771781 http://www.wasap.my/601125771781 #shklee  #sayajualshaklee  #fizahbyshaklee  #vitaminCuntukcantiksihat  #merawatluka  #kulitberminyak  #jerawat  #jeragat  #jerawatbatu  #jerawatpasir  #kulitkusam  #codkelantan  #codkotabharu  #codkoklanas  #codpasirputih  #codmelor 
MERAWAT LUKA

ISBN: 978-602-5778-19-3
Tebal Buku: 252 halaman

Sinopsis:
Apa arti luka menurut kalian?

Tentu banyak yang menjawab luka adalah sebuah rasa sakit yang pernah kita rasakan, terutama sakit hati. Padahal jika kita bisa memahami dengan baik, akan selalu ada hikmah di balik setiap lara yang terasa. Yang perlu kita lakukan ialah intropeksi diri, agar jangan sampai terluka ataupun melukai. Karena menyakiti adalah perbuatan orang-orang yang tidak punya hati.

Luka itu tidak memiliki sopan santun. Tiba-tiba menghampiri tanpa pernah mengucap permisi. Tiba-tiba datang tanpa pernah diundang. Oleh sebab itulah, kita tak pernah siap ketika harus menerima luka.

Jika sudah terlanjur terluka, rawatlah agar lukamu tidak membusuk. Jika sudah terlanjur melukai, minta maaflah agar tidak timbul benih-benih benci di hati. Karena setiap masalah ada jalan keluarnya dan setiap luka pasti ada obatnya.

Buku ini berisi tentang beragam cerita tentang luka. Belajarlah dari setiap kisah yang ada. Belajarlah dari setiap masa lalu yang telah berlalu. Pengalaman itu bisa menjadi guru untukmu dan juga untuk hatimu dalam melanjutkan hidup.

#nulisyukbatch2 
#projectantologi
#merawatluka
#cahayaharapan
#nulisyuk
MERAWAT LUKA ISBN: 978-602-5778-19-3 Tebal Buku: 252 halaman Sinopsis: Apa arti luka menurut kalian? Tentu banyak yang menjawab luka adalah sebuah rasa sakit yang pernah kita rasakan, terutama sakit hati. Padahal jika kita bisa memahami dengan baik, akan selalu ada hikmah di balik setiap lara yang terasa. Yang perlu kita lakukan ialah intropeksi diri, agar jangan sampai terluka ataupun melukai. Karena menyakiti adalah perbuatan orang-orang yang tidak punya hati. Luka itu tidak memiliki sopan santun. Tiba-tiba menghampiri tanpa pernah mengucap permisi. Tiba-tiba datang tanpa pernah diundang. Oleh sebab itulah, kita tak pernah siap ketika harus menerima luka. Jika sudah terlanjur terluka, rawatlah agar lukamu tidak membusuk. Jika sudah terlanjur melukai, minta maaflah agar tidak timbul benih-benih benci di hati. Karena setiap masalah ada jalan keluarnya dan setiap luka pasti ada obatnya. Buku ini berisi tentang beragam cerita tentang luka. Belajarlah dari setiap kisah yang ada. Belajarlah dari setiap masa lalu yang telah berlalu. Pengalaman itu bisa menjadi guru untukmu dan juga untuk hatimu dalam melanjutkan hidup. #nulisyukbatch2  #projectantologi  #merawatluka  #cahayaharapan  #nulisyuk 
.
Lukaku
Begitulah di masa lalu, seperti siaran ulang
Yang menghampiri tiap waktu luang
.
Mungkin hati ini masih kosong, hingga tiap do'a lupa
Kalau tentang dia, masih ingat kejadiannya
.
Bila terdiam sejenak, memikirkan masa depan
Seketika melupakan impian seseorang yang harus tetap diperjuangankan 
Sampai kapan berdiam diri di zona nyaman? Move on dan berkaryalah
.
Masa muda mu masih ada, perbanyak beribadah pada Nya yang membolak balikkan hati manusia
.
#MerawatLuka
. Lukaku Begitulah di masa lalu, seperti siaran ulang Yang menghampiri tiap waktu luang . Mungkin hati ini masih kosong, hingga tiap do'a lupa Kalau tentang dia, masih ingat kejadiannya . Bila terdiam sejenak, memikirkan masa depan Seketika melupakan impian seseorang yang harus tetap diperjuangankan Sampai kapan berdiam diri di zona nyaman? Move on dan berkaryalah . Masa muda mu masih ada, perbanyak beribadah pada Nya yang membolak balikkan hati manusia . #MerawatLuka 
.
Tidak ada yang abadi, baik itu bahagia ataupun luka. Karena setiap kita berduka, pasti ada masa kadaluarsanya.

Tapi apa artinya luka, kalau ia tidak bisa memberikanmu apa-apa?

Luka yang baik akan membuat kita tahu bagaimana menuruskan langkah selanjutnya, luka yang bermanfaat akan mampu memberikan pengalaman berharga dalam hidup.

Dan sebaik-baiknya luka adalah luka yang di rawat dengan baik. Sebab tanpa di rawat dengan baik, mustahil luka itu bisa sembuh.

Jika kau sedang terluka atau sedang sakit hati, ada banyak cara untuk mengobatinya. Salah satu cara untuk mengobati lukamu adalah dengan membeli buku ini

Melalui tulisan-tulisan di buku ini, saya yakin kamu akan menemukan banyak inspirasi dan solusi untuk menyikapi suatu keadaan ketika sedang merasakan luka atau sakit hati.

Ingin tahu apa saja isi buku ini?

Langsung chat di nomor 085728148442 (nau)
.
#MerawatLuka #nulisyukbatch2
. Tidak ada yang abadi, baik itu bahagia ataupun luka. Karena setiap kita berduka, pasti ada masa kadaluarsanya. Tapi apa artinya luka, kalau ia tidak bisa memberikanmu apa-apa? Luka yang baik akan membuat kita tahu bagaimana menuruskan langkah selanjutnya, luka yang bermanfaat akan mampu memberikan pengalaman berharga dalam hidup. Dan sebaik-baiknya luka adalah luka yang di rawat dengan baik. Sebab tanpa di rawat dengan baik, mustahil luka itu bisa sembuh. Jika kau sedang terluka atau sedang sakit hati, ada banyak cara untuk mengobatinya. Salah satu cara untuk mengobati lukamu adalah dengan membeli buku ini Melalui tulisan-tulisan di buku ini, saya yakin kamu akan menemukan banyak inspirasi dan solusi untuk menyikapi suatu keadaan ketika sedang merasakan luka atau sakit hati. Ingin tahu apa saja isi buku ini? Langsung chat di nomor 085728148442 (nau) . #MerawatLuka  #nulisyukbatch2 
.
AIR AKAR KAYU AMIRNA ORIGINAL
1 PCS RM9
2 PCS RM18 [ RM9 EACH ]
3 PCS RM24 [ RM8 EACH ]
5 PCS RM40 [ RM8 EACH ]
.
[ SWIPE LEFT UNTUK CARA PENGGUNAAN ]
.
SANGAT HEBAT air akar kayu amirna...sekali titik dah dapat lihat tindakbalas...esok sudah bleh lihat kesan tindakbalas wowwwww😲😲😲
.
Pelbagai kegunaan
🤗kuku cekam/cagu
🤗ketuat
🤗resdung
🤗mengecutkan jerawat
🤗luka2 ringan
🤗celah2 jari mkn air
🤗gigitan serangga
🤗pelbagai masalah berkaitan kulit seperti panau,luka melecur,kutil dan tumit kaki pecah , kering😍😍😍
.
Semuanya #readystock.
Bayar dan terus pos hari yang sama.
(Bayar dan hantar detail #order sebelum jam 1 ptg untuk pengeposan hari yang sama)
.
Open for #retail / #borong #beli1dapathargaborong 
PLEASE PM @ #WHATSAPP 0128175363 DIRECTLY FOR FAST RESPOND. THANK YOU 😘
.
*seandainya barang rosak/pecah/hilang semasa dalam perjalanan pos kami tidak BERTANGGUNGJAWAB, tapi kami akan cuba packing dgn SEBAIKNYA. setiap barang yg di pos ada insuran , jika brg rosak/pecah/hilang semasa dalam perjalanan pos anda boleh membuat tuntutan dan ganti rugi pada pihak courier yang digunakan
.
#amirnapills #amirnaairakarkayu #airakarkayuamirna #akarkayuamirna #merawatluka #diabetes #ootd #prelovedmalaysia #amirna_air_akar_kayu #airajaib #amirna_body_treatment
. AIR AKAR KAYU AMIRNA ORIGINAL 1 PCS RM9 2 PCS RM18 [ RM9 EACH ] 3 PCS RM24 [ RM8 EACH ] 5 PCS RM40 [ RM8 EACH ] . [ SWIPE LEFT UNTUK CARA PENGGUNAAN ] . SANGAT HEBAT air akar kayu amirna...sekali titik dah dapat lihat tindakbalas...esok sudah bleh lihat kesan tindakbalas wowwwww😲😲😲 . Pelbagai kegunaan 🤗kuku cekam/cagu 🤗ketuat 🤗resdung 🤗mengecutkan jerawat 🤗luka2 ringan 🤗celah2 jari mkn air 🤗gigitan serangga 🤗pelbagai masalah berkaitan kulit seperti panau,luka melecur,kutil dan tumit kaki pecah , kering😍😍😍 . Semuanya #readystock . Bayar dan terus pos hari yang sama. (Bayar dan hantar detail #order  sebelum jam 1 ptg untuk pengeposan hari yang sama) . Open for #retail  / #borong  #beli1dapathargaborong  PLEASE PM @ #WHATSAPP  0128175363 DIRECTLY FOR FAST RESPOND. THANK YOU 😘 . *seandainya barang rosak/pecah/hilang semasa dalam perjalanan pos kami tidak BERTANGGUNGJAWAB, tapi kami akan cuba packing dgn SEBAIKNYA. setiap barang yg di pos ada insuran , jika brg rosak/pecah/hilang semasa dalam perjalanan pos anda boleh membuat tuntutan dan ganti rugi pada pihak courier yang digunakan . #amirnapills  #amirnaairakarkayu  #airakarkayuamirna  #akarkayuamirna  #merawatluka  #diabetes  #ootd  #prelovedmalaysia  #amirna_air_akar_kayu  #airajaib  #amirna_body_treatment 
MMG membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

#testimonimmg 
#minyaurutmoden 
#testimoni 
#mmg
#MMGYan 
#MmgKedah 
#merawatluka 
#MmgMelegakan
.
Alhamdulillah pre-order 😍
.
Maaf baru muncul, karena habis safar dan baru sampai tadi pas isya'
.
Ketika lukamu menjadi sebuah ancaman untuk masa depan, dan terlalu lama terbayang oleh sayat sayat merah
.
Lupakanlah, dan bukalah lembaran baru yang penuh menginspirasi untuk masa depan yang akan datang
.
.
Yang mau bukunya bisa hubungi di no pada gambar, dan itu belum termasuk ongkir yes 😅
.
Terimakasih 😊
#nulisyuk #MerawatLuka #nulisyukbatch2
. Alhamdulillah pre-order 😍 . Maaf baru muncul, karena habis safar dan baru sampai tadi pas isya' . Ketika lukamu menjadi sebuah ancaman untuk masa depan, dan terlalu lama terbayang oleh sayat sayat merah . Lupakanlah, dan bukalah lembaran baru yang penuh menginspirasi untuk masa depan yang akan datang . . Yang mau bukunya bisa hubungi di no pada gambar, dan itu belum termasuk ongkir yes 😅 . Terimakasih 😊 #nulisyuk  #MerawatLuka  #nulisyukbatch2 
.. pUt On yOuR ShOEs,  aNd WaLk On it .. dOn'T StEp On My fEEt .. yOu dOn'T EvEn KnOws, hOw it'S fELt tO bE iN sOmEOnE ELsE ShOEs.. #greatestloveofall #selfconfidence #selftherapy  #moveon #dontlookback #feelthismoment #harapanpalsu #merawatluka ~Everybody's searching for a hero
People need someone to look up to
I never found anyone who fulfilled my needs
A lonely place to be
And so I learned to depend on me

I decided long ago never to walk in anyone's shadows
If I fail, if I succeed
At least I'll live as I believe
No matter what they take from me
They can't take away my dignity.
.. pUt On yOuR ShOEs, aNd WaLk On it .. dOn'T StEp On My fEEt .. yOu dOn'T EvEn KnOws, hOw it'S fELt tO bE iN sOmEOnE ELsE ShOEs.. #greatestloveofall  #selfconfidence  #selftherapy  #moveon  #dontlookback  #feelthismoment  #harapanpalsu  #merawatluka  ~Everybody's searching for a hero People need someone to look up to I never found anyone who fulfilled my needs A lonely place to be And so I learned to depend on me I decided long ago never to walk in anyone's shadows If I fail, if I succeed At least I'll live as I believe No matter what they take from me They can't take away my dignity.
.
Patah hati memang sakit, dan untuk menyembuhkan luka pasti sangat membutuhkan waktu yang sangat lama
.
Apalagi untuk seorang akhwat, yang memiliki tingkat keBAPERan level yang tinggi dari ikhwan
.
Kalau nggak baper, mungkin nggak ada anak yang ingin dengan ibunya. Karena kasih sayangnya, hingga meluluhkan seorang anaknya. Apalagi hingga orang itu menjadi sosok suaminya, pasti memilihnya karena suatu hal
.
Kalau sedang patah hati, yang biasa dilakukan apa? Apakah bermain ke mall? Bermain ke suatu tempat atau tafakur? Atau mencari masjid untuk curhat pada Sang Pemilik Hati
.
Sebaik-baik tempat curhat adalah Allah, namun juga sebaik-baik tempat bersyukur pun pada Allah .
Sampai mana menyembuhkan luka?
.
.
Nggak jauh beda mau promosi buku karya ke... Tak tau pun hehehe...
.
Untukmu muslimah jangan malu berkarya, dengan karya engkau akan merasakan betapa indahnya  ciptaan yang Allah berikan. Jangan sampai nikmat itu luntur, kemudian diambil oleh orang lain
.
😂😂😂😳
.
.
In syaa Allah besok mulai PO, yuk ikutan order semoga lukaku dan lukamu terobati
.
#InsightQuran #MerawatLuka
. Patah hati memang sakit, dan untuk menyembuhkan luka pasti sangat membutuhkan waktu yang sangat lama . Apalagi untuk seorang akhwat, yang memiliki tingkat keBAPERan level yang tinggi dari ikhwan . Kalau nggak baper, mungkin nggak ada anak yang ingin dengan ibunya. Karena kasih sayangnya, hingga meluluhkan seorang anaknya. Apalagi hingga orang itu menjadi sosok suaminya, pasti memilihnya karena suatu hal . Kalau sedang patah hati, yang biasa dilakukan apa? Apakah bermain ke mall? Bermain ke suatu tempat atau tafakur? Atau mencari masjid untuk curhat pada Sang Pemilik Hati . Sebaik-baik tempat curhat adalah Allah, namun juga sebaik-baik tempat bersyukur pun pada Allah . Sampai mana menyembuhkan luka? . . Nggak jauh beda mau promosi buku karya ke... Tak tau pun hehehe... . Untukmu muslimah jangan malu berkarya, dengan karya engkau akan merasakan betapa indahnya ciptaan yang Allah berikan. Jangan sampai nikmat itu luntur, kemudian diambil oleh orang lain . 😂😂😂😳 . . In syaa Allah besok mulai PO, yuk ikutan order semoga lukaku dan lukamu terobati . #InsightQuran  #MerawatLuka 
MERAWAT LUKA

ISBN: 978-602-5778-19-3
Tebal Buku: 252 halaman

Sinopsis:
Apa arti luka menurut kalian?

Tentu banyak yang menjawab luka adalah sebuah rasa sakit yang pernah kita rasakan, terutama sakit hati. Padahal jika kita bisa memahami dengan baik, akan selalu ada hikmah di balik setiap lara yang terasa. Yang perlu kita lakukan ialah intropeksi diri, agar jangan sampai terluka ataupun melukai. Karena menyakiti adalah perbuatan orang-orang yang tidak punya hati.

Luka itu tidak memiliki sopan santun. Tiba-tiba menghampiri tanpa pernah mengucap permisi. Tiba-tiba datang tanpa pernah diundang. Oleh sebab itulah, kita tak pernah siap ketika harus menerima luka.

Jika sudah terlanjur terluka, rawatlah agar lukamu tidak membusuk. Jika sudah terlanjur melukai, minta maaflah agar tidak timbul benih-benih benci di hati. Karena setiap masalah ada jalan keluarnya dan setiap luka pasti ada obatnya.

Buku ini berisi tentang beragam cerita tentang luka. Belajarlah dari setiap kisah yang ada. Belajarlah dari setiap masa lalu yang telah berlalu. Pengalaman itu bisa menjadi guru untukmu dan juga untuk hatimu dalam melanjutkan hidup.

#nulisyuk
#nulisyukbatch2
#merawatluka
MERAWAT LUKA ISBN: 978-602-5778-19-3 Tebal Buku: 252 halaman Sinopsis: Apa arti luka menurut kalian? Tentu banyak yang menjawab luka adalah sebuah rasa sakit yang pernah kita rasakan, terutama sakit hati. Padahal jika kita bisa memahami dengan baik, akan selalu ada hikmah di balik setiap lara yang terasa. Yang perlu kita lakukan ialah intropeksi diri, agar jangan sampai terluka ataupun melukai. Karena menyakiti adalah perbuatan orang-orang yang tidak punya hati. Luka itu tidak memiliki sopan santun. Tiba-tiba menghampiri tanpa pernah mengucap permisi. Tiba-tiba datang tanpa pernah diundang. Oleh sebab itulah, kita tak pernah siap ketika harus menerima luka. Jika sudah terlanjur terluka, rawatlah agar lukamu tidak membusuk. Jika sudah terlanjur melukai, minta maaflah agar tidak timbul benih-benih benci di hati. Karena setiap masalah ada jalan keluarnya dan setiap luka pasti ada obatnya. Buku ini berisi tentang beragam cerita tentang luka. Belajarlah dari setiap kisah yang ada. Belajarlah dari setiap masa lalu yang telah berlalu. Pengalaman itu bisa menjadi guru untukmu dan juga untuk hatimu dalam melanjutkan hidup. #nulisyuk  #nulisyukbatch2  #merawatluka 
.
MERAWAT LUKA

ISBN: 978-602-5778-19-3
Tebal Buku: 252 halaman

Sinopsis:
Apa arti luka menurut kalian?

Tentu banyak yang menjawab luka adalah sebuah rasa sakit yang pernah kita rasakan, terutama sakit hati. Padahal jika kita bisa memahami dengan baik, akan selalu ada hikmah di balik setiap lara yang terasa. Yang perlu kita lakukan ialah intropeksi diri, agar jangan sampai terluka ataupun melukai. Karena menyakiti adalah perbuatan orang-orang yang tidak punya hati.

Luka itu tidak memiliki sopan santun. Tiba-tiba menghampiri tanpa pernah mengucap permisi. Tiba-tiba datang tanpa pernah diundang. Oleh sebab itulah, kita tak pernah siap ketika harus menerima luka.

Jika sudah terlanjur terluka, rawatlah agar lukamu tidak membusuk. Jika sudah terlanjur melukai, minta maaflah agar tidak timbul benih-benih benci di hati. Karena setiap masalah ada jalan keluarnya dan setiap luka pasti ada obatnya.

Buku ini berisi tentang beragam cerita tentang luka. Belajarlah dari setiap kisah yang ada. Belajarlah dari setiap masa lalu yang telah berlalu. Pengalaman itu bisa menjadi guru untukmu dan juga untuk hatimu dalam melanjutkan hidup.
.
.
#MerawatLuka #nulisyukbatch2 #kampungnulisyuk2
. MERAWAT LUKA ISBN: 978-602-5778-19-3 Tebal Buku: 252 halaman Sinopsis: Apa arti luka menurut kalian? Tentu banyak yang menjawab luka adalah sebuah rasa sakit yang pernah kita rasakan, terutama sakit hati. Padahal jika kita bisa memahami dengan baik, akan selalu ada hikmah di balik setiap lara yang terasa. Yang perlu kita lakukan ialah intropeksi diri, agar jangan sampai terluka ataupun melukai. Karena menyakiti adalah perbuatan orang-orang yang tidak punya hati. Luka itu tidak memiliki sopan santun. Tiba-tiba menghampiri tanpa pernah mengucap permisi. Tiba-tiba datang tanpa pernah diundang. Oleh sebab itulah, kita tak pernah siap ketika harus menerima luka. Jika sudah terlanjur terluka, rawatlah agar lukamu tidak membusuk. Jika sudah terlanjur melukai, minta maaflah agar tidak timbul benih-benih benci di hati. Karena setiap masalah ada jalan keluarnya dan setiap luka pasti ada obatnya. Buku ini berisi tentang beragam cerita tentang luka. Belajarlah dari setiap kisah yang ada. Belajarlah dari setiap masa lalu yang telah berlalu. Pengalaman itu bisa menjadi guru untukmu dan juga untuk hatimu dalam melanjutkan hidup. . . #MerawatLuka  #nulisyukbatch2  #kampungnulisyuk2 
CAHAYA HARAPAN

ISBN: 978-602-5778-18-6
Tebal Buku: 296 halaman

Sinopsis:
Jika kamu mulai kehilangan keyakinan akan kegidupanmu atau engkau tak lagi percaya bahwa kehidupan bisa lebih dari yang saat ini engkau jalani. Kisah penulis-penulis di buku ini akan sangat menginspirasi jiwa dan hatimu.

Cahaya Harapan ialah pancaran semangat yang sangat terang benderang demi terwujudnya keinginan masing-masing individu. Dalam buku ini akan kalian temukan berbagai macam keinginan atau cita-cita hebat dan mungkin salah satunya adalah cita-citamu juga.

Setelah membaca buku ini pasti ada yang berkomentar dengan mengatakan cita-cita yang ditulis dalan buku ini terlalu tinggi atau terlalu besar. Namun nyatanya itulah mimpi-mimpi kita. Mungkin bukan mimpi kita yang terlalu besar, tetapi pikiran mereka saja yang terlalu kecil

Setiap orang bebas bercita-cita. Setiap orang bebas bermimpi. Tak ada salahnya memiliki mimpi yang besar. Yang salah apabila usaha kita tidak sebesar sesuatu yang kita impikan tersebut. Mari tingkatkan usaha. Mari perbanyak doa. Semoga cahaya esok hari akan memberimu kebahagiaan di hati.

#cahayaharapan #nulisyuk #merawatluka #openpo #nulisyukbatch2 #antologi
CAHAYA HARAPAN ISBN: 978-602-5778-18-6 Tebal Buku: 296 halaman Sinopsis: Jika kamu mulai kehilangan keyakinan akan kegidupanmu atau engkau tak lagi percaya bahwa kehidupan bisa lebih dari yang saat ini engkau jalani. Kisah penulis-penulis di buku ini akan sangat menginspirasi jiwa dan hatimu. Cahaya Harapan ialah pancaran semangat yang sangat terang benderang demi terwujudnya keinginan masing-masing individu. Dalam buku ini akan kalian temukan berbagai macam keinginan atau cita-cita hebat dan mungkin salah satunya adalah cita-citamu juga. Setelah membaca buku ini pasti ada yang berkomentar dengan mengatakan cita-cita yang ditulis dalan buku ini terlalu tinggi atau terlalu besar. Namun nyatanya itulah mimpi-mimpi kita. Mungkin bukan mimpi kita yang terlalu besar, tetapi pikiran mereka saja yang terlalu kecil Setiap orang bebas bercita-cita. Setiap orang bebas bermimpi. Tak ada salahnya memiliki mimpi yang besar. Yang salah apabila usaha kita tidak sebesar sesuatu yang kita impikan tersebut. Mari tingkatkan usaha. Mari perbanyak doa. Semoga cahaya esok hari akan memberimu kebahagiaan di hati. #cahayaharapan  #nulisyuk  #merawatluka  #openpo  #nulisyukbatch2  #antologi 
Terimakasih relawan kak @badiqr yg telah sudi membuat puisi sajak rindu menjadi seperti ini. Bangga!
Puisi @taraulya.
Makasih ya, dibuatin lagi juga boleh😍
#sajakrindu
#UswahSahaL 
#merawatluka
#sastraindonesia
Kembaran #CahayaHarapan, dimana semua luka bisa pudar dan indah pada waktunya

Coming soon.
#MerawatLuka
#antologi 
#nulisyuk 
#nulisyukbatch2
Kolaborasi romantis 😊😊
AWI memang luar biasa 😘😘
.
.
Thanks @meliafitria @fernandosimandalahi @syamsurijal13 @nirapio @dwipuji793 @ruditriawan_ .
.
.
#quote #quotes #quotebaper #quoteday #quotesoftheday #pathdaily #sajakpatah #budaksajak #sajak #poet #poems #poetry #penulisamatir #puisibelike #elegi #puisicinta #sajaktentangkita #merawatluka #katabijak #menggoreskata #wikipuisi #penyairamatir #pujanggapalsu #aksimenulis
Jamu Choco Yeng Yeng 📲0166007964
😍😍😍
#jamupalingviral
#jamupalinglaris
#rasachocolate
#abgsyg
#ramaiartistdahbuattestimoni
Apa yang anda dapat dari  #Jamu Cokelat* ♥ Mengurangkan masalah #keputihan dan kegatalan #missV
♥ Mencegahkan pembiakan sel #prakanser
♥ Melewatkan proses penuaan
♥ Mengecutkan #rahim
♥ Melancarkan peredaran darah (terutama yang bermasalah haid)
♥ #Menguatkanrahim
♥ #Anti-flatulence iaitu membantu membuang angina berlebihan dalam badan
♥ Mengurangkan symptom #buasir
♥ Mengurangkan rasa #sakitsendi dan sengal
♥ Menstabilkan #hormon
♥ Menambahkan tenaga badan terutama selepas #bersalin
♥ Mengurangkan masalah kerosakan #rambut ♥ Memantapkan tisu yang memerlukan hormone estrogen
♥ Menegang tisu #faraj yang #longgar
♥ Menegangkan #payudara
♥ Mengurangkan bengkak selepas bersalin
♥ #Anti-oksidan, #awetmuda
♥ Mencegah #jerawat
♥ Pencegahan #diabetes melalui khasiat Gallic Acid
♥ Mengurangkan lebihan mucus dan lelehan di #vagina
♥ #Merawatluka dalaman dan luaran (terutama selepas bersalin)
♥ Mengurangkan masalah #farajberbau
♥ Menguatkan tulang dan gigi
♥ Mencegah #kanser servik dan payudara
Jamu Choco Yeng Yeng 📲0166007964 😍😍😍 #jamupalingviral  #jamupalinglaris  #rasachocolate  #abgsyg  #ramaiartistdahbuattestimoni  Apa yang anda dapat dari #Jamu  Cokelat* ♥ Mengurangkan masalah #keputihan  dan kegatalan #missV  ♥ Mencegahkan pembiakan sel #prakanser  ♥ Melewatkan proses penuaan ♥ Mengecutkan #rahim  ♥ Melancarkan peredaran darah (terutama yang bermasalah haid) ♥ #Menguatkanrahim  ♥ #Anti -flatulence iaitu membantu membuang angina berlebihan dalam badan ♥ Mengurangkan symptom #buasir  ♥ Mengurangkan rasa #sakitsendi  dan sengal ♥ Menstabilkan #hormon  ♥ Menambahkan tenaga badan terutama selepas #bersalin  ♥ Mengurangkan masalah kerosakan #rambut  ♥ Memantapkan tisu yang memerlukan hormone estrogen ♥ Menegang tisu #faraj  yang #longgar  ♥ Menegangkan #payudara  ♥ Mengurangkan bengkak selepas bersalin ♥ #Anti -oksidan, #awetmuda  ♥ Mencegah #jerawat  ♥ Pencegahan #diabetes  melalui khasiat Gallic Acid ♥ Mengurangkan lebihan mucus dan lelehan di #vagina  ♥ #Merawatluka  dalaman dan luaran (terutama selepas bersalin) ♥ Mengurangkan masalah #farajberbau  ♥ Menguatkan tulang dan gigi ♥ Mencegah #kanser  servik dan payudara
Regrann from @awi_official -  Aku percaya jika tak ada dusta diantara jarak yang membentang ribuan kilometer.

Quote : @anhahariana (Member Of AWI)
Editor : @fernandosimandalahi @indriyasautami @_adistyputri 
Picture : ractapopulous

#quote #quotes #quotebaper #quoteday #quotesoftheday #pathdaily #sajakpatah #budaksajak #sajak #poet #poems #poetry #penulisamatir #puisibelike #elegi #puisicinta #sajaktentangkita #merawatluka #katabijak #menggoreskata #wikipuisi #penyairamatir #pujanggapalsu #aksimenulis - #regrann
Regrann from @awi_official - Aku percaya jika tak ada dusta diantara jarak yang membentang ribuan kilometer. Quote : @anhahariana (Member Of AWI) Editor : @fernandosimandalahi @indriyasautami @_adistyputri Picture : ractapopulous #quote  #quotes  #quotebaper  #quoteday  #quotesoftheday  #pathdaily  #sajakpatah  #budaksajak  #sajak  #poet  #poems  #poetry  #penulisamatir  #puisibelike  #elegi  #puisicinta  #sajaktentangkita  #merawatluka  #katabijak  #menggoreskata  #wikipuisi  #penyairamatir  #pujanggapalsu  #aksimenulis  - #regrann 
Aku percaya jika tak ada dusta diantara jarak yang membentang ribuan kilometer.

Quote : @anhahariana (Member Of AWI)
Editor : @fernandosimandalahi @indriyasautami @_adistyputri 
Picture : ractapopulous

#quote #quotes #quotebaper #quoteday #quotesoftheday #pathdaily #sajakpatah #budaksajak #sajak #poet #poems #poetry #penulisamatir #puisibelike #elegi #puisicinta #sajaktentangkita #merawatluka #katabijak #menggoreskata #wikipuisi #penyairamatir #pujanggapalsu #aksimenulis
Aku percaya jika tak ada dusta diantara jarak yang membentang ribuan kilometer. Quote : @anhahariana (Member Of AWI) Editor : @fernandosimandalahi @indriyasautami @_adistyputri Picture : ractapopulous #quote  #quotes  #quotebaper  #quoteday  #quotesoftheday  #pathdaily  #sajakpatah  #budaksajak  #sajak  #poet  #poems  #poetry  #penulisamatir  #puisibelike  #elegi  #puisicinta  #sajaktentangkita  #merawatluka  #katabijak  #menggoreskata  #wikipuisi  #penyairamatir  #pujanggapalsu  #aksimenulis 
.. tHEy LoOkEd aT mE LikE an ObjECt .. i’D HaD FeELinG tOo ..
#redangisland #cobauntuksetia #feelthismoment #harapanpalsu #merawatluka
Happy Weekend ❤️❤️❤️ Semoga hari ini luka yang engkau beri juga libur.

Titipan sajak patah dari @ninis1210 
#quote #quotes #quotebaper #quoteday #quotesoftheday #pathdaily #sajakpatah #budaksajak #sajak #poet #poems #poetry #penulisamatir #puisibelike #elegi #puisicinta #sajaktentangkita #merawatluka #katabijak #menggoreskata #wikipuisi #penyairamatir #pujanggapalsu #aksimenulis
Terkadang membuat hati kembali merekah butuh proses yang dinamakan merelakan. Dari situ kita belajar. Bahwa sebelum jatuh cinta apakah engkau siap hatimu untuk kembali patah?

Tertanda;
-baristasajak

#sajak #sajakpatah #budaksajak #puisi #kumpulanpuisi #poetry #poems #poet #prosa #aksimenulis #quote #quotes #penulisamatir #puisibelike #elegi #puisicinta #sajaktentangkita #merawatluka #katabijak #menggoreskata #wikipuisi #penyairamatir #pujanggapalsu