an online Instagram web viewer

#gemuruh medias

Photos

Menurut gue Hobby itu HIBURAN dimana, Hobby itu bisa membuat kita senang dan gembira! Dimana letak kesedihan itu tidak adaπŸ€—
β€’
β€’
β€’
β€’πŸŒΉ
#hobby #hobbymusic #hobbyband #band #hobbymainmusik #gitar #gitaris #drumband #drumcover #microfon #nyanyi #gemuruh #suarajelek #lfl
Verifikasi pemberkasan Bacaleg dari Gemuruh #DPW##DPD#Gemuruh#GerakanPerubahan#verifikasi#Bacaleg
Testing2 ja...hahaa...
#gemuruh
#alhamdulillah .
jom..lets move on #cheentha
.
HEBATKAN DIRI...!!!
.
PROMOSI HEBATTTT...!!!!
.
DOUBLE ALMOND RM30.00
.
TWIN SET RM25.00
.
#jomhebat
#gemuruh
#smile 
#usaha
#cheenthefemescrunchy
#meletop
#tv3malaysia 
#morehtv3 
#pahang
#malaysia 
#jombeli 
#instagood 
#instafood 
#instagram 
#0193681674
Persembahan terbaik tu dik @amir.masdi mmg terhibur tengok wpun  kat ig live tp kalau dpt tgk kat sana mesti lg best & enjoy.. πŸ‘πŸ‘β˜ΊπŸŒ·
.
..
#uitmpuncakalam
#portlepak3.0
#amiraf2016 
#amirmasdi 
#gemuruh 
#sandiwara 
#idontwantmissathing .
.
.
.
Repost from @amir.masdi using @RepostRegramApp - Lepas perform kat UiTM Puncak Alam smlm , rasa mcm nak pegi jelajah universiti2 lain yg ada kat Malaysia ni πŸ’― Thank you so much UiTM Puncak Alam , beautiful place & lovely people ! I hope you guys enjoyed
-
Full video ? Watch my Insta Live βœ”οΈ
Persembahan terbaik tu dik @amir.masdi mmg terhibur tengok wpun kat ig live tp kalau dpt tgk kat sana mesti lg best & enjoy.. πŸ‘πŸ‘β˜ΊπŸŒ· . .. #uitmpuncakalam  #portlepak3 .0 #amiraf2016  #amirmasdi  #gemuruh  #sandiwara  #idontwantmissathing  . . . . Repost from @amir.masdi using @RepostRegramApp - Lepas perform kat UiTM Puncak Alam smlm , rasa mcm nak pegi jelajah universiti2 lain yg ada kat Malaysia ni πŸ’― Thank you so much UiTM Puncak Alam , beautiful place & lovely people ! I hope you guys enjoyed - Full video ? Watch my Insta Live βœ”οΈ
Santai & great performance. Tengok ig live semalam pun dah terhibur tengok live lagi la best ❀️🌹.
#amiraf2016 
#amirmasdi 
#gemuruh 
#sandiwara 
#idontwantmissathing 
#uitmpuncakalam .
.
.
.
Repost from @amir.masdi using @RepostRegramApp - Lepas perform kat UiTM Puncak Alam smlm , rasa mcm nak pegi jelajah universiti2 lain yg ada kat Malaysia ni πŸ’― Thank you so much UiTM Puncak Alam , beautiful place & lovely people ! I hope you guys enjoyed
-
Full video ? Watch my Insta Live βœ”οΈ
Santai & great performance. Tengok ig live semalam pun dah terhibur tengok live lagi la best ❀️🌹. #amiraf2016  #amirmasdi  #gemuruh  #sandiwara  #idontwantmissathing  #uitmpuncakalam  . . . . Repost from @amir.masdi using @RepostRegramApp - Lepas perform kat UiTM Puncak Alam smlm , rasa mcm nak pegi jelajah universiti2 lain yg ada kat Malaysia ni πŸ’― Thank you so much UiTM Puncak Alam , beautiful place & lovely people ! I hope you guys enjoyed - Full video ? Watch my Insta Live βœ”οΈ
PORT LEPAK 3.0
UITM,  Puncak Alam
Monday, 14 May 2018.
.
.
.

Lagu #gemuruh , rasa gemuruh dengar amir nyanyi hihi .🌹🌹🌹
.
.
.

#portlepak3.0
#uitmpuncakalam 
#amirmasdi 
#AM
#amiraf2016 
Igs πŸŽ₯ @amir.masdi
Erupsi Merapi. Ditandai dengan suara gemuruh yang maha dahsyat di ikuti dengan bumi yang bguncang lalu muncullah wedus gembel. Seketika hujan debu terjadi diwilayah sekitar.
Subhanallah... Allah Maha Besar dan Maha Kuasa. Mrasakan langsung peristiwa erupsi. "Masihkah engkau ingkar  akan kekuasaan Allah.??"
#erupsimerapi #yogyakartaistimewa #gunungmerapiyogyakarta #wedusgembel #gemuruh #viqro #rezeki #kuasailahi #langsung
Bersyukur, minggu B .#lapak lakar sangga langin ,
#gemuruh 
#purbalingga
#juar 2
Awan hitam yang kelam

Menumpahkan beribu harapan

Menumbuhkan bermacam mimpi

Menghapuskan dendam

Lalu melati merekahkan kedamaian

Melesatkan wewangian

Tuk memenangkan mendung disisi lain. β€’
β€’
β€’
β€’
Lokasi : danau tondok, Bolaang Mongondow Timur, Sulut, Indonesia.
@galeribolmong @bolmonginfo @explore.boltim
@kotakotamobagu #photooftheday #klise #hitam #society #sonya6000 #sonyindonesia #nikon #telemanual #300mm #kotakotamobagu #Boltim #timur #indonesia #visit #mendung #awan #danau #gemuruh #pernikahanmu #dan #mendungdilangitku
Awan hitam yang kelam Menumpahkan beribu harapan Menumbuhkan bermacam mimpi Menghapuskan dendam Lalu melati merekahkan kedamaian Melesatkan wewangian Tuk memenangkan mendung disisi lain. β€’ β€’ β€’ β€’ Lokasi : danau tondok, Bolaang Mongondow Timur, Sulut, Indonesia. @galeribolmong @bolmonginfo @explore.boltim @kotakotamobagu #photooftheday  #klise  #hitam  #society  #sonya6000  #sonyindonesia  #nikon  #telemanual  #300mm  #kotakotamobagu  #Boltim  #timur  #indonesia  #visit  #mendung  #awan  #danau  #gemuruh  #pernikahanmu  #dan  #mendungdilangitku 
Ketua Umum Gemuruh Indonesia. Ibu Irma Suryani Chaniago. #gemuruh#gemuruhindonesia#gemuruhdkijakarta
Officially gemuruh NasDem DPW DKI JAKARTA #gemuruh#NasDem#DKIJKT
.
.
GEMURUH BOBOTOH saat laga VS @persipura__jayapura .
.
silahkan tonton video lengkapnya di chanel 
INFORMANGELAP
.
https://youtu.be/6nGVxYN9ucE
.
.
#persib #bandung #persibbandung #bobotoh #viking #bomber #gbla #gemuruh #merinding 
#persipura #vikingclap #jiwaragakami #2-0 #hightlightpersib
Gemuruh by @sayap2wings @searchband
@fxrizz.com_ @haziq_xplorasi
Gemuruh by @sayap2wings @searchband @fxrizz.com_ @haziq_xplorasi
Detak jantungku lirih bersenandung suara rindu... sayup irama nadanya memeluk polong jiwa... menyulam denyut" nadi yg berlagu pilu... dengan alunan yg bergemuruh menghempak dadaku.
Dipuncak nirwana yg membiru ku gantungkan segenggam cumbuan asmara... yg bisa menghangatkan netra cintamu bersama selimut kasihku... agar getar syahdu rindu dijiwamu akan terus rasa terpadam.
Dengan renungan bisu yg masih ada, sebongkah rindu tertinggal... beku dan kaku tanpa ada aksara, juga tanpa ada makna" kata... dan kubiarkan rauk wajah ini seakan menjadi lesu.
Namun, andai engkau bisa merasakan kedinginan yg menyerap disukmamu? itulah rinduku yg mengalir seperti arus air sungai... dan andai engkau bisa merasakan kesejukan yg meresap disekujur tubuhmu? itulah cintaku yg mengikuti hembusan bayu yg melalu memberi rasa !!!
Namun, untukmu akan tetap ku layarkan seroja jingga yg menawan... yg terbenam didasar lautan asmara kasih ini... dengan sejuta cerita dari seribu arti kata yg bergelimpangan hanya untukmu...!!! #DALAM
#GEMURUH
#RINDU
Detak jantungku lirih bersenandung suara rindu... sayup irama nadanya memeluk polong jiwa... menyulam denyut" nadi yg berlagu pilu... dengan alunan yg bergemuruh menghempak dadaku. Dipuncak nirwana yg membiru ku gantungkan segenggam cumbuan asmara... yg bisa menghangatkan netra cintamu bersama selimut kasihku... agar getar syahdu rindu dijiwamu akan terus rasa terpadam. Dengan renungan bisu yg masih ada, sebongkah rindu tertinggal... beku dan kaku tanpa ada aksara, juga tanpa ada makna" kata... dan kubiarkan rauk wajah ini seakan menjadi lesu. Namun, andai engkau bisa merasakan kedinginan yg menyerap disukmamu? itulah rinduku yg mengalir seperti arus air sungai... dan andai engkau bisa merasakan kesejukan yg meresap disekujur tubuhmu? itulah cintaku yg mengikuti hembusan bayu yg melalu memberi rasa !!! Namun, untukmu akan tetap ku layarkan seroja jingga yg menawan... yg terbenam didasar lautan asmara kasih ini... dengan sejuta cerita dari seribu arti kata yg bergelimpangan hanya untukmu...!!! #DALAM  #GEMURUH  #RINDU 
Gunung Merapi 11 Mei 2018 jam 07.43 wib...smg normal kembali dan aman semuanya...Amiiiin...#gunung #meletus#gunungmerapi#gunungmerapiyogyakarta#heboh#panik #gemuruh
Gunung Merapi pagi ini, terdengar suara bergemuruh
Semoga semua dlm lindungan Allah SWT
Aamiin
#merapimeletus
#gemuruh
Gunung Merapi pagi ini, terdengar suara bergemuruh Semoga semua dlm lindungan Allah SWT Aamiin #merapimeletus  #gemuruh 
Merapi jum'at pagi ini..semoga Allah melindungi kami semua..aamiinπŸ˜‡πŸ˜‡
.
#merapi #meletus #gemuruh #jumatpagi #AllahuAkbar #jogjaku #like4like
βœ¨β„οΈ
Listen 
The earth is singing πŸ“Έ crimeofillusion
#music #earthhasmusic #gemalara #gemuruh
ERA with several lagu patriotik this morning. #erafm #ella #gemilang #gemuruh #malaysiabaru #fajarertamamalaysiabaru
Masih proses untuk menjadi sesuatu yang indah #tiarytk #telukkecik #gemuruh #kundur #tbt #mei #2018 #kepri #riau #indonesia #art #artist #seni
Tak perlu menyesali yg telah terjadi, cukup jalani apa yg sekarang dihadapi..
#sunset 
#latepost 
#08_05_2018
#gemuruh 
#bawang 
#banjarnegara
Bile nak jerit2 lagi🎀🎀 @whoda_rahman 
#gemuruh #antaralistfavsong
#EmpayarHitamKuning #2018 Welcome #FT @faizal_tahir to @estudios.production We have a long day together 😎🀘🏼#MVShoot #Gemuruh #Estudios #RecordingRoom #SS2 #PetalingJaya #Shooting #Production
Kem fasa 1 "kita juara 2019" bertempat d kg Pandan, Kuala Lumpur. 1hb-5hb Mei 2018

#kitajuara2019
#gemuruh
#luarbiasa
So excited because I got to touch Faizal Tahir finally. Yeah!!! One of local male singer that I like. I’m a little fan today. #mua #mualife #faizaltahir #localsinger #recordingstudio #shooting #shootinginprocess #gemuruh #canigivehimakiss #makeupartist #malaysinger #tagsforlikes #instamusic #instalike
My favourite shot from @gemalara_  video clip #gemuruh #gemalara
We Rock the Nite!!
Next Contender Finalist for Final!!
Duet with @asrieabu ..
#gemuruh
2 song for final.pecah kepala!!
#allthebest
#gudluck
We Rock the Nite!! Next Contender Finalist for Final!! Duet with @asrieabu .. #gemuruh  2 song for final.pecah kepala!! #allthebest  #gudluck 
Akhirnya dpt jga jmpo abg @faizal_tahir .Kadang2 tahap 'kelajuan' abg pejal mmg mcm superman ye..πŸ˜… ... Menyerlah jauh dari yg biasa.. πŸ˜†πŸ˜ #hohohohorlicks
#horlicksfaizaltahir
#faizaltahir
#faithmen
#supermanmalaysia
#gemuruh
#giantbatucaves
#giantmalaysia
Assalamualaikum by @faizal_tahir .. Menyerlah jauh dari yg biasa.. πŸ˜†πŸ˜ #hohohohorlicks
#horlicksfaizaltahir
#faizaltahir
#faithmen
#supermanmalaysia
#gemuruh
#giantbatucaves
#giantmalaysia
Dirgahayu Akademi Bela Negara Nasdem

#bersatu #berjuang #menang #mandiri #n #k #r #i #harga #mati #nasdem #garda #abn #garnita #gemuruh #baret #rescue #ksnw #ksnd #ksnc #samarinda #kaltim
http://www.tribunnews.com/metropolitan/2018/05/03/menjaring-simpat-buruh-nasdem-dirikan-gemuruh-nasdem-jakarta

#Jakarta #Timur #jaktim #jaktimnews #indonesia #gemuruh #nasdem
Setiap produk Lazz ada Kelebihan Tersendiri.. πŸ˜„ *Lazz Asli*
~ seisi keluarga pun boleh minum. Rasa lemak-lemak ja. Tak manis langsung.
~ Terbaik untuk Diet tanpa Sucrose. Zero Sucrose.. ~ boleh diminum oleh penghidap darah tinggi, kencing manis, atau apa2 masalah lain.. dptkan juga nasihat doctor. ~ Lebih pantas kesannya jika ada masalah kulit. Seperti eczema, kulit sensetif. ~ Ikhtiar hamil ada masalah berat badan berlebihan/ cyst/ pcos, juga disyorkan ambil asli. *Lazz Kurma*
~ Seisi Keluarga boleh minum. Light sangat manis dia. Tak muak la kalau minum. Nikmat kalau dilayan panas2.
~ kalau anak ada masalah asyik reject susu. Bagi dia lazz kurma. Mesti suka.
~ Extra Garam Mineral dari Pati ekstrak Kurma. Kalau anak sembelit, mmg disarankan ambil. ~ Killer product lazz sbb gabungan susu kambing & kurma menjadi pilihan seisi keluarga termasuk ibu hamil, ibu menyusu, pasangan suami isteri ikhtiar zuriat, dewasa, dan warga emas. *Lazzchoco~Coklat Kurma*
~ Dirumus kurang manis, dan tidak menyebabkan sembelit. Rasa nikmat lagi lagi kalau minum sejuk. ~ Mana2 golongan yang tak suka susu putih, sila ambil lazzchoco dahulu.
~ Ibu hamil awal kehamilan tengah loya, amal lazzchoco dulu untuk legakan loya. InsyaAllah membantu.
~ Bagi anak sebelum gi sekolah. Anak kenyang lama tau. *Lazzcafe- Susu Kambing Kurma Perisa Kopi*
~ Kopi versi rendah cafein dan punyai kebaikan Susu Kambing & Kurma. ~Sesuai untuk yang ada ketagihan cafein. ~ Paling Sedap lebih2 lagi jika dicampurkan dgn Lazz Kurma 2 Scoop. ~ Setakat ni ramai ambil untuk suami ikhtiar zuriat, ibu menyusu, dan Dewasa.

Wassap tuk OrderLazz
πŸ“²0105469468

#CikNanaKonsultanLazz
#LazzSusuKambing
#LazzKurma
#LazzAsli
#LazzChoco
#LazzCafe
Cod #Setiu #Pakkancil #KgRahmat #Putrajaya #KgBuluh #Permaisuri #Guntung #SgLerek #SgTong #SgBari #Belara #Gemuruh #WismaPersekutuan #WismaNegeri #Terengganu
#PosSeluruhMalaysia
Setiap produk Lazz ada Kelebihan Tersendiri.. πŸ˜„ *Lazz Asli* ~ seisi keluarga pun boleh minum. Rasa lemak-lemak ja. Tak manis langsung. ~ Terbaik untuk Diet tanpa Sucrose. Zero Sucrose.. ~ boleh diminum oleh penghidap darah tinggi, kencing manis, atau apa2 masalah lain.. dptkan juga nasihat doctor. ~ Lebih pantas kesannya jika ada masalah kulit. Seperti eczema, kulit sensetif. ~ Ikhtiar hamil ada masalah berat badan berlebihan/ cyst/ pcos, juga disyorkan ambil asli. *Lazz Kurma* ~ Seisi Keluarga boleh minum. Light sangat manis dia. Tak muak la kalau minum. Nikmat kalau dilayan panas2. ~ kalau anak ada masalah asyik reject susu. Bagi dia lazz kurma. Mesti suka. ~ Extra Garam Mineral dari Pati ekstrak Kurma. Kalau anak sembelit, mmg disarankan ambil. ~ Killer product lazz sbb gabungan susu kambing & kurma menjadi pilihan seisi keluarga termasuk ibu hamil, ibu menyusu, pasangan suami isteri ikhtiar zuriat, dewasa, dan warga emas. *Lazzchoco~Coklat Kurma* ~ Dirumus kurang manis, dan tidak menyebabkan sembelit. Rasa nikmat lagi lagi kalau minum sejuk. ~ Mana2 golongan yang tak suka susu putih, sila ambil lazzchoco dahulu. ~ Ibu hamil awal kehamilan tengah loya, amal lazzchoco dulu untuk legakan loya. InsyaAllah membantu. ~ Bagi anak sebelum gi sekolah. Anak kenyang lama tau. *Lazzcafe- Susu Kambing Kurma Perisa Kopi* ~ Kopi versi rendah cafein dan punyai kebaikan Susu Kambing & Kurma. ~Sesuai untuk yang ada ketagihan cafein. ~ Paling Sedap lebih2 lagi jika dicampurkan dgn Lazz Kurma 2 Scoop. ~ Setakat ni ramai ambil untuk suami ikhtiar zuriat, ibu menyusu, dan Dewasa. Wassap tuk OrderLazz πŸ“²0105469468 #CikNanaKonsultanLazz  #LazzSusuKambing  #LazzKurma  #LazzAsli  #LazzChoco  #LazzCafe  Cod #Setiu  #Pakkancil  #KgRahmat  #Putrajaya  #KgBuluh  #Permaisuri  #Guntung  #SgLerek  #SgTong  #SgBari  #Belara  #Gemuruh  #WismaPersekutuan  #WismaNegeri  #Terengganu  #PosSeluruhMalaysia 
#Gemuruh ombak sadarkan sombong ku..
Gemuruh suara teriakan menggelegar.Memecah kesunyian libur yang diperingati setiap 1 Mei.

Langkah gontai berpadu semangat tak gentar berkumpul, menyeruak menerobos sukma,memantik jiwa-jiwa yang haus keadilan.

Berjalan menyusuri aspal jalanan, bertekad mencari definisi sebuah kata LAYAK!
Bandung 01/05/18

#hariburuh #mayday #mayday2018 #buruhpabrik #buruh #buruhtani #buruhindonesia #buruhkasar #semangat #gemuruh #suara #teriakan #libur #1mei#menyeruak #menerobos#sukma #jiwa #keadilan #stopkapitalis #merdeka #inginmerdeka
Gemuruh suara teriakan menggelegar.Memecah kesunyian libur yang diperingati setiap 1 Mei. Langkah gontai berpadu semangat tak gentar berkumpul, menyeruak menerobos sukma,memantik jiwa-jiwa yang haus keadilan. Berjalan menyusuri aspal jalanan, bertekad mencari definisi sebuah kata LAYAK! Bandung 01/05/18 #hariburuh  #mayday  #mayday2018  #buruhpabrik  #buruh  #buruhtani  #buruhindonesia  #buruhkasar  #semangat  #gemuruh  #suara  #teriakan  #libur  #1mei #menyeruak  #menerobos #sukma  #jiwa  #keadilan  #stopkapitalis  #merdeka  #inginmerdeka 
Mana pernah bawa lagu nih kita trai n bekup ja la janji layannnn #karaoke geng reheb ot #gemuruh
Mana pernah bawa lagu nih kita trai n bekup ja la janji layannnn #karaoke  geng reheb ot #gemuruh 
Our cassettes are ready. Consisting of our 2 singles 'Gemuruh' and 'Sepi'. Hit us on our dm for purchase. Only 35k! Also available on @beritaangkasamerch #gemalara #gemuruh #sepi #cassette #beritaangkasa #beritaangkasamerch
Our cassettes are ready. Consisting of our 2 singles 'Gemuruh' and 'Sepi'. Hit us on our dm for purchase. Only 35k!
Also available on @beritaangkasa 
#gemalara #gemuruh #sepi #cassette #beritaangkasa #beritaangkasamerch
#gemuruh ombak yang slalu bikin tenang
#gemuruh  ombak yang slalu bikin tenang
Assalammualaikum semua saya bersama  rumah hijau mendapat tempat kedua acara tarik tali naib johan #asaduallhtemasyasukaneka #singaallah  #gemuruh #sekolahintragasias_syakirin.
KETIKA

ketika kesalahanmu dipandang begitu besar hingga menjadi kecil-lah semua kebaikanmu selama ini, .
.
ketika usahamu dianggap remeh dan dibandingkan dengan yang dianggap jauh lebih hebat -padahal mereka sendiri tak pernah melakukannya-,
.
ketika cita luhurmu -yang kau bangun dengan hati penuh airmata- tak terlihat berharga di mata mereka,
.
tiba saatnya dirimu berkaca, pada sebenar-benar cermin jiwa,
.
"sudah luruskah niatku selama ini?"
"sudahkah pada-Nya kugantungkan segala hanya", atau memang sungguh, 
kau telah diperdaya inginmu sendiri,
ketika kau merasa iya padahal sesungguhnya masih saja tidak... .
.
.
28.04.18
16:04
*kala deru pasir harus mulai berpasrah pada sang takdir
.
.
πŸ“·: @husain_rafli

#ruang #kata #jiwa #makna #bahasa #kontemplasi #ego #aku #dalamdiam #gemuruh #emosi #tanpasuara #senyapmakna #salahmenerka #prosa #karyakata #menebakasa
KETIKA ketika kesalahanmu dipandang begitu besar hingga menjadi kecil-lah semua kebaikanmu selama ini, . . ketika usahamu dianggap remeh dan dibandingkan dengan yang dianggap jauh lebih hebat -padahal mereka sendiri tak pernah melakukannya-, . ketika cita luhurmu -yang kau bangun dengan hati penuh airmata- tak terlihat berharga di mata mereka, . tiba saatnya dirimu berkaca, pada sebenar-benar cermin jiwa, . "sudah luruskah niatku selama ini?" "sudahkah pada-Nya kugantungkan segala hanya", atau memang sungguh, kau telah diperdaya inginmu sendiri, ketika kau merasa iya padahal sesungguhnya masih saja tidak... . . . 28.04.18 16:04 *kala deru pasir harus mulai berpasrah pada sang takdir . . πŸ“·: @husain_rafli #ruang  #kata  #jiwa  #makna  #bahasa  #kontemplasi  #ego  #aku  #dalamdiam  #gemuruh  #emosi  #tanpasuara  #senyapmakna  #salahmenerka  #prosa  #karyakata  #menebakasa