an online Instagram web viewer
Pompoenbootje! β›΅ Sukkelde vandaag wat met lage BG waarden dus gooide wat koolhydraten op m'n bord door mijn bootje te vullen met falafel 😳 Dit receptje duurt wat langer om te maken, maar zeker eens de moeite waard. Vooral die auberginedip, to die for!! #Pompoen #PompoenBootje #AubergineDip #HelemaalHanne #EtenVoorDiabeten #NotSoLowCarb #WelDeMoeite #Falafel #Groentjes #Feta #Healthy #HealthyFood #WhatIEat #T1D #Diabetes * * *

Halveer een kleine flespompoen in de lengte, verwijder de pitjes en leg samen met een aubergine 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200Β°C. Haal het vruchtvlees uit de pompoen, kruid met peper, zout, tijm en olijfolie en leg nog even terug in de oven. Bak ondertussen prei en falafel aan en schik in het bootje samen met wat kerstomaatjes en de rest van de pompoen. Verkruimel er wat feta over en zet terug boven in de oven voor 5 minuten. Verwijder de schil van de aubergine en doe het vlees in de blender samen met twee tenen look, 2el geroosterde sesamzaadjes, 1 grote eetlepel cottage cheese, sap van een halve citroen, 2el olijfolie en goed wat peper en zout. Even blenden en.... magic! Heerlijke combo, promise!

Pompoenbootje! β›΅ Sukkelde vandaag wat met lage BG waarden dus gooide wat koolhydraten op m'n bord door mijn bootje te vullen met falafel 😳 Dit receptje duurt wat langer om te maken, maar zeker eens de moeite waard. Vooral die auberginedip, to die for!! #Pompoen  #PompoenBootje  #AubergineDip  #HelemaalHanne  #EtenVoorDiabeten  #NotSoLowCarb  #WelDeMoeite  #Falafel  #Groentjes  #Feta  #Healthy  #HealthyFood  #WhatIEat  #T1D  #Diabetes  * * * Halveer een kleine flespompoen in de lengte, verwijder de pitjes en leg samen met een aubergine 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200Β°C. Haal het vruchtvlees uit de pompoen, kruid met peper, zout, tijm en olijfolie en leg nog even terug in de oven. Bak ondertussen prei en falafel aan en schik in het bootje samen met wat kerstomaatjes en de rest van de pompoen. Verkruimel er wat feta over en zet terug boven in de oven voor 5 minuten. Verwijder de schil van de aubergine en doe het vlees in de blender samen met twee tenen look, 2el geroosterde sesamzaadjes, 1 grote eetlepel cottage cheese, sap van een halve citroen, 2el olijfolie en goed wat peper en zout. Even blenden en.... magic! Heerlijke combo, promise!

4 Comments:

 1. ghannelore

  😍😍😍😍😍😍😍😍

 2. tinaagneessens

  Eentje om uit te proberen πŸ‘Œ

 3. juliabaeten

  Mmmm klinkt super lekker !

 4. hannah_cloetens

  Alleen al de dip ga ik uitproberen! Jummie!

63 Likes: